Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister
  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Bloggsøk


  Kategorier

  Søker etter blogginnlegg......

  Historiske steder i Storbritannia

  Enten du skal på helgetur til London, eller kjøre rundt i Storbritannia med bobil i et par uker er det mye å se; uansett om du er spesielt opptatt av historie eller du bare liker å besøke vakre steder. Ett tips: Les deg litt opp om stedet du skal besøke på forhånd. Dersom du skal på en guidet tur blir besøket enda morsommere med litt bakgrunnsinfo.

  Chatsworth house, Derbyshire

  Dertugen av Derbyshire sitt sete ligger på østbanken av elven Derwent nær Bakewelll. Årlig besøker 606 500 mennesker dette storslåtte slottet. Mange filmer og serier er innspilt her. Blandt annet Pride and Prejudice, The Duchess og The Wolfman. Bli til ettermiddags-te for den komplette opplevelsen.

  Stonehenge

  Årlig besøker 869 500 mennesker Stonehenge. Det er sannsynlig at Stonehenge opprinnelig var en gravplass. Konstruksjonen av dette mystiske byggverket begynte år 3000 f.kr. Stonehenge ligger 3 km vest for Amesbury.

  House of Parliament, London

  Parlamentshuset ble rekonstruert i gotisk stil mellom 1834 og 1860 etter at en brann ødela det originale palasset på Westminster. Parlamentshusene er åpne for publikum. Besøkende kan delta i debatter og komitehøringer. Årlig besøker 995 000 mennesker parlamentshuset.

  Windsor Castle, Berkshire

  En av kongefamiliens favorittsteder. Windor Castle er åpent for besøkende og besøkes årlig av over 1 000 000 mennesker. Se malerier av Rembrandt, Rubens og Gainsborough og besøk Dronning Mary sitt dukkehus.

  Tower of London

  På Nordbanken av Themsen ligger Tower of London. Det stod ferdig i 1078 og har vært slott, rustkammer, skattekammer, fengsel og det kongelige menasjeri. Anne Boleyn (1536), Catherine Howard (1542) og Lady Jane Grey (1554) ble halshugget her for høyforræderi.

  Bloggsøk


  Kategorier