Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILUTLEIEDEKNING FORKLART

  Hvordan er leiebilen din dekket?
  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Bilutleiedekning – dine alternativ med Auto Europe

  Det å kjøre i et fremmed land kan ofte være en skremmende og bekymringsfull opplevelse. Du føler deg kanskje usikker på regler og reguleringer eller vegrer deg for å kjøre i områder med mye trafikk. For det meste går det helt fint, mange land følger de samme reglene og bruker like skilt, men skulle uhellet være ute, kan du stole på at Auto Europe tilbyr god dekning. Hvis du velger å betale litt ekstra kan vi gi deg trygghet om det uventede skulle skje, slik at du heller kan konsentrere deg om ferien din på veien. Nedenfor har vi samlet den viktigste informasjonen og spørsmål rundt bilutleiedekning og ting du må huske på når du skal leie bil.

  Trenger jeg bilutleiedekning når jeg leier med Auto Europe?

  Nå du leier med Auto Europe, inkluderer alle kjøretøy fra alle våre leverandører de nødvendige og obligatoriske dekningene som kreves i landet. Dette er vår grunnpakke.

  Hva er inkludert i grunnpakken?

  Egenandelsreduksjon (CDW) og tyveriforsikring (TP) sørger for at leiebilen din er dekket, ikke bare om du kommer ut for en ulykke, men også hvis den blir stjålet, med lavere egenandeler. Kostnaden for dette valget er inkludert i din forhåndsbetaling og er alltid inkludert i våre grunnpakker.

  I tillegg inkluderer vår grunnpakke ansvarsforsikring og brannforsikring som standard. Vår ansvarsforsikring dekker skade på eiendom og personer utenfor kjøretøyet, og vår brannforsikring sørger for at du er dekket hvis bilen skulle bli rammet av mekanisk brann.

  Kan jeg kjøpe valgfrie tilleggsforsikringer?

  Bilutleiedekning med Auto Europe Avhengig av utleieren og lokasjonen, kan tilleggsforsikringer kjøpes når du henter bilen - prisen avhenger vanligvis av hvor mange dager leien varer. Utvalget av forsikringer kan inkludere personlig ulykkesforsikring (PAI) og reisegodsforsikring (PEC). Disse forsikringene er laget for å beskytte deg mot potensielle sykehusutgifter knyttet til skader som har oppstått på leiebilen din, og for å dekke tap eller tyveri av dine personlige eiendeler.

  Hvis du planlegger å kjøre ut av landet du leier bilen fra er det viktig å oppgi hvilke land du planlegger å besøke i løpet av bookingprosessen. Hvis du booker online kan du gjøre dette i det siste skrittet i bookingprosessen. Avhengig av utleieren, vil reise ut av landet i noen tilfeller ikke påløpe ekstra kostnader. Andre ganger kan utleiere legge til en ekstra avgift eller forby reise ut av landet. Det er uansett viktig å informere oss og utleieren om alle land du ønsker å kjøre i. Gjør man ikke det, risikerer man at forsikringen ikke lenger gjelder. Les din bookings vilkår og betingelser for mer informasjon.

  Hva betyr egenandel?

  Man møter ofte på begrepet egenandel når man leier bil. Akkurat som med forsikringen du kanskje har med din egen bil, betyr egenandel bare beløpet du må betale hvis leiebilen er skadet eller stjålet. For eksempel, hvis du har gjort skade for en verdi av 15 000 kr, kan egenandelen være begrenset til bare 7 000 kr. Dette er beløpet du må betale for skaden. Hver billeie har sin egen egenandel, som du kan finne under bookingprosessen eller i din bookings vilkår og betingelser.

  Hvis du ikke ønsker å betale den ovennevnte egenandelen dersom bilen er skadet eller stjålet, tilbyr vi en valgfri Null Egenandel dekning på utvalgte destinasjoner med utvalgte utleiere. Dette kan du velge i bookingprosessen, og det det gjør er rett og slett å fjerne egenandelssummen.

  I tillegg til den valgfrie Null Egenandel-pakken nevnt ovenfor, tilbyr Auto Europe også Refunderbar Egenandel med Super Cover i bookingprosessen. Med å kjøpe denne leiebildekningen, har du muligheten til å be om full refusjon hvis bilutleieren debiterer deg for skader på eller tyveri av bilen. Dette valget dekker mer enn det CDW gjør, for eksempel karosseri, låser, felger, tak, glass, frontrute, hjul, dekk og så videre. Det dekker også administrasjonsgebyrer og mistede nøkler.

  Liste over dekningsalternativer

  Her et sammendrag av alternativene for leiebildekning som du vil få presentert i løpet av leien din. Vær oppmerksom på at for alle valgene nedenfor, er det et obligatorisk depositum som må reserveres fra hovedsjåførens kredittkort. Dette vil bli frigjort igjen når kjøretøyet er returnert i samme stand som ved avhenting. Beløpet varierer med utleierne, så du kan ta en kikk på dine vilkår og betingelser for mer informasjon

  1. Foreta en reservasjon med bare å betale grunnprisen med grunndekningen.
  2. Foreta en reservasjon med Refunderbar Egenandel med Super Cover.
  3. Foreta en reservasjon med Null Egenandel.
  4. Reserver leiebil med grunnprisen, for så å kjøpe lokale tilleggsforsikringer lokalt med utleieren. Vær klar over at dette valget nesten alltid er dyrere enn å kjøpe en omfattende dekning i bookingprosessen.

  Hva gjør jeg om jeg kommer ut for en ulykke?

  Om du skulle være så uheldig å havne i en bilulykke eller kjøretøyet blir stjålet, må du alltid innhente en politirapport. Sjekk ut dine vilkår og betingelser i voucheren din for å full oversikt hva du eventuelt står ansvarlig for. Vennligst følg denne prosedyren:

  1. Kontakt politiet for å lage en politirapport.
  2. Kontakt bilutleieren (innen 24 timer etter hendelsen).
  3. Hvis mulig, dokumenter hva som skjedde med foto og video
  4. Skriv en skademelding med bilutleieren når du avleverer kjøretøyet.
  5. Hvis du valgte Refunderbar Egenandel med Super Cover, fyll ut skjemaet og send det til Auto Europe med nødvendig dokumentasjon. Du finner en liste med dette på denne siden.

  Hvis du har spørsmål eller trenger assistanse, ring vår reservasjonsavdeling på 49 89 120 89 270 - vi er her for å gjøre billeien så fornøyelig som mulig.