Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister
  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Bloggsøk


  Kategorier

  Søker etter blogginnlegg......

  Sommer i Australia - De beste opplevelsene i Cairns

  I Queenslands nordligste deler finner du byen Cairns, kjent som the gateway to the Great Barrier Reef. Ultimate tropiske eventyr og supre kulturopplevelser venter på deg i denne australske byen. Cairns og omegn er en av de beste stedene å tilbringe en sommer i Australia da denne byen alltid er i feriemodus. Her er det en avslappet atmosfære og mange muligheter for utendørsaktiviteter.Sommeren i Australia starter i desember og varer til februar. Under disse månedene kan temperaturene stige opp over 30 grader, og dette betyr at en dukkert i havet oftest er en herlig nødvendighet. På grunn av Cairns nærhet til ekvatoren så regnes sommeren her som tropesesong. Høsten varer fra mars til mai, vinteren kommer i juni og blir ut august og våren er fra september til november. Hver årstid har sin egne sjarm, men vær oppmerksom på at noen dyr, blant annet den giftige maneten Box Jellyfish, kan emigrere til disse farvannene. Sjekk alltid skilt på stranden før du går ut i vannet.Uansett hvilken årstid du velger å besøke Cairns så vil det aldri være lavere temperaturer enn ca. 15-20 grader (vinterstid). De varme sommerdagene i Cairns er den beste tiden for svømming, snorkling og andre utendørsaktiviteter. Cairns har mye å by på, alt fra den australske urbefolkningen Aboriginenes spennende kultur til et av verdens største rev. Her er noen forslag på aktiviteter som vil gjøre din sommer i Cairns uforglemmelig:

  Tjapukai Aboriginal Cultural Park

  Utforsk opprinnelsen til den australske kulturen og lær deg mer om den 40.000 år gamle urbefolkningen, verdens eldste nålevende kultur. Parken har interaktive opplevelser både under dagtid og på kveldene. Se på danseoppvisninger, bli imponert av kunst, lær deg hvordan man kaster en boomerang eller hvordan spille på en didgeridoo. Utforsk den tradisjonelle matkulturen til Aboriginalene og innbyggerne på Torres Strait Islands, og kjøp med deg en håndlagde suvenirer fra Tjapukai-kunstnerne.

  Great Barrier Reef

  Fra Cairns er det kun en 90 minutters båttur, eller en halvtimes helikoptertur, til det Great Barrier Reef. Dette er et av verdens største korallrev, og består av 2500 individuelle rev og 900 øyer. Et antall selskaper tilbyr dykke- eller snorklingutflukter fra Cairns ut til revet.Hopp ned i havet og ta bilder av de fargerike tropiske fiskene og det utrolige sjølandskapet, eller gå på oppdagelsesferd på de nærliggende øyene Frankland Island, Green Island og Fitzroy Island. Visste du at man kan se Great Barrier Reef fra verdensrommet? Det er helt sant! Revet er et av jordas syv underverk, statsikonet til Queensland og er med på verdensarvlisten.

  Cairns Esplanade, Boardwalk og Lagoon

  Midt i byen ligger det en spektakulær lagune der man kan ta en avkjølende dukkert. Lagunen er 4.800 kvadratmeter stor og fylt med klorinert saltvann. Badevakter gjør den trygg for store og små, og når solen går ned så tennes det flott belysning rundt hele slik at man også kan ta seg et kveldsbad hvis man ønsker det. Midt imot lagunen er det plass for piknik-pleddet og det finnes griller som man kan låne. Hvis du er sporty så finnes det også treningsapparater tilgjengelig. Dette stedet er perfekt både for familier og for vennegjengen, men sjekk online først for å se om det eventuelt er noen arrangementer der.

  Flecker Botanical Gardens

  Denne botaniske hagen er åpen året rundt og her kan du lære deg alt om Australias vakre flora. Her finnes det over 4.000 tropiske planter fra både Australia og andre tropiske områder, og hagen er delt inn i forskjellige områder som spesialiserer i ulike regioner og planteliv. Studer verdens mest unike planter på nært hold, spesielt de som spiser insekter!

  Crystal Cascades

  Crystal Cascades ligger 14 kilometer (ca. 25 minutter) fra sentrale Cairns og består av et antall fosser med tilhørende vannhull som er helt krokodillefrie! Det er trygt å svømme i det krystallklare vannet som kommer fra Lake Morris, og du får deilig skygge av skogen, noe som er meget behagelig under de varme sommermånedene. En perfekt familieaktivitet er å gå halvtimen gjennom regnskogen til fossene der dere kan ha en piknik og grille. Ta med en snorkel for å kunne sjekke ut fiskene, innsektsmiddel for å unngå plagsomme kryp og store håndklær dere kan tørke dere med, vannet kan være litt kaldt.Det som kan være noe komplisert er å ta seg til Crystal Cascades. Du trenger å ha bil, eller sitte på med noen som har en.

  Tully River White-Water Rafting

  Det finnes mange selskaper som tilbyr white-water rafting på Tully River. Elven snirkler seg gjennom World Heritage Rainforest og inkluderer grad 4 stryk.De fleste turer varer rundt fem timer og tar deg gjennom regnskogen og hele 45 stryk. Kjøreturen fra Cairns til elven er spektakulær, da den byr på utrolig utsikt over fjell, kyst, elver og jorder med tropiske vekster.

  Palm Cove

  Palm Cove er et rolig strandområde ca. 25 minutter fra sentrale Cairns, og du kan enkelt ta deg dit med buss. Her finner du mange luksushotell og muligheter for turer til Det Store Barriererevet, kajakkturer og utflukter til regnskogen. Om du har hatt nok eventyr i ferien så kanskje du velger å bare slappe av på stranden eller å ta en tur til brygga der du finner noen av byens beste restauranter og butikker.

  Opplev magien i Cairns med Auto Europe

  Besøk Australia neste sommer og utforsk de utallige attraksjonene i og rundt Cairns, alt fra den fantastiske floraen til de perfekte strendene. Med en leiebil i Australia så kan du kjøre rundt i dette flotte landet i ditt eget tempo og være totalt uavhengig av timeplanen til landets kollektivtransport. Du kan med andre ord skreddersy din ferie i minst detalj.Når flybilletten er bestill så bør du ringe Auto Europe på gratisnummeret +47 219 54 186 slik at vi kan hjelpe deg med å booke din perfekte leiebil i Cairns.

  Bloggsøk


  Kategorier