Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I STORBRITANNIA

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over
  Hvorfor booke med oss
  • Sammenlign selskaper for å få beste rate
  • Ingen avbestillingsavgift opp til 48 timer før avhenting
  • Ingen kredittkortavgifter
  • Kundesenter åpent 7 dager i uken
  • 24 000 stasjoner verden over

  Leiebil i Storbritannia – Beste rater med Auto Europe

  Auto Europe ble grunnlagt i 1954, og har vokst fra å være en liten 10-manns bedrift til å bli en internasjonal billeiemegler, som tilbyr service på over 24 000 destinasjoner i 180 land verden over. Takket være våre samarbeid med ledende bilutleiere over hele verden, så kan vi tilby våre kunder service av høy klasse til de mest konkurransedyktige prisene. I Storbritannia kan vi tilby vår service over hele landet, ikke bare på flyplasser men også på togstasjoner og bykontor.

  Få det meste ut av din bilutleie

  Valuta: Den offisielle valutaen er Pound Sterling. Majoriteten av sedlene som sirkulerer i Storbritannia er sedler fra the Bank of England, men det er også sedler fra skotske og nord-irske banker. De to sistnevnte kan også brukes lovlig andre deler av Storbritannia, men det kan være at du må gi en forklaring , spesielt når det kommer til nord-irske sedler, som man sjeldent ser utenfor Nord-Irland.

  Tidsforskjell: Storbritannia ligger i GTM+0, og det gjør også the Crown Dependencies (Bailiwicks of Jersey and Guernsey, og the Isle of Man). Altså 1 time før Norge. Britisk sommertid begynner på den siste søndagen i mars og varer frem til siste søndagen i oktober.

  Elektrisitet: Volten er som oftest 230, men kan også være 240. Uttakene er Type G. For å bruke elektronisk utstyr fra Norge må du som oftest ha en adapter.

  Aldersrestriksjoner
  Minimumsalderen for å leie bil i Storbritannia er 22 år, og førere må ha hatt førerkortet i minst 1 år. Førere under 25 kan kreves på et ekstra gebyr. Noen utleiere har en øvre aldergrense på 75 år. Dette er kun generelle retningslinjer, og kravene kan variere avhengig av utleier og kjøretøyskategori. Du kan alltid finne relevant informasjon under "Produkt Informasjon" i vår bookingsmotor, eller på din voucher.

  Veiavgift
  Den eneste avgiftsbelagte veien i Storbritannia er M6 Toll, men det er også noen tuneller og broer som krever en avgift. Hvis du kjører i Londons sentrum, i The Congestion Charge Zone, og i the Durham Road User Charge Zone, må du også betale en avgift. The Durham Congestion Zone gjelder fra mandag til lørdag (unntatt bank holiday, som er britiske offentlige høytidsdager) fra 10 til 16. Førere må betale etter at de har forlatt sonen, og du har til kl. 18 neste dag på deg til å betale. Avgiften kan betales på noe som kalles the Parking Shop.The London Congestion avgiften gjelder på hverdager (unntatt bank holiday og andre offentlige høytider) fra 07 til 18. Førere kan betale online (betale opp til 90 dager på forhånd, på samme dag, eller frem til midnatt neste dag), på SMS eller per telefon, automatisk gjennom registrert bank- eller kredittkort, per post (kan kun gjøres minst 10 dager i forveien), eller i utvalgte butikker og bensinstasjoner (har enten Congestion Charging eller Epay logo). Om avgiften ikke er betalt senest ved midnatt neste dag, så vil det tilkomme et straffegebyr. Når utleieren mottar melding om straffegebyr så må de gi ut informasjon om leietakers navn og adresse til relevante myndigheter

  Ordliste - Bilutleie i Storbritannia

  Å leie bil i Storbritannia med Auto Europe er enkelt og smidig , men noen ganger kan bransjespesifikke ord og uttrykk få den enkleste ting til å virke komplisert. Her kommer forklaringer av noen ofte brukte ord og uttrykk.

