Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I EDINBURGH

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over
  Hvorfor booke med oss
  • Sammenlign selskaper for å få beste rate
  • Ingen avbestillingsavgift opp til 48 timer før avhenting
  • Ingen kredittkortavgifter
  • Kundesenter åpent 7 dager i uken
  • 24 000 stasjoner verden over

  Leiebil i Edinburgh | Auto Europe

  På Auto Europes hjemmeside så kan du sammenligne priser, bilkategorier og utleiere i Edinburgh. På denne måten kan du være sikker på at du får en leiebil i Edinburgh som passer dine reiseplaner, og selvfølgelig til den aller beste prisen. En tur til Edinburgh er et eventyr. Denne skotske byen ligger ved øst-kysten og her møtes en storslagen natur og en spennende kultur. Historiske severdigheter og attraksjoner er det mange av. Med en leiebil fra Auto Europe i Edinburgh så kan du enkelt ta deg til Skottlands mest berømte slott, Edinburgh Castle, eller til noen av de mange flotte katedraler i og rundt byen. Skal du reise med familien? Byen er perfekt for barnefamilier da det er utallige morsomme aktiviteter for alle aldere. Hva med en tur på det flotte akvariet Deep Sea World eller en tur til de mange parkene der dere kan oppleve Skottlands dyreliv på nært hold. Opplevelsene står i kø i Edinburgh.

  Trafikk

  Husk på at man kjører på venstre side av veien i Skottland! I Edinburgh city så er det en del gater der det ikke er tillatt å kjøre bil, som for eksempel på Princes Street. Det er også en del enveiskjørte gater i byen, og vær oppmerksom på kumlokk i veibanen. Fra regionen Fife og inn til city kan det være en del trafikk. Rush-trafikken inn og ut fra city er mellom 07:30 til 09:30 og 16:00 til 18:30.

  Parkering

  Det finnes muligheter for gateparkering i Edinburgh, og man betaler i en parkeringsautomat. Det kreves som oftest en avgift mellom 08:30-18:30 mandag til lørdag i city. Det er også mulig å betale med mobiltelefon gjennom RingGo, enten via deres app eller via SMS. Les alltid parkeringskilt nøye! Som i andre storbyer så finnes det også selvfølgelig parkeringshus man kan stå i. Det er syv Park & Ride stasjoner i utkanten av Edinburgh: Ingliston, Hermiston, Straiton, Sheriffhall, Newcraighall, Wallyford og Ferrytoll. Park & Ride er et system der du parkerer i utkanten av byen og tar offentlig transport det siste stykket til din destinasjon i city.

  Geografisk informasjon

  Edinburgh er Skottlands nest største by, etter Glasgow som ligger 80 km vest. Byen ligger på sørsiden av Firth of Forth, og Edinburgh Castle speider over i byen i vest. Shoppinggaten Princess Street deler Edinburgh inn i New Town og Old Town. Rundt gaten Royal Mile så ligger det mange severdigheter, i tillegg til puber og butikker. Ta en tur til Arturs Seat som ligger 251 meter over havet, her har du en flott utsikt over byen. Det er mange parker og naturreservat i tillegg til strender i Edinburgh området for de som liker friluftsliv. Om sommeren er det samme type av vær som i Sør-Norge, og et relativt mildt klima om vinteren. Det kan blåse en del, men det regner mindre her enn på vestkysten.

  Flyplasser i og rundt Edinburgh

  Edinburgh Flyplass
  Ligger ca. 13 km fra Edinburgh.
  Hjemmeside: www.edinburghairport.com
  Telefon: 0844 448 8833

  Offentlig transport

  Tog
  I city så ligger togstasjonen Edinburgh Waverley og Haymarket. Togene herfra tar deg rundt Edinburgh og resten av Storbritannia, der i blant London og Glasgow.

  Trikk
  Det er 15 trikkstopp i byen ved populære destinasjoner. Du kjøper billett i en automat ved stoppet.

  Buss
  Edinburghs bussterminal ligger på St Andrew Square. Det er to busselskaper i Edinburgh, Lothian og First. Bussene tar deg rundt city og omegn. Det finnes også sightseeingbusser.

  Bobilutleie i Edinburgh

  Ta ferien din i Skottland ett steg videre ved å leie bobil i Edinburgh. Med bobil reiser du med total frihet og det er mange hyggelige campingpklasser rundt byen. Auto Europe hjelper deg gjerne med å planlegge din reise. Les merher.

  Nyttige linker

  Leiebil fra Edinburgh flyplass