Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL PÅ ROVANIEMI FLYPLASS

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Leiebil på Rovaniemi Flyplass med Auto Europe til beste pris

  Rovaniemi Flyplass ble bygd i 1940 med to rullebaner og ble brukte både som en offentlig og militær flyplass, og her tar jevnlig F-18-jagerfly av og lander. Flyplassen ble ødelagt under krigen, og ble gjenoppbygd i 1948. Flyplassen har vunnet flere priser fra The World Airport Awards Skytrax i 2006 og 2015. Rovaniemi har alltid holdt en høy standard for besøkende. Rovaniemi flyplass er den tredje travleste flyplassen i Finland, og har tusenvis av besøkende hver dag. I 2015 ble flyplassen oppusset både utvendig og innvendig. Rundt jul er den travleste tiden, da turister flokker til Rovaniemi for å møte julenissen, og hvis du er heldig kan du møte nissen på flyplassen. Den ultimate måten å starte reisen din på er med en leiebil fra Rovaniemi Flyplass. Med en håndfull velrenommerte bilutleieselskap som holder til på flyplassen, ta styring med Auto Europe, og få et behagelig opphold. Gjør Rovaniemi til hovedbasen på eventyret ditt dypt inn i Finland og de mange vakre byene der. Kjør til Lahti og opplev en dag med langrenns- og vintersportklubbene som finnes der.

  Informasjon om flyplassen

  Rovaniemi Flyplass er den tredje travleste flyplassen i Finland, med både lokale og internasjonale flygninger for allmennheten dag inn og dag ut. Den prisbelønte flyplassen har stadig mange turister som flokker til Rovaniemi for å besøke julenissen og nyte den flotte naturen rundt byen. Rovaniemi flyplass har ingen mangel på fasiliteter som kundene kan dra nytte av, fra lekeområder for barn, til kafeer som serverer varm mat hele dagen. Flyplassen tilbyr også gratis wifi til kunder og avslapningssoner over hele flyplassen, slik at du kan koble ut og bli klar for flyturen. Dersom noen i reisefølget har nedsatt bevegelsesevne, kan du være forsikret på at rullestoler og løfteutstyr er tilgjengelig på forespørsel. Bysentrum er omtrent 8 kilometer fra flyplassen og man har alle muligheter for å komme seg der. For å gjøre turen ekstra spesiell, kan du leie bil fra Rovaniemi Flyplass.

  Rovaniemi Flyplass (RVN)
  Offisielt navn: Rovaniemi Airport
  Adresse: Rovaniemi Airport, 96930 Rovaniemi
  Lokasjon: Flyplassen holder til 8 km nord for Rovaniemi.
  Flyselskap på Rovaniemi Flyplass: British Airways, Lufthansa og Tap Portugal.

  Hvor henter jeg min leiebil på Rovaniemi Flyplass?

  Mange bilutleiere vi samarbeider med har en desk i terminalen, som gjør billeien praktisk og enkel. Billeie på Rovaniemi Flyplass går smidig ettersom alle utleierne er stilt opp på rekke og rad for å gjøre det enkelt å finne frem. Personalet på Rovaniemi Flyplass har mottatt priser for deres gode kundehåndtering, så hvis du trenger råd eller assistanse til å finne utleieren kan du trygt spørre flyplasspersonalet. Flyplassen har også interne telefon gratis tilgjengelig, så dersom du har ekstra bagasje eller trenger veibeskrivelser til en annen del av flyplassen, kan du rett og slett ringe hjelpelinjen gratis og de vil gladelig assistere deg.

  Avis leiebil på Rovaniemi Airport Avis på Rovaniemi Flyplass
  Rovaniemi airport
  Rovaniemi, Finland 96930

  +358 104 362 360
  Åpningstider:
  Man - fre 07.00 - 23.00
  Lør - søn 09.00 - 20.00
  Budget leiebil på Rovaniemi Flyplass Budget på Rovaniemi Flyplass
  Rovaniemi airport,
  Rovaniemi, Finland 96930

  +358 104 362 360
  Åpningstider:
  Man-fre 07.00 - 23.00
  Lør - søn 09.00 - 20.00
  Hertz leiebil på Rovaniemi Airport Hertz på Rovaniemi Flyplass
  Rovaniemi airport
  Rovaniemi, Finland 96930

