Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I MANCHESTER

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over
  Hvorfor booke med oss
  • Sammenlign selskaper for å få beste rate
  • Ingen avbestillingsavgift opp til 48 timer før avhenting
  • Ingen kredittkortavgifter
  • Kundesenter åpent 7 dager i uken
  • 24 000 stasjoner verden over

  Leiebil i Manchester – Beste pris garantert

  En leiebil i Manchester med Auto Europe gjør at du kan få det meste ut av din ferie i denne herlige byen. Manchester er berømt for sin musik- og sportsscene, og er en meget gjestfri by. Dette er ikke bare hjembyen til fotballaget Manchester United, men også til musikkgruppene Oasis og The Smiths. Den industrielle revolusjonen som la grunnen til den moderne, urbane verden, startet akkurat her. Å reise rundt i Manchester med en leiebil er den beste måte å bli kjent med denne livlige, britiske byen på. En annen britisk perle, Liverpool (der Betales startet), ligger kun 53 km vestover. Historiebyen York og Leeds, Yorkshire sitt kommersielle sentrum, ligger også i et kjøreavstand fra Manchester.

  Trafikk og parkering

  En leiebil i Manchester er en meget behagelig transportmåte. Selv om det er et stort antall enveiskjørte gater, så er Manchester og de nærliggende distrikter enkle å finne frem i med leiebil. Det er godt skiltet til turistattraksjoner. Det finnes en gratis app som kan guide deg rundt byen og tipse deg om blant annet parkeringsmuligheter i sentrum. Man betaler for gateparkering i en parkeringsautomat, men man står gratis etter 18:00, på offentlig helligdager og søndager.

  Parkering

  Byen er delt inn i fire parkeringssoner. I sonene 1-3, så kan gateparkering bli betalt opp til 10 timer, mellom 08:00 og 20:00. Om du står parkert over natten, og bare har betalt til kl 20:00 så kan du risikere å få bot. I sone 4 så betaler man for parkering enten på lørdag eller søndag for hele helgen. Manchester har et sort antall NCP parkeringshus (0845 050 7080) i og rundt omkring byen, som tilbyr sikker parkering. For å få mer informasjon angående å kjøre bil i UK, klikk her.

  Geografisk informasjon

  Manchester sentrum er den mest befolkede området i Manchester og omegn. Byen er i nord omringet av Pennines, et område med fjell og åser som separerer nord-vest England og Yorkshire, og i sør ligger Cheshire Plain. Byens sentrum ligger ved River Irwell, og er veldig flott med sine broer over elven, spesielt om kvelden med alle lys som tennes. Selv om city er ganske flat så finne det også moderne skyskraper som for eksempel Beetham Tower, et landemerke, som symboliserer Manchesters oppstandelse som en post-industri by.

  Denne bygningen, og et antall andre bygninger, har også en vakker utsikt over Pennines. Manchester har et mildt klima. Det er en varm sommer og en kall vinter med moderat nedbørsmengde gjennom året. Juli pleier å være den varmeste måneden med gjennomsnittstemperaturer på 16 grader, og januar er den kaldeste med sine 4 grader. Oktober er den måneden som får mest regn, i gjennomsnitt 90mm. Byen har en relativ høy luftfuktighet og har rikelig med ferskvann som har gjort at tekstilindustrien blomstrer i området.

  Manchester flyplass

  Manchester Flyplass har tre terminaler og er en av de mest besøkte flyplassene i Europa. Det er også den største i United Kingdom utenfor London regionen. Flyplassen ligger ca. 14 km sør-vest for city, og er enkel å ta seg til. En leiebil gjør at du tar deg til flyplassen på kun 30 minutter. Det er også buss og tog som går hele døgnet til og fra flyplassen. Like ved terminalene så ligger korttidsparkeringen. Det er her du parkerer hvis du skal hente noen, da det ikke er tillatt å gjøre det noen andre steder grunnet hensyn til sikkerheten. Det finnes et flertall parkeringshus og disse finner du ca. 1,5 km fra flyplassen. Disse kommer du til med shuttle-buss som går fire timer i døgnet, og er et mer rimelig alternativ enn å parkere på selve flyplassen.

  Manchester Flyplass (MAN)
  Offisielt navn: Manchester Airport
  Adresse: Manchester M90 1QX, United Kingdom
  Hjemmeside: www.manchesterairport.co.uk
  Telefon: +44 871 271 0711

  Offentlig transport

  I Manchester så kan man ta trikk og buss. T-banen har ikke blitt bygget enda. Manchester kan skryte av et stort nettverk av bussruter. Den nye citybussen som er gratis er meget populært alternativ. Denne kjører de tre mest travle rutene i city som forbinder city området med de to største togstasjonene, parkeringshus og et antall trikkstopp.

  Nyttige linker

  Turistinformasjon Manchester