Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I NORD-IRLAND

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Leiebil i Nord Irland – Beste rater med Auto Europe

  Auto Europe tilbyr bilutleie av høy kvalitet til konkurransedyktige priser i 180 land verden over. Vi har jobbet i bilutleiebransjen i over 60 år og har utviklet et nettverk av både internasjonale og lokale utleiere. På denne måten håper vi å kunne gi deg det du leter etter på over 24 000 destinasjoner verden over.

  I Nord Irland kan du finne en passende bilkategori fra en stor bilpark, og hente bilen enten fra Belfast eller Londonderry (Derry), på flyplassen eller på et av våre bykontor. Å reise rundt med bil er den beste måten å se denne vakre øya. Sjekk ut våre priser og begynn å planlegg din reise.

  Valuta

  Den offisielle valutaeni Nord Irland er pound sterling. Hovedbankene i Nord Irland gir ut egne sedler (Sterling), som ikke akseptert i resten av Storbritannia. Når dette skjer kan du veksle sedlene hjemme i din egen bank. Ved den irske grensen, så aksepterer de noen ganger både sterling og Euro, men når du er kommet in i republikken Irland så er kun euro akseptert.

  Språk

  Engelsk er hovedspråket, men majoriteten i Nord Irland har irsk som morsmål. Majoriteten av den irsksnakkende befolkningen bor i Belfast, Londonderry eller Newry. Foruten engelsk og irsk, så snakkes det også Ulster Scots – en skotsk dialekt de snakker i Ulster.

  Irsk ordliste

  Hei - Dia duit, Dia daoibh
  Tusen takk - Go raibh míle maith agat
  Hadet - Slán leat
  Skål - Sláinte!
  God morgen - Bheannaigh sé dom
  Hvordan går det - Cad é mar atá tú?

  Tidsforskjell

  Nord Irland ligger en time etter Norge.

  Elektrisitet

  Type G plugg.

  Visum

  Du trenger ikke visum for å reise hit. Men for å leie bil må du ha med deg ditt førerkort.

  Alderskrav

  For å leie bil må du være minst 21 år (men avhengig av kjøretøyskategori så kan dette variere), og du må ha hatt førerkortet minst i 1 år.

  Veiavgifter

  Det er ingen veibommer i Nord Irland, som det er i republikken Irland hvor du betaler for å bruke motorveien. Det er ingen grensekontroller, så du kan enkelt reise mellom de to landene, men vi anbefaler at du har med deg gyldig ID bevis (med foto).

  Trafikkregler og bensinstasjoner

  • På Nord Irland kjører man på VENSTRE side av veien.
  • Promillegrensen er 0.08.
  • Det er ikke lov å bruke mobil når du kjører, men handsfree er tillatt.
  • Alle i bilen må bruke sikkerhetsbelte.

  Klikk deg in på siden om kjøreinformasjon Nord Irland for mer om trafikkregler.

  Bensinstasjoner

  Du fyller selv på bilen med drivstoff og betaler så i kassa på bensinstasjonen. Vennligst vær oppmerksom på hvilken type av drivstoff din leiebil går på. Feil drivstoff kan gjøre store skader på motoren, og du som leietager kan få stå som ansvarlig for kostnadene. Bensinstasjoner er som oftest åpne fra 07:00 til 19:00. I de større byene kan du finne de som er åpne hele døgnet.

  Nyttige linker

  Turistkontor