Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister
  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Bloggsøk


  Kategorier

  Søker etter blogginnlegg......

  Utforsk Sør-Afrika og Drakensbergfjellene

  Sør-Afrika er et land med fantastisk natur og er et paradis som bare venter på å bli utforsket. Dette unike landet, som er på størrelse på Frankrike og Spania kombinert, er kanskje ikke alltid på toppen av listen over feriedestinasjoner, men det burde den være – og dette er hvorfor:Fra den vakre Garden Route til den subtropiske kysten KwaZulu, fra den livlige og moderne storbyen Cape Town til det imponerende landskapet ved Drakensbergfjellene, Sør-Afrika har en variasjon av destinasjoner som er verdt å besøke for både den naturinteresserte og for den kulturinteresserte.Landet har en utmerket infrastruktur som gjør at det er enkelt å ta seg rundt, spesielt hvis du booker en leiebil i Cape Town. Landet har flotte hotell slik at du alltid kan sove godt mellom alle de utrolige opplevelsen du kommer til å ha!Inspirasjon til din neste ferie i Sør-Afrika:

  Cape Town

  Dette er en super by både for naturelskere og for de som foretrekker asfaltjungler.Cape Town har et unikt urbant landskap med alt fra strender, fjell, havner og grøntområder. En av byens høydepunkt er utsikten. Hvis du ikke orker å gå i sommervarmen så kan du ta kabelbane til toppen av Table Mountains og nyte utsikten over byens vakre strender.Like utenfor byen er det en strand som du absolutt bør besøke, nemlig Boulders Beach der det bor over 3000 pingviner!

  The Garden Route

  Veien Garden Route går fra sørøst-kysten til elven Storms i Eastern Cape. Den byr på en fantastisk kjøreopplevelse der du kan ta deg frem helt i ditt eget tempo.Utforsk alle de små perlene langs veien N2. Ta en pause i bilkjøringen og stopp ved golfbaner, fort, håndverkssentre, avsidesliggende fjellområder og strender.

  Drakensbergfjellene

  Drakensberg-området er fulle av turstier som tar deg rundt i områdets fantastiske landskap. Fjellområdet ligger vest for KwaZulu Natal, har 3000 meter høye topper og er 180 km langt. Gjennom å følge turstiene kan du utforske både fjell og skog samtidig som du kommer nærme områdets dyreliv. Dette fjellområdet har vært på verdensarvlisten siden 2000, og man må betale en avgift for å komme inn på området, men det er det verdt.For å komme til fjellområdet fra kysten så tar du vei N3 mot Johannesburg, eller om du kommer fra Johannesburg så kjører du bare sør mot kysten. Det er godt skiltet til fjellområdet. Vær oppmerksom på at det kommer masse snø vinteren og at det kan være meget kaldt under den perioden. Sommerdagene er veldig varme, mens det om kveldene er noe kjøligere.

  Gåturer i Drakensbergfjellene

  Det finnes et antall turstier i regionen som du kan velge mellom, alt fra de som passer nybegynner til de som krever meget god kondisjon. Prøv den tre kilometer lange Devil´s Hoek-turen eller den enkle turen til McKinley´s Pool, Gudu Falls og Grotto. Du kan også ta den en times lange turen Otto´s Walk som går gjennom Sigubudu Valley der man kan ta en tur innom grottene og se på hulemalinger. For en noe mer krevende tur, så kan du gå de 12 kilometerne over Sigubudu Bridge (tar rundt fem timer) eller turen fra Glen Nature Reserve til Mahai (tar seks timer og er 14 kilometer lang).For erfarne turgåere så finnes det også mange flotte turalternativer som for eksempel den 20 km lange turen til Mont-Aux-Sources via Basotho Gate og The Chain Ladder. Turen tar rundt ti timer og er ikke for pyser. Ikke glem å kjøpe med deg en håndlaget spaserstokk som et flott minne fra dine turer i Sør-Afrika.

  Camping i Drakensbergfjellene

  Det er også mulig overnatte i Drakensberg, en av Sør-Afrikas mest spektakulære regioner. En av de beste campingplassene finner du i et av områdets vakreste daler. Mahai Campsite har alle de moderne fasilitetene som du måtte trenge, så som stikkontakter og vann.Dette er også et bra sted for fluefiske, og det finnes mange muligheter for flotte gåturer for alle nivåer. Husk å ha teltet stengt når du går slik at du ikke får en Chacma-bavian på besøk.

  Backpacking i Drakensbergfjellene

  Mange backpackere velger å heller ta en så kallet slackpacking-tur i fjellene. Slackpacking betyr at du lar sekken bli liggende igjen ved overnattingsplassen og går dagsturer uten noe tungt på ryggen, mye mer behagelig....Men hvis du velger å ta med sekken til fjellene så er dette området et bra sted for backpacking. Med mange steder der du kan overnatte og mange turstier å velge mellom så er det enkelt å få en fantastisk campingopplevelse!

  Andre aktiviteter i Drakensbergsfjellene

  Andre spennende aktiviteter i regionen inkluderer whitewater-rafting, luftballongsturer og kunstturer i fjellregionen.

  Opplev Sør-Afrika med Auto Europe

  Med så mye å utforske lønner det seg å ha en leiebil i Sør-Afrika. Book en SUV, legg telt og sekk i bagasjerommet, og kjør til de frodige Drakensbergfjellene – legg byens tjas og den moderne verden mas bak deg og nyt av den fantastiske naturen. Uansett hva dine planer er så kan Auto Europe hjelpe deg. Vi har meget konkurransedyktige priser så ring oss i dag på 800 69 860 og book din perfekte leiebil!

  Bloggsøk


  Kategorier