Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I FINLAND

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over
  Hvorfor booke med oss
  • Sammenlign selskaper for å få beste rate
  • Ingen avbestillingsavgift opp til 48 timer før avhenting
  • Ingen kredittkortavgifter
  • Kundesenter åpent 7 dager i uken
  • 24 000 stasjoner verden over

  Leiebil i Finland – Finn din perfekte leiebil

  Bilutleie i Finland er den beste måten å utforske landet på. Om du vil lære deg mer om landets historie, ta et besøk på Finlands nasjonalmuseum i Helsingfors, hvor de har samlet landets historie fra steinalderen til nåtid. Etter at du har vært der kan du utforske hovedstaden i en leiebil fra Auto Europe.

  Om du trenger en leiebil, enten for en ferietur, eller helt enkelt ønsker å booke en billig leiebil for din neste businessreise, så står Auto Europe klare til å hjelpe deg! Vi har hjulpet kunder med å finne komfortabel transport til sine destinasjoner i nesten 60 år. Som en av de mest kjente aktørene i bransjen, samarbeider vi med utleiere på over 24 000 destinasjoner slik at du får en leiebilsopplevelse som er så smidig og komfortabel som mulig.

  Få det meste ut av din bilutleie

  På denne siden vil du finne nyttig informasjon angående å leie og kjøre bil i Finland.

  Veiregler og Bensinstasjoner

  • Man kjører på høyre side av veien, og kjører om på venstre.
  • Alle i bilen må ha på seg sikkerhetsbelte.
  • Promillegrensen er 0.05 BAC.
  • Barn under tre år, må sitte i et bakovervendt bilbarnestol. Alle barn skal sitte sikkert i bilen, i stol eller på pute avhengig av alder, høyde og vekt.
  • De fleste byer har parkeringsautomater. Når dette ikke finnes, kan du kjøpe parkeringsbevis på bensinstasjoner og legge på dashbordet.
  • De fleste bensinstasjoner er åpne fra 07:00 til 21:00. I større byer kan du finne bensinstasjoner som er åpne hele døgnet.

  Veiavgift

  Det kreves ingen veiavgift for å kjøre på motorveiene i Finland. For mer informasjon angående å kjøre bil i Finland, klikk deg inn på vår kjøreinformasjonsguide.

  Aldersrestriksjoner

  For å leie bil i Finland, må du være minst 20 år gammel (aldersrestriksjoner kan variere avhengig av kjøretøyskategori), og ha hatt førerkortet i minst ett år. Førere under 25 kan måtte betale et ekstra gebyr. For svar på noen av de mest stilte spørsmålene, klikk deg in på våre FAQ sider.

  Valuta

  Siden 2002 så har valutaen i Finland vært Euro (EUR). Minibanker finner du på de fleste steder i de større byene, og reisende bør ikke ha noe problem med å bruke kort under reisen. Vi anbefaler at du sjekker med din bank hvis det tilkommer en ekstra avgift for bruk av kortet i utlandet.

  Tidsforskjell

  Finland ligger i Eastern European Time (EET), altså 1 time foran Norge.

  Ordliste

  Finsk og svensk er de offisielle språkene i Finland, men mange kan også snakke engelsk. Finsk kan være vanskelig å lære seg, men her har du noen vanlige ord og uttrykk som kan være bra å kunne:

  Hei - Hei
  Unnskyld meg - Anteeksi
  Jeg snakker ikke finsk - En puhu suomea
  Snakker du engelsk? - Puhutko englantia?
  Hvor er toalettet? - Missä on vessa?
  Jeg har gått meg vill - Olen eksynyt
  Politi - Poliisi
  Hvordan kommer jeg meg til __? - Miten pääsen ___?
  Tar dere kort? - Voinko maksaa luottokortilla?
  Takk - Kiitos

  Elektrisitet

  Elektrisiteten i Finland er 220 volt, 50Hz, og de vanlige pluggene har to runde stift. De kan være ujordet Europlug Type C eller jordet Schukoplug Type E / F.

  Visum & Ambassade Informasjon

  Du trenger ikke visum for å reise til Finland, men husk å ha et gyldig pass. Den Norske Ambassaden ligger i Helsingfors hvis du skulle trenge assistanse under din reise.

  Norske Ambassaden i Helsingfors
  Adresse: Östra Allén 17 00140 Helsingfors
  Telefon: +358 (0)9 686 0180
  Fax: +358 (0)9 657 807
  Email: emb.helsinki@mfa.no

  Bobilutleie i Finland

  Å leie bobil i Finland gjennom Auto Europe er en fantastisk måte å utforske Finlands vakre natur. Lappland og de sørøstlige kystene er spesielt verdt et besøk. Det er mange campingplasser å velge mellom så alt ligger til rette for en fantastisk bobilferie i Finland. Du kan hente din bobil i Helsinki.

  Nyttige linker

  Turistinformasjon Finland

  Infographic: Konkurranser i Finland

  Infographic: Regler om vinterdæk i Europa