Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I NEWCASTLE

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over
  Hvorfor booke med oss
  • Sammenlign selskaper for å få beste rate
  • Ingen avbestillingsavgift opp til 48 timer før avhenting
  • Ingen kredittkortavgifter
  • Kundesenter åpent 7 dager i uken
  • 24 000 stasjoner verden over

  Leiebil i Newcastle – Beste rater med Auto Europe

  Newcastle er en blanding av tradisjon og innovasjon, og dette gir denne engelske byen en spennende kultur. Med en leiebil i Newcastle booket gjennom Auto Europe så kan du reise rundt både komfortabelt og i stil. Utforsk shoppingdistriktet Eldon Square, se en forestilling på Theatre Royal eller utforsk byens spennende nattliv. Mulighetene er ubegrensede med en leiebil fra Auto Europe. Vi har et stort antall steder du kan hente din bil, både i Storbritannia og 150 andre land verden over. Newcastle er hjembyen til Geordie kulturen som har et rikt arv med sin folkemusikk, dans og egne dialekt. Det er ikke langt til kysten fra Newcastle hvis man ønsker å ta en tur til en av de mange flotte strendene. Det holdes også mange festivaler hver år, blant annet musikk-, øl-, reise-, kunst- og sykkelfestival. Newcastle har noe å by på året rundt!

  Trafikk

  Husk på at man kjører på venstre side av veien! De generelle fartsgrensene i landet er 50 km/t i tettbygde strøk, 90 km/t på landeveier og 110 km/t på motorveier. Følg alltid fartskiltenes anvisninger. De engelske motorveiene kan ta deg til andre destinasjoner i landet som for eksempel London (455 km), Edinburgh (165 km), Leeds (155 km) og Manchester (245 km).

  Parkering

  Newcastle City Council har over 2.000 gateparkeringer, og man må vanligvis betale (i en parkeringsautomat) mandag til lørdag mellom 08:00-18:30. Man kan betale med kontanter og med mobiltelefon. Et annet smidig alternativ er å ta i bruk Park & Ride systemet. Da parkerer du på en togstasjon i utkanten av byen (Callerton Parkway, Kingston Park, Walkergate, Regent Centre, Heworth eller Newcastle Great Park), og tar så toget det siste stykket til din destinasjon i city.

  Geografisk informasjon

  Newcastle ligger i Nordøst-England, ikke langt fra Skottland (ca. 75km), og nord for elven Tyne. De to elvene North Tyne og South Tyne går sammen i Haxam og blir til den 100 km lange elven Tyne som går langs med byen. Det er syv broer over elven, og den mest berømte er også Newcastles kjennetegn - Tyne Bridge. Det er mulig å ta flotte sightseeingturer på elven. Newcastle har fin arkitektur, og byens historiske sentrum er Grainger Town. Den enorme statuen The Angel Of North, i Gateshead, er en av Englands 12 offisielle ikoner og i parken der den står er det fint å gå turer. Været er som i resten av England, det er en ganske varm sommer og en vinter med en del nedbør.

  Flyplass

  Newcastle flyplass
  Ligger ca. 10 km fra Newcastle.
  Hjemmeside: www.newcastleairport.com
  Telefon: +0871 882 1121

  Offentlig transport

  Buss
  Det er rundt 225 busstopp, og bussene tar deg rundt både Tyne og Wear.

  T-bane
  Det finnes to linjer, grønn og oransje. Den grønne linjen går fra flyplassen til South Hylton, og den oransje fra St. James til South Shields. Begge stopper på et stort antall steder på veien.

  Tog
  Du kan ta tog rundt Newcastle og omegn, men også til andre større byer i England som London, Edinburgh, Manchester og Birmingham.

  Ferge
  Man kan ta ferge over elven, og turen tar ca. 7 minutter. Den går fra North Shields og South Shields hver halvtime. Om sommeren så kan du ta sightseeingturer på elven.

  Taxi
  Man kan både vinke til seg en taxi fra gaten, eller ringe og forhåndsbestille en.

  Nyttige linker

  Turistinformasjon Newcastle

  Leiebil fra Newcastle flyplass