  Megler - Auto Europe er en billeiemegler. Dette betyr at vi ikke har vår egen bilpark men bruker våre samarbeidspartnere (utleiere) sine bilparker. Dette gjør at vi kan tilby opphenting av biler på et stort antall destinasjoner, alltid til de mest konkurransedyktige prisene.

  Voucher - En voucher er dokumentet som blir sendt til deg som kunde etter en fullført booking. Den inkluderer all informasjon angående din booking, hvem som er utleieren av din bil, datoer, tid og sted for opphenting og avlevering. Det er også informasjon angående hva som er, og ikke er, inkludert i bookingen. På voucheren finner du også Vilkår & Betingelser for reservasjonen. Auto Europe anbefaler på det sterkeste at du leser all informasjon på voucheren nøye.

  Full/Full - Med dette drivstoffs alternativet, så hentes bilen med en full tank (som kunden IKKE belastes for). Du må derimot levere tilbake bilen med samme mengde drivstoff, for å unngå drivstoffs gebyr fra utleier.

  Full/Tom - Bilen hentes med en full tank, som føreren betaler for ved opphenting. Kunden skal så levere tilbake bilen med så lite drivstoff som mulig, ubrukt drivstoff blir IKKE refundert. For mer informasjon om drivstoff, klikk her.

  Egenandel - Alle våre biler har en obligatorisk forsikring, men denne forsikringen inkluderer egenandel. Egenandelen er summen kunden må stå for i tilfelle skade på kjøretøyet. Størrelsen på beløpet er avhengig av utleier og bilkategori. Mer informasjon kan du finne under "Produkt Informasjon" og "Vilkår, Betingelser og Lokale Avgifter". Normalt sett så er depositumet på egenandel + mva + drivstoff.

  Refusjon av egenandel - En service fra Auto Europe hvor kunden kan søke om refusjon av egenandel betalt til utleier for skade på kjøretøy. Denne servicen er noen ganger allerede inkludert i grunnprisen for leien, men som oftest så må dette legges til av kunden, og det tilkommer da en ekstra avgift.

  Null Egenandel - En service som noen ganger er inkludert i prisen hvor egenandelen er redusert til null. Men vær oppmerksom på at selv med Null Egenandel så er et depositum nødvendig.

  Tilleggsinformasjon - Bilutleie i Storbritannia

  • Gyldig førerkort må vises frem når du henter bilen.
  • Man kjører på venstre side av veien.
  • Promillegrensen er 0,8.
  • Det er normalt sett ingen restriksjoner når det kommer til å reise mellom de forskjellige landene i Storbritannia, inkludert Nord-Irland. Men vær oppmerksom på at noen utleiere ikke tillater at du tar med bilen på ferger, så ønsker du å ta med bilen fra Nord-Irland til Storbritannia eller vice versa, så må du informere Auto Europe på forhånd slik at vi kan verifisere om utleieren tillater dette eller ikke. Mer info om å kjøre bil i Storbritannia finner du her.

  Språk

  Hei - Hello
  God morgen - Good morning
  God ettermiddag - Good afternoon
  God kveld - Good evening
  Hvor er nærmeste politistasjon? - Where is the closest police station?
  Hvor er nærmeste sykehus? - Where is the closest hospital?
  Hvor er nærmeste minibank? - Where is the closest ATM machine?
  Hvor er [sted]? - Where is [location]?
  Kan jeg betale med kredittkort? - Can I pay by credit card?
  Kan jeg betale med kort? - Can I pay by debit card?
  Hvor mye koster denne? - How much does this cost?
  Takk - Thank you
  Behold veksel - Keep the change

  Bobilutleie i Storbritannia

  For å se mest mulig av landet på en komfortabel og morsom måte anbefaler vi bobilutleie i Storbritannia. Reis i eget tempo og besøk Highlands, Hebridene eller Lake District. McRent, Just Go og Bunk er våre partnere i Storbritannia. De har et bredt utvalg bobiler som kan hentes i London Manchester, Glasgow og Edinburgh.

  Nyttige linker

  Turistinformasjon Storbritannia