  +358 205 552 500
  Åpningstider:
  Man - søn 06.00 - 23.00
  Europcar leiebil på Rovaniemi Airport Europcar på Rovaniemi Flyplass
  Rovaniemi airport,
  Rovaniemi, Finland 96930
  +358 403 062 870
  Åpningstider:
  Man - søn 06.15 - 23.00
  Thrifty leiebil på Rovaniemi Airport Thrifty på Rovaniemi Flyplass
  Rovaniemi airport
  Rovaniemi, Finland 96930

  +358 205 552 500
  Åpningstider:
  Man - søn 06.00 - 23.00

  Terminal

  Rovaniemi Flyplass har en terminal med alle ankomster og avganger i en og samme bygning, og oser av spenning spesielt i juletider. Terminalen er godt utrustet og man merker at flyplassen har vunnet priser. Det er den tredje travleste flyplassen i Finland og er åpen året rundt. I julen holder denne flyplassen ikke tilbake, og lyser opp hele terminalen for å gjøre besøket uforglemmelig. Terminalen er over to etasjer og har mange skilt som gjør det enkelt å finne frem. I andre etasje finner du flere stilleområder og et spiseområde med barnevennlige lekeplasser, og i første etasje finner man ankomst- og avgangsområdene, samt bagasjehenting. Man kan også vente seg noen ekstra tøtsjer, ettersom dette er julenissens offisielle flyplass.

  Flyplassens fasiliteter

  Som en av de travleste flyplassene i Finland, har Rovaniemi Flyplass alle fasiliteter tilgjengelig for reisende, fra avslapningssoner til steder du kan nyte mat og drikke i fred og ro eller dersom du foretrekker en rask matbit før du stiger om bord, så er det også flere mindre kafeer og bistroer der. Det tilbys også hjelp til utviklingshemmede eller reisende med redusert mobilitet for å gjøre reisen så enkel som overhodet mulig. Rovaniemi Flyplass har vunnet priser for deres gode service som etterlater besøkende med en god, avslappet følelse. Opplevelsen her er minnerik, spesielt rundt jul, når flyplassen blir omgjort til noe helt eventyrlig.

  Hvordan komme seg til og fra Rovaniemi Flyplass

  Rovaniemi sentrum er bare 8 kilometer unna flyplassen, og du kan komme deg dit på under 20 minutt. Det er flere selskaper som tilbyr transport til og fra sentrum. I sommersesongen er det omtrent ingen trafikk eller kø, så å kjøre bil er en effektiv måte å komme seg frem på. Auto Europe kan hjelpe deg med en bilutleie på Rovaniemi Flyplass og gi deg en god start på reisen for å ta kontroll på eventyret i vente i Rovaniemi.

  Parkering

  Rovaniemi Flyplass har nylig startet med smartparkering, der du kan betale parkeringsavgiften enkelt med en app. Du kan laste ned ParkMan eller EasyPark og registrere deg og bilen din, så kan du betale fortløpende. Det er også mulig å betale på et av parkometrene nær terminalens inngangsparti. Alle parkeringsplassene er sikre og blir overvåket hele døgnet. Dersom du ønsker å bruke smartparkering for din leiebil på Rovaniemi Flyplass, kan du enkelt laste ned appen ParkMan eller EasyPark og registrere bilen din og betale fortløpende for hvor lenge bilen står på flyplassen.

  Det er enkelt å parkere på Rovaniemi Flyplass enten om du bruker den tradisjonelle måten eller med den nye smartparkeringen. Hvis du ønsker å bruke parkometeret, er prisen fem euro per time, og du må fornye hver time, og hvis du bruker smartparkering kan du endre tiden i appen og bilen blir automatisk oppdatert i systemet så snart du har betalt.

  Rovaniemi sentrum har flere parkeringsmuligheter, både for korttids- og langtidsparkering. Hvis du ønsker å parkere bilen din langs hovedveiene, må du kjøpe en billett som er gyldig i en time for området du parkerer i. Langtidsparkering er også tilgjengelig rundt omkring i hele Rovaniemi, spesielt i turistområdene, så man aldri trenger å gå langt for å finne bilen igjen. Rovaniemi er en liten by der du lett kan komme deg rundt uten å måtte reise langt.

  Nyttige lenker

  Rovaniemi Flyplass' offisielle nettside


  Mer informasjon om Rovaniemi Flyplass

  Rovaniemi Flyplass
  Rovaniemi, Finland 96930
  IATA-kode: RVN
  ICAO-kode: EFRO
  Wikipedia-artikkel
  Breddegrad: 66.5631
  Lengdegrad: -25.8301

  Generell informasjon: Rovaniemi Flyplass ligger 8 kilometer unna Rovaniemi sentrum.