Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  KJØREINFORMASJON FOR KYPROS

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Trafikkregler på Kypros

  Generell informasjon
  Mange solglade nordmenn drar til Kypros for sol og bad. Med rundt 300 soldager i året er Kypros en sikker vinner. Lei bil på Kypros og oppdag landet på egen hånd. Ta det rolig, så du blir vant med å kjøre på venstre side av veien. Populære destinasjoner er Larnaca og Aiya Napa, men med leiebil finner du også roligere steder med færre turister. Lei bil på Kypros og få mest mulig ut av ferien.

  Regler ved bilutleie på Kypros
  For å ha leiebil på Kypros må føreren være minst 21 år gammel(ytterligere alderskrav finnes for visse bilkategorier). Sjåføren må ha hatt sitt førerkort i minimum 1 år. For førere under 25 år tilkommer ekstra avgifter som betales direkte til utleier ved henting. På Kypros er det obligatorisk med bilbelte, og barn under 5 år skal sitte i baksetet. Alle barn under 12 år skal sitte i barnestol eller på bilpute.

  Fartsgrenser

  • By/tettsted: 50 km/t
  • Landevei/Motorvei: 100 km/t

  Trafikkregler
  På Kypros gjelder venstretrafikk. Halvlys skal være på hele dagen. Som i Norge er det påbudt å bruke handsfree for mobil.

  Bensinstasjoner
  De fleste bensinstasjonene ligger i og rundt de større stedene. På landsbygden er det gjerne stasjoner med automat-pumper. Planlegg turene dine i forkant.

  Veiavgifter
  Det finnes ingen veiavgifter på Kypros.

  Parkering
  I sentrum kan du finne avgiftsbelagt parkering for 1 time. Oftest er det gratis å parkere i helger og helligdager. Sjekk skiltingen nøye. Gul merking på fortau betyr parkering forbudt.

  Forsikringsinformasjon

  Generell informasjon
  Forsikringsreglene varierer fra land til land. I alle våre priser inngår brann- og ansvarsforsikring. Ved bilutleie på Kypros inngår også ulykkes- og tyveriforsikring i alle priser. Alle detaljer rundt forsikringen kan du lese om på voucheren du får ved booking.

  Restriksjoner ved bilutleie

  Generell informasjon
  Når du leier bil på Kypros er det ikke tillatt å ta den med ut av landet eller på fergekrysning. Det kan også være restriksjoner tilknyttet reise til den tyrkiske delen av Kypros. For mer informasjon rundt din bilutleie kan du ringe oss.

  Enveisleie
  Enveisleie på Kypros er tillatt for noen kategorier, ekstra avgifter kan tilkomme. Enveisleie til andre land er ikke tillatt.