Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I ROTTERDAM

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Leiebil i Rotterdam – Finn din perfekte leiebil

  Auto Europe har mange gode priser og tilbud på din perfekte leiebil i Rotterdam. Bruk vår søkemotor til venstre, og sjekk ut vårt store utvalg av biler fra verdensledende bilutleiere.

  Sentrale Rotterdam ble ødelagt under andre verdenskrig, men er i dag oppbygget og blitt en livlig multikulturell by med magnifikk arkitektur, førsteklasses museer og et spennende vesteuropeisk kjøkken. Rotterdam kalles the city of architecture, og kan skryte av arkitektoniske mesterverk som blant annet Erasmus broen, kubehusene (Kijk-Kubus) og Kop van Zuid. Kjør til den historiske havnen Delfshaven, og utforske den flotte tunnelen Tovertunnel som er full av vakker kunst. Besøk byens Museumkwartier, et distrikt med mange museer og kunstgallerier. Kjøp med deg noen godt å spise fra den store markedshallen i bydelen Braak, eller nyt av roen i den vakre parken Arboretum Trompenburg som ble anlagt i begynnelsen av 1800-tallet.

  Mange som drar til en storby liker å shoppe, og Rotterdam er en by som heller ikke skuffer på den fronten. Byen har mange shoppingsentre, blant annet Beursplein, De Bijenkorf og Plaza Rotterdam, i tillegg til både små og store butikker langs byens gater. Andre severdigheter som ikke bør gås glipp av er middelalderbygningen Grote of Sint-Laurenskerk, skipet SS Rotterdam og Hotel New York. Havnebyen Rotterdam kan også by på utallige koselige kafeer og bra restauranter med mange muligheter til å prøve nederlandske delikatesser som rookworst, bitterballen, poffertjes, stroopwafels og appeltart. Et stort utvalg av bilkategorier i lave prisklasser gir deg mulighetene til å spare både tid og penger. Auto Europe gjør det enkelt å leie bil!

  Trafikk og parkering

  A13, A4, A15, A16 og A20 er de større veiene som tar deg inn og ut fra Rotterdam. I Rotterdam er parkeringshus er ofte noe billigere enn gateparkering, men det aller billigste parkeringsalternativet er Park & Ride-parkeringer som du finner i byens utkanter. Du kan forvente deg en hjulsperre og bot hvis du ikke følger parkeringsreglene.

  Geografisk informasjon

  Rotterdam ligger i regionen Rijnmond, i provinsen Zuid-Holland. Den vakre elven Nieuwe Maas renner gjennom byen som ligger kun 30 km fra Nordsjøkysten. Et maritimt klima gir Rotterdam mildt vær året rundt. Om sommeren ligger temperaturene på rundt 20 grader.

  Med en bil har du muligheten til å enkelt også ta turen til andre nederlandske byer. Hva med å besøke Haag (25 km), Antwerpen (100 km), Amsterdam (75 km), Eindhoven (110 km) eller Arnhem (115 km)?

  Rotterdam flyplass

  På denne flyplassen kan du ta deg til og fra over 40 destinasjoner. Transavia, Cityjet, British Airways, ArkeFly, Lufthansa, Vueling, Turkish Airlines og Jetairfly er flyselskapene på Rotterdam flyplass.

  Rotterdam flyplass
  Adresse: Rotterdam Airportplein 60, 3045 AP Rotterdam, Nederland
  Website: www.rotterdamthehagueairport.nl
  Telefon: +31 (0) 10 446 34 44

  Offentlig transport

  Trikk, t-bane og busser kjøres av selskapet RET, og du trenger et OV-kort for å ta disse. Du kan få kjøpt disse kortene på blant annet større stasjoner, kiosker, postkontor eller online. Byen har fem t-banelinjer. Linje A (grønn) går mellom Schiedam Centrum og Binnenhof, linje B (gul) går mellom Schiedam Centrum og Nesselande, linje C (rød) går mellom De Akkers og De Terp, linje D (lyseblå) går mellom De Akkers og Rotterdam Centraal og linje E (mørkeblå) går mellom Slinge og Den Haag Centraal. Det er åtte trikkelinjer som går i sentrum, og alle sammen stopper ved byens sentralstasjon. Rotterdams busser er hvite og grønne, og er en smidig måte å ta seg rundt byen på. BOB-bussene er nattbusser som går torsdag, fredag og lørdag. Byens sentralstasjon heter Rotterdam Centraal, og ligger på gaten 1 Stationsplein. Ekspresstog fra togselskapet Thalys tar deg til Frankrike og Belgia. Selskapet NS tar deg til Amsterdam, Schiphol flyplass og Breda. Fra byens havn kan man ta båt over til England.

  Nyttige linder

  Turistinformasjon Rotterdam