Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  KJØREINFORMASJON FOR STORBRITANNIA

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Trafikkregler i Storbritannia

  Generell informasjon
  I Storbritannia passer det perfekt med leiebil. Her kan du besøke små britiske øyer og landsbyer, moderne storbyer eller se storslått natur som ved de hvite klippene i Dover. I tillegg til språket er den største forskjellen fra Norge at du kjører på venstre side i trafikken.

  Regler ved bilutleie i Storbritannia
  For å leie bil i Storbritannia må føreren være minst 21 år gammel (ytterligere alderskrav finnes for visse bilkategorier). Sjåføren må ha hatt sitt førerkort i minimum 1 år. For førere under 25 år tilkommer ekstra avgifter som betales direkte til utleier ved opphenting. Enkelte bilutleiere har en maksalder for sjåfører på 69 år. Det er påbudt med bilbelte og barn under 3 år skal sitte i barnestol. Alle barn under 12 år skal plasseres i baksetet.

  Fartsgrenser

  • By/tettsted: 50 km/t
  • Landevei: 90 km/t
  • Motorvei: 110 km/t

  Trafikkregler
  I Storbritannia er det venstretrafikk. Høyreregelen gjelder likevel som her hjemme. Ved mobilbruk må hands-free benyttes, ellers risikerer du bot. Vær oppmerksom på scootere og motorsyklister, spesielt i de store byene.

  Bensinstasjoner
  Bensinstasjoner finner du overalt og de fleste aksepterer kredittkort. På landsbygden er avstandene noe større, så planlegg godt, ta gjerne med en ekstra kanne bensin.

  Veiavgifter
  Det finnes noen veier hvor man betaler avgift i bomstasjon. I sentrale London brukes rushtidsavgift.

  Parkering
  Parkering i London er hverken av det enkleste eller rimeligste, men finner du en plass betaler du i automat og plasserer billetten godt synlig i vindusruten. Ved rødmalt fortauskant eller doble gule markeringer er det ikke tillatt å parkere.

  Forsikringsinformasjon

  Generell informasjon
  Forsikringsreglene varierer fra land til land. I alle våre priser inngår brann- og ansvarsforsikring. Ved bilutleie i Storbritannia inngår også ulykkes- og tyveriforsikring i prisen. Alle detaljer rundt forsikringen kan du lese om på voucheren du får ved booking.

  Restriksjoner ved bilutleie

  Generell informasjon
  De aller fleste leiebile kan kjøres fritt innenfor Storbritannia, Nord Irland, Irland og Vest-Europa. Dersom du vil ta leiebilen utenfor britisk fastland kan det tilkomme ekstra forsikringer. For enkelte leiebil-kategorier finnes det også spesielle restriksjoner. Kontroller online ved bestilling hvilke regler som gjelder for akkurat din leiebil.

  Innreise til andre land
  Ønsker du å krysse grensen til et annet land med leiebil? Vennligst kontakt oss så sjekker vi hvilke regler som gjelder for akkurat din bilutleie.

  Enveisleie
  Enveisleie mellom steder i Storbritannia er tillatt for visse kategorier og kan noen ganger medføre ekstra kostnader. Internasjonal enveisleie mellom ulike land er mulig for utvalgte kategorier og her vil det alltid medføre ekstra avgifter. Kontakt oss så beregner vi kostnadene.