Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I LONDON

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over
  Hvorfor booke med oss
  • Sammenlign selskaper for å få beste rate
  • Ingen avbestillingsavgift opp til 48 timer før avhenting
  • Ingen kredittkortavgifter
  • Kundesenter åpent 7 dager i uken
  • 24 000 stasjoner verden over

  Leiebil i London til de beste prisene

  Storbritannias hovedstad er en moderne og livlig by, men likefullt er den eldgammel. Elven Themsen går rett gjennom hjertet av byen og har spilt en sentral rolle i byens utvikling. I vestlige London kan du finne verdenskjente steder som Carneby Street, Leicester Square, Piccadilly Circus, Chelsea og selvsagt Knightsbridge, hvor du finner Harrods. I sør finner du Royal Festival Hall, London Eye, teatre og mange kafeer, restauranter, barer og nattklubber. London sentrum er Storbritannias finansielle drivkraft, med mange ikoniske bygninger, som blant andre the Shard på London Bridge.

  Når du booker leiebil i London med Auto Europe så er du garantert de laveste prisene i tillegg til førsteklasses kundeservice. Vi har mer enn 70 steder rundt omkring i London hvor du kan hente din leiebil, for eksempel Heathrow flyplass, Victoria Station, Paddington og Kensington. Vi gjør det enkelt for deg å starte ditt eventyr i denne herlige storbyen. Enten du trenger en bil for en oval helg i London, en minibuss til familieferien eller helt enkelt bare ønsker å skjemme bort deg selv, gjennom å kjøre din drømmebil, gjør Auto Europe sitt store utvalg av biler det enkelt å finne det perfekte kjøretøyet.

  Hvordan er trafikken i London?

  Som i mange andre storbyer, jo mindre bil du har, jo lettere er det både å kjøre og parkere i London. Et antall soner i sentrale London har daglige "Congestion Fees" mellom 07:00 og 18:00 på ukedager. Skilt med en C på en rød bakgrunn forteller deg når du kjører inn i en slik sone. Betaler man en avgift kan man kjøre inn og ut av denne sonen så mange ganger man vil samme dag. For mer informasjon, les mer om hvordan man betaler disse avgiftene.

  Hvor kan jeg parkere min leiebil i London?

  På mange steder betaler man i en parkeringsautomat og legger lappen på dashbordet. Man kan også betale med mobiltelefonen. Vær oppmerksom på at bare fordi du ikke finner en parkeringsautomat så betyr det ikke at parkeringen er gratis! Sentrale London har også et hopetall parkeringshus, disse har blå skilt med en hvit P. For mer informasjon angående å kjøre og leie bil i London og Storbritannia, klikk her.

  Londons flyplasser

  London har hele fem internasjonale flyplasser. Noen er nærmere sentrum enn andre, men alle gir god dekning. Hovedflyplassen, og den eneste med tilkoblet undergrunnen, er Heathrow flyplass. Den holder til vest for London og er den travleste i Europa. Gatwick flyplass befinner seg sør for London og nås enkelt med Gatwick Express-toget. Luton flyplass befinner seg nord i London og Stanstead flyplass i nordøst. London City flyplass er i øst-London og er for det meste forbeholdt det private næringslivsmarkedet, men noen kortere distanser er også tilgjengelige for almenheten.

  Heathrow flyplass - (LHR)
  Heathrow flyplass er en internasjonal flyplass omtrent tre mil vest for London sentrum.
  Nettside: www.heathrowairport.com
  Telefon: +44 0844 335 1801

  Gatwick - (LGW)
  Avstanden mellom Gatwick flyplass (sør for London), og sentrale London er 45 kilometer. Gatwick tilbyr flyvninger til mesteparten av kloden for private og businessreisende.
  Nettside: www.gatwickairport.com
  Telefon: +44 0844 892 0322

  Stansted flyplass - (STN)
  Du finner Stansted flyplass rundt 55 kilometer nordøst for London sentrum, og tilbyr mange internasjonale flyruter.
  Nettside: www.stansteadairport.com
  Telefon: +44 0844 335 1803

  Luton flyplass - (LTN)
  Luton internasjonale flyplass er mindre enn fem mil unna sentrum.
  Nettside: www.london-luton.co.uk
  Telefon: +44 0158 240 5100

  London City flyplass - (LCY)
  London City flyplass finner man i nærheten av Canary Wharf, det nye finansielle distriktet i London og gir lufttransport til internasjonale lokasjoner.
  Nettside: www.londoncityairport.com
  Telefon: +44 0158 240 5100

  Ting å gjøre i London

  • London Dungeon: London Dungeon ble åpnet i 1974 og var designet for å turister på en reise gjennom 1000 år av Londons historie. Fra Bybrannen i London i 1666 til Jack the Ripper, bruker London Dungeon flere skuespillere og mange effekter for å dra besøkende tilbake i tid. Dette er ikke for lettskremte, da du kan møte på skjeletter, torturister og pestdoktoren, med flere. Det holder for tiden til sør i London med London Eye.

  • Museum of London: Hvis du ønsker å oppdage mer av London, ta et besøk til Museum of London. Det avbilder Londons historie fra prehistorisk tid til nåtid, og åpnet dørene i 1976. Museet er verdens største urbane samling av historiske objekter og har rundt seks millioner slike, som de over en million besøkende i året får oppleve.

