Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister
  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Bloggsøk


  Kategorier

  Søker etter blogginnlegg......

  Tradisjonene bak Thanksgiving

  Auto Europe gir deg et lynkurs i en av de viktigste tradisjonene «over dammen». I 2017 feires Thanksgiving torsdag den 23. November i USA. Dette er først og fremst en familiedag og amerikanerne samles til bords med familie og venner for et stort måltid. I denne bloggen vil vi fortelle deg litt mer om historien og tradisjonene bak denne spesielle dagen. I USA feires thnksgiving alltid den fjerde torsdagen i november, mens den i Canada tradisjonelt feires den første mandagen i oktober.

  Opprinnelse

  I 1621 døde de europeiske bosetterne nesten av sult og de innfødte delte et måltid med dem. De gav dem også frø og lærte dem å så og dyrke og fiske slik at de skulle klare seg i sitt nye hjemland. Etter dette ble Thanksgiving et årlig festmåltid som ble feiret for a markere at innhøstingen var ferdig og takke for årets avling. Abraham Lincoln erklærte national thanksgiving day i 1863. I dag er dette en nasjonal fridag og langhelg for amerikanere og de fleste nyter dagen sammen med familiene sine. Thanksgiving er i dag en fest i høstens farger med spesielle krydder, smaker og god stemning. Det er ofte arrangementer på barneskoler i uken før der barna kler seg ut og holder skuepill om den første thanksgiving-day for foreldrene.

  Det tradisjonelle Thanksgiving-måltidet

  Alle kjenner til den tradisjonelle kalkunen med fyll. Denne serveres med tranebærdsaus eller gele, søtpoteter, grønne bønner, potetstappe og mais. Alle familer har sine egne tradisjoner men disse ingrediensene har som regel en plass på bordet. Før man spiser er det en tradisjon at alle sier hva de er takknemlig for. Etter middag (for dem som fortsatt har plass til mer mat) vanker det ofte pai til dessert.

  Tradisjoner på dagen

  På dagen er det mange tradisjoner i spill. En av de mest kjente er at presidenten benåder to kalkuner som deretter får leve sine liv til ende på en gård. Abraham Lincoln var starten på denne morsomme tradisjonen. En annen favoritt er Macy’s parade i New York og denne paraden er blitt fulgt tett siden sin start 1924. Ved starten på denne tradisjonen deltok dyrene fra dyrehagen Central Park Zoo i paraden. I dag består den nesten 10 km lange paraden av enorme ballonger, klovner, fanfarer og utkledde mennesker. For dem som ikke bor i New York og har muligheten til å dra og se paraden vises den på Tv over hele landet.

  For sportsfans spiller det amerikanske fotballaget Detroit Lions hvert år. Noen har en tradisjon for å se kampen hjemmefra på TV mens andre drar til stadion for å se kampen live. Mange amerikanske familier har også en tradisjon for å donere mat eller jobbe på herberger for hjemløse på denne dagen for å dele av godene og gi tilbake til dem som ikke har så mye.

  Black Friday er fredagen etter thanksgiving og i USA markerer denne dagen starten på julehandelen og mange butikker skilter med store salg. Mange har derfor en tradisjon for å handle julegaver denne dagen og salgene fører til tider til ville tilstander i stormagasinene. Black friday er en tradisjon som også har spredd seg til andre land og mange andre steder holdes det også Black Friday salg. Fortell oss gjerne om opplevelsen dersom du noen gang har feiret Thanksgiving i USA! Happy Thanksgiving!

  Bloggsøk


  Kategorier