Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  KJØREINFORMASJON FOR FINLAND

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Trafikkregler i Finland

  Generell informasjon
  Lei bil i Finland og oppdag vårt vakre naboland i øst. Finland er kjent som ¨de tusen sjøers land¨, og med leiebil ser du raskt hvorfor. Dra til hovedstaden Helsinki eller helt nord for flotte naturopplevelser - med leiebil bestemmer du hvordan reisen blir!

  Regler ved bilutleie i Finland
  For å leie bil i Finland må føreren være minst 20 år gammel(ytterligere alderskrav finnes for visse bilkategorier). Sjåføren må ha hatt sitt førerkort i minimum 1 år. For førere under 25 år tilkommer ekstra avgifter som betales direkte til utleier ved opphenting. Enkelte utleiere har også en maksalder for utleie. I Finland er det obligatorisk med bruk av bilbelte i for-og baksete og barn under 3 år skal sitte i barnestol tilpasset størrelse og vekt.

  Fartsgrenser

  • By/tettsted: 50 km/t
  • Landevei: 100 km/t
  • Motorvei: 120 km/t

  Trafikkregler
  I Finland gjelder høyretrafikk. Sporvogner har forkjørsrett. Fartskameraer dukker opp jevnlig, følg med på fartsgrensen. Som i Norge skal halvlyset være på hele døgnet.

  Bensinstasjoner
  Bensinstasjonene er normalt åpne mellom 07:00-21:00. Automatpumper finnes for tilgang hele døgnet. I de nordligste delene av Finland er det lurt å tanke i god tid, avstandene her er større.

  Veiavgifter
  Det finnes ingen bomveier/avgifter i Finland.

  Parkering
  I Finland parkerer du enkelt på markerte plasser mot betaling på automat. Noen steder kan man også benytte P-skive for noen timers gratis parkering. Plasser billett eller P-skive godt synlig i frontruten.

  Forsikringsinformasjon

  Generell informasjon
  Forsikringsreglene varierer fra land til land. I alle våre priser inngår brann- og ansvarsforsikring. Ved leie i Finland inngår også ulykkes- og tyveriforsikring i prisen. Alle detaljer rundt forsikringen kan du lese om på voucheren du får ved booking.

  Restriksjoner ved bilutleie

  Generell informasjon
  De aller fleste leiebiler kan kjøres fritt innen vest-europa. For enkelte bilkategorier finnes det spesielle restriksjoner. Husk at det vanligvis ikke er tillatt å ta leiebilen med på ferje. Kontroller dette online ved booking.

  Innreise til andre land
  Ønsker du å krysse grensen til et annet land med leiebil? Kanskje til Sverige, eller tilbake til Norge? Vennligst kontakt oss så sjekker vi hvilke regler som gjelder for akkurat din bilutleie.

  Enveisleie
  Enveisleie mellom steder i Finland er tillatt for visse kategorier og kan noen ganger medføre ekstra kostnader. Internasjonal enveisleie mellom ulike land er tilgjengelig for utvalgte kategorier og her vil det alltid medføre ekstra avgifter. Kontakt oss så beregner vi kostnadene.