Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I NAMIBIA

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Leiebil i Namibia – Beste rater med Auto Europe

  Namibia ligger i Sør-Afrika ved Atlanterhavet, og kan by på både en spennende kultur og en vakker natur. Auto Europe har funnet de perfekte leiebilene til sine kunder i over 60 år. Dette har vært mulig grunnet vårt gode samarbeid med både lokale og internasjonale utleiere i 15 land verden over. Finn supre tilbud online, eller ring oss så vil en i vårt team hjelpe deg med å finne en leiebil som passer dine ønsker og reiseplaner helt perfekt. Med en leiebil i Namibia så kan du enkelt besøke alle de flotte stedene i Namibia. Hva med for eksempel en road trip langs den flotte kysten fra Walvis Bay til Skeleton Coast Park? Et besøk i Sør-Afrika er heller ikke komplett uten en tur til en av de mange nasjonalparkene i landet. Få det meste ut av ditt besøk med en leiebil fra Auto Europe!

  Få det meste ut av din bilutleie

  Er kommer litt informasjon som kan være bra å vite når du skal ut på de namibiske veiene, om du vil ha enda mer informasjon finner du det her:

  • Det fleste veiene i Namibia er av en ok standard, men vær obs på at det er en del grusveier i landet. Det er 4830 km asfaltveier og 24140 km grusveier.
  • Man kjører på venstre side av veien.
  • Alle i bilen må ha på seg sikkerhetsbelte.
  • Føreren må alltid ha med seg (internasjonalt) førerkort, registreringsbevis og forsikringspapirer.
  • Du finner bensinstasjoner i og rundt om de større byene. Vi anbefaler at du fyller opp tanken når du har mulighet. Bensinstasjonene tar som oftest ikke kort.
  • Rød-hvit markering betyr at parkering er forbudt. Gul-hvit betyr at det er korttidsparkering. Diagonale, hvite linjer betyr at parkering er kun tillatt for motorsykler.
  • Promillegrensen i Namibia er 0,5.

  Veiavgifter

  Det er noen motorveier i Namibia som krever en avgift. Kostnadene variere avhengig av avstanden som er kjørt. Det er lurt å alltid ha med seg litt kontanter til bomstasjonene.

  Aldersrestriksjoner

  For å leie bil så må du være minst 23 år og ha hatt førerkortet i minst 1 år (dette kan variere avhengig av utleier). Er du under 25 så kan det tilkomme en ekstra avgift.

  Valuta

  Valutaen i Namibia er Namibian Dollar (NAD). I de større byene finner du minibanker. Man kan bruke de større internasjonale bankkortene. Banker er åpne mellom 09:00-15:30 på hverdager og 09:00-17:00 på lørdager.

  Tidsforskjell

  Namibia ligger 1 time foran Norge om vinteren, og om sommeren er Norge 1 time foran Namibia.

  Ordliste

  Det offisielle språket i Namibia er engelsk. Tysk, afrikaans og xhosa snakkes også i landet. Her er noen ord og utrykk på afrikaans som kan være bra å kunne:

  God morgen - Goeiemôre
  God ettermiddag - God ettermiddag
  God kveld - Goeienaand
  God natt - Goeienag
  Hei - Haai
  Ha det bra - Totsiens
  Takk - Dankie
  Vel bekomme - Nie te dankie
  Unnskyld meg - Ekskuus
  Beklager - Jammer
  Ja - Ja
  Nei - Nee
  Jeg skjønner ikke - Ek verstaan nie
  Hvor er toalettet? - Waar is die toilet?
  Snakker du engelsk? - Praat jy Engels

  Leie av bobil i Namibia

  Ta din reise til neste nivå og book en bobil 4x4 i Namibia! På denne måten kommer du nærme naturen under hele din reise samtidig som du selv bestemmer hvor turen skal gå! Opphentingssteder inkluderer Windhoek, Walvis Bay og Swakopmund. Nyt av det åpne landskapet og den namibiske villmarken!

  Elektrisitet

  Strømmen er på 220 volt. Man bruker tre-pins stikkontakter.

  Visum- og ambassadeinformasjon

  Hvis du skulle trenge assistanse under ditt opphold i Namibia så kan du kontakte den norske ambassaden i Pretoria. Et besøksvisum gjelder opp til tre måneder, og man må ha ett pass som er gyldig i 6 måneder etter utreise. Det må finnes en blank side ved både inn- og utreise.

  The Royal Norwegian Embassy in Pretoria
  Adresse: Ozmik House, 165 Lynnwood Road, Brooklyn
  Telefon: +27 12 364 3700
  Fax: +27 12 364 3799 Email: emb.pretoria@mfa.no
  Hjemmeside: www.norway.org.za

  Nyttige linker

  Turistinformasjon Namibia