Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I ROVANIEMI

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Leiebil i Rovaniemi - nissens hjemby

  En leiebil i Rovaniemi gir deg sjansen til å utforske nordlige Finland, en by verdt å utforske med dens mangfoldige historie med gullgraving og dens særskilte forhold til julenissen, som nemlig er bosatt her. Rovaniemi har sett store forandringer siden andre verdenskrig, da byen ble lagt i ruiner. Ikke bare ble byen angrepet, den finske hæren sprengte selv et tog fullt av ammunisjon, som satte fyr på tømmer og hus. Gjenoppbyggingen av byen startet sakte, men sikkert og Rovaniemi har aldri sett seg tilbake siden. Rovaniemi har en befolkning på rundt 60 000 innbyggere og vokser stadig. I tiårene etter gjenoppbyggingen ble byen en severdighet i seg selv, med dens naturlige omgivelser og historiske momenter, for ikke å glemme nordlyset, som man kan se på skyfrie netter mellom april og september. La Auto Europe hjelpe deg med å gjøre denne turen minnerik. En av hovedattraksjonene i Rovaniemi er julenissen, for ikke å glemme Rudolf og vennene hans. For å være sikker på å møte dem, anbefaler vi å bestille billetter i forkant, ettersom det er mange besøkende i julesesongen. Vær obs på at det utifra årstiden kan bli temmelig kaldt i byen, da Rovaniemi befinner seg på polarsirkelen og været kan endre seg fort. Hvis du vil tøffe deg litt, kan du gå utfor i en av de største skibakkene i områdene. Bare kjør ned til bjørnebyen Kuusamo og se hva den har å by på.

  Hvordan er trafikken i Rovaniemi?

  Veiene i Rovaniemi er i god stand tatt i betraktning det, til tider, ekstreme været. I motsetning til mange andre europeiske byer trenger du ikke planlegge nøye når du skal kjøre, ettersom det ikke er så mange biler på veiene rundt Rovaiemi. Hvis du skal reise om vinteren er det best å planlegge og sjekke værforholdene, da kjetting vil være nødvendig noen steder i Rovaniemi, siden denne delen av Finland får mye snø. Den ideelle måten å overkomme dette ekstreme terrenget er å leie bil i Rovaniemi, og nyte fantastiske omgivelsene. Spør etter en firehjulsdrevet bil, da det er det optimale i Rovaniemi. Det er for det meste ikke mye trafikk i Rovaniemi og man opplever generelt ikke trafikkorker i byen. Dersom du skal kjøre til andre byer kan du sjekke online om det er omdirigeringer eller forsinkelser som følge av veiarbeid, men trafikken flyter for det meste fint. Ferierende nyter den fredfulle opplevelsen det er å kjøre i Rovaniemi, da det er praktisk talt ingen trafikk der, men hvis du kjører ned til Helsinki blir trafikkmengden på et typisk europeisk nivå. Her anbefaler vi litt planlegging før du legger ut på tur, ettersom det er en stor by og det kan oppstå en del kø i rushtiden på morgenen og ettermiddagen.

  Hvor kan jeg parkere min leiebil i Rovaniemi?

  Det er parkometre langs de fleste hovedveier i og rundt Rovaniemi sentrum, og det koster som regel rundt 1,40 euro i timen. Noen parkeringsplasser i sentrum er gratis, se etter Free 24h public parking som er sikker og har mange parkeringsplasser tilgjengelig. Det er mange andre parkeringsfasiliteter, og du kan også forhåndsbestille og reservere plass før du reiser, for å få garantert plass. Vær obs på at parkeringsbilletter som er kjøpt i sentrum ikke er gyldige på flyplassen eller på togstasjonene, da disse parkeringsplassene bruker et annet system med andre reguleringer og priser. Parkeringsplasser er tilgjengelige nær de mest besøkte turiststedene, så du kan være sikker på at du vil finne parkering til dine behov og preferanser, med tanke på at trafikknivået i Rovaniemi er lavt året rundt.

  Rovaniemi Flyplass

  Rovaniemi sentrum ligger omtrent åtte kilometer fra Rovaniemi Flyplass som er en av de travleste flyplassene i Finland. Flyplassen har vært operasjonell med to rullebaner og en terminal siden 1940. Flyplassen er et lystig sted når vinteren kommer, og den er offisielt kjent som nissens hjemflyplass, noe flyplassen er stolt over og sørger for at alle besøkende får med seg. Hvis du heldig nok til å se nissen og hans hjelpere rusle rundt på flyplassen, får du kanskje en liten gave før den store dagen. Flyplassen byr på det du måtte trenge, med alt fra taxfree-butikker til avslappende kafeer som serverer varme retter og drikke som kan gi indre varme i en så spesiell og vakker by. Hvis du reiser med barn og venter på flyet, kan dere ta glede av lekeplassen som befinner seg inne i flyplassen, som også inkluderer julenissens postkontor, så man kan sende ham brev og ønskelister.