  • London Eye: Det ravende pariserhjulet London Eye holder til på South Bank med Themsen, ovenfor parlamentet og Big Ben. Det er 135 meter høyt og har god utsikt over byen. Det ble designet av arkitekten Frank Anatole, åpnet i 2000 som Europas høyeste pariserhjul, og med nesten fire millioner besøkende i året er det Storbritannias mest populære turistattraksjon.

  • Lego Land Windsor: For de med familie, eller rett og slett for de som lekte med lego som barn, er Lego Land Windsor det ideelle stedet besøke. Denne fornøyelsesparken åpnet i 1996, og befinner seg vest for London, rett utenfor M25. Mange av attraksjonene er utelukkende bygd av Lego og har to berg-og-dal-baner, seks vannsklier og hele 55 attraksjoner du kan teste ut. Med over to millioner besøkende i året har det 12 temaland: The Beginning, Imagination Centre, Duplo Valley, Miniland, Adventure Land, Pirate Shores, Heartlake City, Knight's Kingdom, Land of the Vikings, Kingdom of the pharaohs og selvsagt Lego City.

  • Buckingham Palace: Når man er i London er det vanlig å besøke dronningen. Okei, så blir du kanskje ikke invitert inn, men et bilde fra utsiden av Buckingham Palace er solid bevis for London-turen din. Med 775 rom og den største private hagen ble det den britiske monarks offisielle bosted i 1837. Når man besøker kan det være interessant å vite at når det flagges med Union Jack er dronningen for tiden ikke tilstede. Men dersom det kongelige flagget flagges er dronningen i palasset.

  Fine dagsturer med min leiebil i London

  Brighton: Med en bilutleie i London kan du ta en tur til Brighton, en kystby omtrent halvannen time sør for hovedstaden. En togtjeneste er også tilgjengelig fra London Bridge, London Victoria og London Blackfriars stasjon til Brighton. Reisetiden er rundt en time og det er et avslappet alternativ for å komme seg dit. Brighton er en pulserende by med tallrike restauranter, kafeer og pene butikker. I tillegg til stranden har byen mange festivaler, museer og et livlig uteliv.

  Oxford: Bare en time vest for London finner du den sjarmerende byen Oxford. Byen er kjent verden over for sitt universitet og har tonnevis av eksempler fra hver eneste engelske arkitekturperiode. En stor andel av befolkningen er studenter og byen har mange restauranter, kafeer, butikker, museer og teatre. Oxford er definitivt en av de mest kulturelle byene i England og en dagstur hit vil definitivt slå an for hele familien.

  Bath: Hvis du vil farte lengre, vil en dagstur til Bath også være perfekt. Bare halvannen time vest for London med bil, var Bath opprinnelig en romersk spaby med mange bad som fortsatt eksisterer og frekventeres den dag i dag. Byen oppleves som imponerende med sin georgianske arkitektur, gatekunstnere, restauranter, kafeer og butikker, som gjør det forståelig at det kommer anslagsvis 3,8 millioner besøkende per år.

  Geografisk informasjon og historie

  Været i London kan være svært skiftende, men på sommeren vil temperaturen som regel holde seg mellom 13 og 23 grader Celcius, mens det vanligvis er rundt fem grader med lite snøfall og mye regn. Høst og vår har mer typisk mildvær.

  London er en av de mest populære byene i England, og en av de mest populære turistdestinasjonene i verden. London er en metropol som kan tilby et enormt utvalg av kulturopplevelser. Det finnes også en spennende historie å utforske, London har et hopetall fascinerende museum. Elven Themsen renner gjennom London sentrum, og har i løpet av årene vært en viktig ressurs for handel og transport. I dag er elven et berømt landemerke for London. Trafalgar Square, Big Ben, Hyde Park og Buckingham Palace er andre kjente turistattraksjoner i byen. Ønsker du å oppleve mer enn bare London by så er leiebil et supert transportalternativ, hva med en tur til flotte Richmond Park? London er opphavlig en romersk by, men bybrannen i 1666 ødela mye av den eldgamle arkitekturen, med unntak som Tower of London og Westminster Abbey. Bygningene som har blitt bygd siden den tid reflekterer de ulike æraene opp til moderne tid.

  Hvordan reise rundt i London

  Buss
  Bussene går til et stort antall destinasjoner i løpet av dagen, og mer sjeldent om natten. Busselskaper som Megabus og National Express tar deg til nasjonale og internasjonale destinasjoner som for eksempel Edinburgh, Cardiff, Liverpool, Bristol, Birmingham, Paris, Köln og Amsterdam.

  Undergrunnen

  Undergrunnen i London, også kjent som The Tube, betjener Stor-London med mer enn 250 stasjoner som sammenkobler London med deler av Buckinghamshire, Hertfordshire og Essex. Marble Arch stasjon er et godt og sentralt sted for å hente en leiebil i London. Undergrunnen har nylig startet å også gå om natten, på utvalgte stasjoner på Victoria line, Central line, Jubilee line, Northern line og Piccadilly line.

  Taxi

  Drosjene er svarte med en gul lampe på taket som lyser hvis de er ledige. Du kan bestille taxi eller vinke til deg en på gaten. Man kan også forhåndsbestille taxier fra andre selskaper.

  Kan man leie bobil i London?

  Opplev London fra sin beste side ved å leie bobil. Auto Europe har et bredt utvalg av bobiler tilgjengelig for utleie i den britiske hovedstaden. Med bobil utforsker du med letthet London og dens vakre omegn. Les mer her og start planleggingen av tidenes storbyferie!

  Nyttige lenker

  Turistinformasjon