Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister
  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Bloggsøk


  Kategorier

  Søker etter blogginnlegg......

  Alt du må vite om bilutleie på vinterstid

  Tenker du på kjøre gjennom et snødekket landskap? Her er alt du trenger å vite om utstyr og rutiner ved bilutleie på vinterstid!

  Leiebil om vinteren

  Når du leier bil i snødekte land er det viktig at du overholder de nedfelte regler og lover om vinterutstyr på biler i det aktuelle landet. Ikke bare vil dette gjøre at du er trygg på veien, men du unngår også de bøtene som ville foreligge om du skulle bli tatt uten skikkelig vinterutstyr.Under har vi satt sammen en guide for å hjelpe deg til å være forberedt på vinteren avhengig av hvor du skal reise. På mange destinasjoner tilbyr vi rater som inkluderer vinterdekk, mens andre steder må du forespørre vinterdekk og betale dem lokalt. Ekstrautstyr må alltid forespørres.

  Tyskland, Sveits og Østerrike

  Når snødekket faller og føret blir isete er vinterdekk obligatorisk i Østerrike og Tyskland. Sveitsiske myndigheter anbefaler bruk av vinterdekk i områder utsatt for snøfall. De fleste lokale utleiere utstyrer bilene med vinterdekk, og det er vanligvis inkludert i leieprisen. Noen gang er det regnet som ekstrautstyr og kunden må betale ekstra for vinterdekk. Du finner disse gebyrene under Vilkår, Betingelser og Lokale avgifter. I tillegg kan snøkjettinger leies ved disk, men dette avhenger av tilgjengelighet.

  Frankrike og Italia

  Biler skal være utstyrt med vinterdekk mellom Oktober og April i Nord-Italia, spesielt de delene som opplever snøfall. Til forskjell fra de fleste nordlige land utstyrer ikke italienske bilutleiere leiebiler med snødekk. Dette betyr at du vil få bilen utlevert med helårsdekk, og som kjent er ikke dette tilstrekkelig på glatte veier. Dersom du i tillegg skal til en skiresort er det viktig å sjekke om snøkjettinger er tilgjengelig mot et ekstra gebyr. For å passe på at du er trygg på veien – ring oss for å snakke om din leieavtale. Du kan rådføre deg med oss om hvilket utstyr du behøver til turen. I Frankrike er det heller ikke obligatorisk med vinterdekk, men vi anbefaler for din egen sikkerhet at du ikke begir deg ut på isete føre uten dem.

  Generelle tips

  Med mindre du booker en rate med vinterdekk inkludert anbefaler vi at du forespør vinterdekk når du bestiller, Du vil finne gebyr for vinterdekk og vintertilpasning i våre Vilkår og Betingelser. Dersom du ønsker snøkjettinger må du forespørre dette separat. Husk at dette alltid vil medføre ekstrakostader lokalt. Hvis du skal på skiferie kan du også be om skistativ; husk da at du må indikere antall par ski du skal ha med. Ring oss gjerne dersom du har spørsmål på +49 89 120 89 270. God tur!

  Bloggsøk


  Kategorier