  Rovaniemi Flyplass (RVN)
  Offisielt navn: Rovaniemi Airport
  Nettside: www.finavia.fi
  Adresse: 96101 Rovaniemi, Finland
  Telefon: +358 207 086 506
  Flyselskaper som opererer på Rovaniemi Flyplass: Internasjonale og lokale flygninger er jevnlig tilgjengelig med Finnair, British Airways og Lufthansa.

  Ting å gjøre i Rovaniemi

  Rovaniemi er offisielt kjent som julenissens hjemsted, og her er det mye man må oppleve, inkludert å leve ut barnedrømmen og møte nissen i levende live. Rovaniemi ble bokstavelig talt ødelagt under andre verdenskrig, med ingenting annet enn ruiner og asker igjen. Siden den tid har byen blitt sakte gjenoppbygd, og blitt en av verdens mest attraktive steder å besøke. Auto Europe gjør alltid det lille ekstra for at din bilutleie i Rovaniemi skal bli enda mer behagelig. Det blir sagt at firehjulsdrift er det optimale for det røffe terrenget i Rovaniemi i vinterhalvåret og utleierne kan også tilby kjetting hvis det trengs. Den koselige stemningen i Rovaniemi med nesten ingen trafikk og en avslappet atmosfære gjør opplevelsen her ekstra spesiell. La Auto Europe hjelpe deg med å gjøre besøket ditt til nissens hjemsted så magisk som mulig.

  • Julenissens landsby – Start nissebesøket ditt med en tur innom Julenissens landsby, en opplevelse som gir hele familien gode minner. Temaparken er fullstappet av spennende ting å gjøre for voksne og barn hele året. Ta en kikk på dagens program for å få en oversikt, så kan du planlegge dagen for å få mest mulig ut av oppholdet. Hvis du er heldig kan du besøke julenissens grotte, og til og med møte på alvene som arbeider der for å gjøre stedet så eventyrlig som mulig. Hvis du besøker mellom april og september kan du være så heldig å se nordlyset på en klar natt fra landsbyen, som vil gjøre besøket uforglemmelig. Hvis du ønsker å overnatte i Julenissens landsby må du ta en kikk på de utrolige hotellene som fins der. The Glass Resort Hotel og Arctic Tree House Hotel blir regnet som noen av de beste hotellene i landsbyen, og med en utsikt som vil ta pusten fra deg.

  • Arktikum – Arktikum-museet åpnet dørene i 1992 med en utrolig glasskorridor som utgjør inngangspartiet. Det er spennende museum med mye interessant fakta og informasjon om kultur, geologi, historie og naturvitenskap. Ta for deg de utstillingene, med alt fra Lapplands historie til informasjon om nordlyset. Museet tilbyr også mange interaktive utstillinger, slik at barn kan leke og forstå sammenhenger samtidig og gjøre det gøy å lære historie. Når du har utforsket museet kan du slappe av i kafeen med panoramatak og nyte maten der utelukkende med lokale ingredienser og besøke gavebutikken for en liten påskjønnelse til familie eller venner.

  • Ounasvaara – Hvis du pakker skiene og ser etter noen fine bakker, er det til Ounasvaara du vil. Hvis du reiser om sommeren kan du bedrive aktiviteter som fjellsykling eller turgåing med erfarne fjellfolk som gaid. Eller hvis du reiser til Rovaniemi om vinteren må du ikke glemme skiene, Ounasvaara har ypperlige utforbakker og langrennsløyper. Området er spektakulært, og med den friske luften føler du at du er på toppen av verden. Du kan velge ulike ruter ned, som gjennom skogen eller langs den frosne elven. Stolheiser tar deg tilbake opp til toppen, og opererer uten stopp så lenge det er dagslys. Dersom du ønsker å overnatte nær fjelltoppen er det et hotell der til en fornuftig pris, hvor du kan få i deg varmen igjen etter en lang dag i det kalde været. Her er det mat og drikke, og sørg for å utnytte saunaen og spasenteret til det fulle så du blir klar for morgendagen.

  • Ranua – Dyrehagen åpnet dørene i 1983 og det har blitt en viktig turistattraksjon i Rovaniemi, og et sted hvor man kan se noen av verdens vakreste dyr. Dette er en av få dyrehager som har som elg, isbjørn, moskusokse og snøugle, siden de bare kan oppholde seg i kalde miljøer slik som i Rovaniemi. Planlegg dagen og få med deg alt dyrehagen har å by på, som gaidede turer med erfarne zoologer som snakker om de ulike dyrene, dietten og livssyklusen deres og hvordan de påvirker økosystemet. Det har mange tilbud som campingplass for overnatting og dyresafari. Du kan finne all informasjonen om hva de tilbyr på deres nettsider. Når du har fått sett alle dyrene, kan du slappe av på et av spisestedene, som The Wild Arctic Restaurant eller Café White Swan, som serverer mat og drikke hele dyrehagens åpningstid. Man kan kjøpe billetter på forhånd, og man får da også et avslag på prisen. Dette er et populært mål, så sørg for å sette av nok tid til Ranua dyrehage.

