Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  KJØREINFORMASJON FOR LUXEMBOURG

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Trafikkregler i Luxembourg

  Generell informasjon
  Luxembourg er ett av verdens minste land, og det er enkelt og trygt å leie bil i Luxembourg. Med naboland som Frankrike, Belgia og Tyskland er det også mulig å se flere land under reisen. Men Luxembourg har mer enn nok å by på i seg selv med flotte slott og sjarmerende landsbyer i natursjønne omgivelser, eller byliv i hovedstaden Luxembourg. Tysk og fransk er de mest utbredte språkene.

  Regler ved bilutleie i Luxembourg
  For å leie bil i Luxembourg må føreren være minst 23 år gammel (ytterligere alderskrav kan foreligge for enkelte bilkategorier). Sjåføren må ha hatt sitt førerkort i minimum 1 år. For førere under 25 år tilkommer ekstra avgifter som betales direkte til utleier ved henting. I Luxembourg er det påbudt med bilbelte og barn under 4 år skal sitte i barnestol eller på bilpute i baksetet.

  Fartsgrenser

  • By/tettsted: 50 km/t
  • Landevei: 90 km/t
  • Motorvei: 120 km/t

  Trafikkregler
  I Luxembourg gjelder høyretrafikk. Halvlys skal anvendes hele døgnet. Du vil se færre trafikklys og stoppskilt enn du er vant til i Norge når du kjører i Luxembourg. Følg høyreregelen og kjær rolig og med avstand til andre biler.

  Bensinstasjoner
  Bensinstasjonene er åpne mellom 07:00-20:00. Bensinprisene er blant de laveste i Europa.

  Veiavgifter
  I Luxembourg finnes det ingen veiavgifter.

  Parkering
  I Luxembourg by er parkering avgiftsbelagt, og det kan være vanskelig å finne ledige plasser. På markerte plasser kan du parkere med P-skive godt synlig i frontruten.

  Forsikringsinformasjon

  Generell informasjon
  Forsikringsreglene varierer fra land til land. I alle våre priser inngår brann- og ansvarsforsikring. Ved leie i Luxembourg inngår også ulykkes- og tyveriforsikring i prisen. Alle detaljer rundt forsikringen kan du lese om på voucheren du får ved booking.

  Restriksjoner ved bilutleie

  Generell informasjon
  De aller fleste leiebiler kan kjøres fritt innen Vest-Europa. For enkelte bilkategorier finnes det spesielle restriksjoner. Kontroller dette online ved booking. Vær oppmerksom på at leiebilen ikke kan tas med på ferje.

  Innreise til andre land
  Ønsker du å krysse grensen til et annet land med leiebil? Kanskje du planlegger tur til Tyskland eller Frankrike? Vennligst kontakt oss så sjekker vi hvilke regler som gjelder for akkurat din bilutleie.

  Enveisleie
  Enveisleie mellom steder i Luxembourg er tillatt for visse kategorier og kan noen ganger medføre ekstra kostnader. Internasjonal enveisleie mellom ulike land er mulig for utvalgte kategorier og her vil det alltid medføre ekstra avgifter. Kontakt oss så beregner vi kostnadene.