Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  KJØREINFORMASJON FOR NAMIBIA

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Trafikkregler i Namibia

  Generell informasjon
  Namibia ligger sør-vest i Afrika. Det er perfekt å leie bil i landet, ikke minst med tanke på de mange nasjonal- og og safariparkene. Det er også å anbefale å kjøre leiebil fra Walvis Bay til Skeleton Coast Park langs kysten. Det er store avstander og uendelig med muligheter for flotte opplevelser, så bilutleie i Namibia er absolutt å anbefale. Ha alltid med ekstra bensin og vann når du kjører på landsbygden i Namibia.

  Regler ved bilutleie i Namibia
  For å leie bil i Namibia må sjåføren være minst 18 og maks 70 år(ytterligere alderskrav kan finnes for enkelte bilkategorier). Sjåføren må ha hatt sitt førerkort i minimum ett år. Førere under 25 år kan måtte betale en ekstra avgift ved henting av bilen. Husk å sjekke at du har gyldig førerkort som også er gyldig internasjonalt. I Namibia er bilbelte påkrevd i for- og baksetet, og barn under 135cm anbefales å plasseres i eget bilsete.

  Fartsgrenser

  • Landevei: 60-80 km/t
  • Motorvei: 120 km/t

  Trafikkregler
  I Namibia kjører du på venstre side. Ta det rolig og husk at veistandarden varierer, det kan plutselig være store hull i veien. På landsbygden skal du også være forberedt på både ville og tamme dyr i veien.

  Bensinstasjoner
  I og rundt de store tettstedene er det flere bensinstasjoner. Dersom du kjører på landsbygden er det viktig å planlegge i forkant, ta med en ekstra tank med bensin. Bensin i Namibia koster omtrent halvparten av prisen i Norge.

  Veiavgifter
  I Namibia finnes det ingen veitoll eller avgifter.

  Parkering
  Vi anbefaler at du parkerer i en overvåket garasje eller pået lukket område. Unngå å parkere på gaten om natten. Ikke la det ligge noen verdisaker i bilen.

  Forsikringsinformasjon

  Generell informasjon
  Forsikringsreglene varierer fra land til land. I alle våre priser inngår brann- og ansvarsforsikring. Ved bilutleie i Namibia inngår også ulykkesforsikring og tyveriforsikring i prisen. Du kan lese mer om detaljene rundt forsikringsreglene på din ordrebekreftelse.

  Restriksjoner ved bilutleie

  Generell informasjon
  De aller fleste leiebiler kan kjøres til enkelte naboland. Hvis du ønsker å krysse grensen med din leiebil må dette meddeles utleier senest tre dager før henting. Informer oss gjerne allerede ved booking.

  Innreise til andre land
  Vil du krysse grensen til et annet land med leiebilen? Vennligst kontakt oss så sjekker vi hvilke vilkår som gjelder for akkurat din bilutleie.

  Enveisleie
  Visse enveisleier er tillatt både innad i landet og over grensen. Restriksjoner finnes for enkelte bilkategorier. Ekstra avgifter vil tilkomme.