Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I GLASGOW

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Leiebil i Glasgow – Beste rater med Auto Europe

  Glasgow er både den største byen og hovedstaden i Skottland. Vennlige Glaswegians, vakker viktoriansk arkitektur, en fantastisk musikkscene og nærheten til det flotte landskapet The Highlands gjør Glasgow til en spennende feriedestinasjon. Med en leiebil i Glasgow kan du reise i ditt eget tempo akkurat dit du vil! Auto Europe har et stort utvalg av bilkategorier, opphentingssteder og bilutleiere, så hos oss er det enkelt å finne den perfekte leiebilen og skreddersy sin leie!

  Trafikk og parkering

  Som en metropol har Glasgow til tider mye trafikk, spesielt under rushtiden. I sentrum er det mange enveiskjørte gater og bussfiler, vær oppmerksom på trafikkskilt for å unngå disse. Bilutleie i Glasgow gjør at du kan kjøre til Edinburgh på under en time gjennom å ta M8. M74 sørover tar deg til England. Kjører du nord-øst fra Glasgow på A82 så kommer du til pittoreske Loch Lomond og nasjonalparken Trossachs. Videre nordover finner man Loch Ness og Inverness, kanskje du møter på Loch Ness-monsteret? Les mer om lokale trafikkregler i vår kjøreguide for England.

  Gateparkering er tidsbegrenset og avgiften er avhengig av hvilken sone du er i. Parkeringsautomater tar mynter, og du legger lappen på dashbordet. Mer informasjon om tidsrestriksjoner finner du på parkeringskiltene. Det finnes også mange offentlige parkeringshus rundt omkring i byen.

  Geografisk informasjon

  Glasgow ligger i vest-sentrale Skottland, 72 km fra Edinburgh. Som en havneby har Glasgow spilt en signifikant rolle i den transatlantiske handelen mellom UK og Nord-Amerika. Elven Clyde renner gjennom byen og ut i Nord-Atlanteren. Byen er kjent for å ofte ha overskyet vær. På grunn av det oseaniske klimaet er høsten og vinteren mild, men med en del regn. Om sommeren er temperaturen rundt 20 grader, og også under denne tiden regner det ganske ofte.

  Glasgow flyplass

  Glasgow flyplass ligger 13 km vest for sentrum. Dette er Skottlands hovedflyplass for transatlantiske flyvninger.

  Glasgow flyplass (GLA)
  Adresse: Paisley, Renfrewshire PA3 2SW, United Kingdom
  Hjemmeside: www.glasgowairport.com
  Telefon: +44 844 481 5555

  Denne flyplassen ligger 48 km sør-vest for Glasgow, og er en av hovedflyplassene til Ryanair.

  Glasgow Prestwick flyplass (PIK)
  Adresse: Prestwick, South Ayrshire KA9 2PL, United Kingdom
  Hjemmeside: www.glasgowprestwick.com
  Telefon: +44 871 223 0700

  Offentlig transport

  Strathclyde Partnership for Transport (SPT) har kombi-billetter for t-bane, busser og noen toglinjer. Byen har én sirkulær t-banelinje som går rundt sentrale Glasgow. Servicen går hvert 4:e-8:e minutt. Busselskapet First kjører rundt Glasgow og omegn. Du kan enten kjøpe billett ombord på bussen med en eksakt sum, eller bruke en SPT billett. Det finnes også andre busselskaper i Glasgow, men dessverre går det ikke å bruke SPT-billett på alle. Det er to togstasjoner i Glasgow. Glasgow Central har tog til England og Sør-Skottland. Queens Street Station har tog til Edinburgh og Nord-Skottland.

  Nyttige linker

  Leiebil fra Glasgow Flyplass

  Turistinformasjon Glasgow