Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  KJØREINFORMASJON FOR IRLAND

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Trafikkregler i Irland

  Generell informasjon
  I Irland er avstanden mellom stedene små og det er dessuten enkelt å ta seg rundt på landsbygden med leiebil. Den flotte hovedstaden Dublin er et selvsagt stopp på veien, her får du irsk kultur og moderne storbyliv samtidig. Siden 90-tallet har Irland satset stort på å bygge ut veinettet, og det har resultert i nye motorveier og høy standard. I Irland gjelder det metriske systemet og skiltene viser avstand og fart i kilometer.

  Regler ved bilutleie i Irland
  For å kunne leie bil i Irland må du være minst 25 år gammel(kan variere ut fra valg av bilkategori) samt hatt førerkort i ett år. Enkelte steder kan sjåfører under 25 år ilegges en ekstra avgift. Sikkerhetsbelte er påbudt for både passasjerer og sjåfør. Barn under tre år skal sitte i egen barnestol som er tilpasset deres vekt.

  Fartsgrenser

  • By/tettsted: 50 km/t
  • Landevei: 80 km/t
  • Motorvei: 120 km/t

  Trafikkregler
  I Irland gjelder venstretrafikk, i motsetning til i Norge. Vær oppmerksom på fartskontroller og bruk handsfree dersom du benytter mobilen mens du kjører.

  Bensinstasjoner
  Det er enkelt å finne bensinstasjoner. De aller fleste aksepterer kredittkort, men dersom du skal kjøre på landsbygden kan det være lurt å ha med noen kontanter og full tank.

  Veiavgifter
  Det finnes et par veitoller i Irland. Det finnes ingen bom for betaling, dette gjør du online eller ved en Payzone filial. For mer informasjon kan du spørre oss ved booking.

  Parkering
  Sentralt i Dublin parkerer du mot en avgift. Denne er på opp mot 2 Euro per time. Utenfor sentrum kan du parkere med gyldig oblat men dobbeltsjekk at du plasserer deg på riktig område for å unngå bøter på stedet.

  Forsikringsinformasjon

  Generell informasjon
  Forsikringsreglene varierer fra land til land. I alle våre priser inngår brann- og ansvarsforsikring. Ved bilutleie i Irland inngår også ulykkesforsikring og tyveriforsikring i prisen. Du kan lese mer om detaljene rundt forsikringsreglene på din ordrebekreftelse.

  Restriksjoner ved bilutleie

  Generell informasjon
  De aller fleste leiebiler kan kjøre fritt til Nord-Irland og ellers i Storbritannia. Dersom du vil ta leiebilen utenfor irsk fastland kan det kreve ekstra forsikringer. Enkelte bilkategorier har spesielle restriksjoner. Dette kan du sjekke online ved booking.

  Innreise til andre land
  Ønsker du å krysse grensen til et annet land med leiebilen? Dersom du skal kjøre til Nord-Irland eller England kan det tilkomme ekstra avgifter eller restriksjoner. Vi kan informere deg om hva som gjelder for akkurat din bilutleie på telefon dersom du er usikker.

  Enveisleie
  Enveisleie mellom steder i Irland er tillatt men kan i noen tilfeller koste ekstra. Ved internasjonal enveisleie tilkommer det alltid ekstra avgifter og er kun tillatt for spesifikke kategorier av kjøretøy. Kontakt oss så sjekker vi alle detaljene rundt dette for deg.