  Fine dagsturer med leiebil i Rovaniemi

  Auto Europe ønsker alltid at du får den beste opplevelsen når du besøker et nytt sted, så vi har satt sammen noen ideer for steder du bør besøke nå du har en leiebil i Rovaniemi.

  Julenissens kontor

  Julenissens kontor er stedet nissen bor i Julenissens landsby. Man kan møte nissen og fortelle hva man ønsker seg til jul, noe som vil være et uforglemmelig minne for dine barn. Vintersesongen er naturlig nok travlere enn sommeren, men man kan møte nissen hele året. Du kan få en fotograf til å ta bilde av deg sammen med nissen, som du kan kjøpe etter nissebesøket. Du vil snakke om denne turen i årevis for å dele erfaringen med venner og familie. Denne opplevelsen er essensiell for å virkelig oppleve julenissens hjemsted. Det er også gratis å møte nissen, men det koster en liten sum å kjøpe bilder eller korte videosnutter av besøket ditt.

  Oulanka nasjonalpark

  Hvis du liker å gå tur, er denne parken perfekt for deg. Det kuperte terrenget og naturen gjør turopplevelsen ekstra spesiell, og gjennom hele året kan du leie gaider som går med deg og kan vise de vakreste områdene du kan finne. Denne ruten er ikke for pyser og er omtrent 82 kilometer, som man kan gå på fem dager. Det beste rådet er å ta tiden du trenger, og ikke skyndte deg unødvendig, ettersom det er en utfordrende tur, også for erfarne fjellfolk. Basecampen har et veldig godt rykte, og er et godt sted å få gode råd og en varm matbit og noe å drikke etter fjellturen din. Elvene rundt turområdet er billedskjønne, men du kan ikke drikke vannet der uten at det først kokes for å drepe bakterier i vannet. Hvis du er ute etter fred og ro er dette definitivt verdt å få noen blemmer for, for her vil du oppleve naturen fra sin beste side. De innfødte er hjelpsomme til å vise deg veien, og turområdet er også merket godt. Hvis du ønsker å gå på en utflukt, men er usikker på hvor du skal starte, kan du leie en gaid til å vise veien på en kort eller lang tur gjennom villmarken. Det eneste nasjonalparken ønsker er at du er respektfull i din ferdsel gjennom villmarken.

  Rovaniemi kirke

  Kirken har en nydelig struktur og holder gudstjenester daglig. Hvis du er heldig kan du høre den utrolige organisten spille, og med den fantastiske akustikken vil du få følelsen av at du er en del av noe større. Du kan delta på gaidede turer rundt kirken, som foregår flere ganger daglig uten noen kostnad for å ta inn følelsen av denne ikoniske bygningen. Dekoren vil ta pusten fra deg, og ved siden av finner du en gravplass med gravstøtter helt tilbake til andre verdenskrig. Kirken er fortsatt fullt operasjonell, og det er flere daglige begivenheter man kan ta del i i løpet av dagen. Kirken ble opprinnelig bygget i 1817, men brant ned under andre verdenskrig i 1944, og ble gjenoppbygd i 1950. Kirken i Rovaniemi er et populært religiøst sted både for lokalfolk og tilreisende.

  Geografisk informasjon og historie

  Rovaniemi befinner seg 6 kilometer sør for polarsirkelen, mellom Ounasvaara og Korkalovaara, som gir en malerisk bakgrunn uansett hvor du ser. Byen ble ødelagt under andre verdenskrig, og så godt som hele byen ble lagt i asker. Siden krigens slutt har Rovaniemi gjenoppbygd seg selv, og blitt et populært sted å besøke blant turister som vil oppleve en avslappet stemning og vakre omgivelser. Været i Rovaniemi avhenger veldig av årstiden, så i vintermånedene kan man forvente mye snøvær og om sommeren er det gjennomsnittstemperaturer på over 20 grader, så du bør alltid planlegge besøket ditt deretter så du har utstyret du trenger for det aktuelle været. Hovedgrunnen til at turister strømmer til Rovaniemi er for å besøke nissen og vintersportelskere som vil oppleve utmerkede skianlegg.

  Hvordan reise rundt i Rovaniemi

  Taxi

  Santa line er en av de mest populære taxioperatørene i Rovaniemi, og de tilbyr en sørvis av høy kvalitet døgnet rundt i hele Rovaniemi, inkludert Rovaniemi flyplass, hvilket er ideelt for kunder som ønsker å ta seg til hoteller og sentrum. Det er flere andre drosjeselskap som også opererer til daglig i og rundt sentrum, men prisene varierer, så det kan være lurt å spørre hotellet ditt eller turistkontoret hvilke de anbefaler.

  Busser

  Det går busser direkte fra flyplassen til Julenissens landsby. Buss 8 går frem og tilbake mellom flyplassen og sentrum, og man kan få informasjon om nattbusser til andre byer. Normale bussruter går til klokken 23 hver kveld, og på dager med mye snøfall kan bussene settes ut av drift. Man kan finne all informasjon om bussruter og -tjenester i Rovaniemi online.

  Nyttige lenker

  Offisiell turistnettside