Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  KJØREINFORMASJON FOR USA

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Trafikkregler i USA

  Generell informasjon
  Om du vil se deg omkring i USA er en leiebil nesten helt nødvendig. Her kan du kjøre enkelt og behagelig på de over 6,4 millioner kilometer veiene som finne tilgjengelig eller kjøre over ikke mindre enn 600 000 broer! USA er enormt og det er umulig å se alt. Velg en kjørerute og stopp i millionbyer, ved kjente severdigheter eller ta en svømmetur vid kysten. I USA er det bare fantasien som setter grenser.

  Regler ved bilutleie i USA
  For å få leie bil i USA må du være minst 18 år gammel (minimumsalderen kan variere avhengig av hvilken bilkategori du velger samt hvilken stat du leier i). Du må ha hatt førerkortet i minst 1 år. For førere under 25 kan en ekstra avgift tilkomme lokalt. Det kreves et internasjonalt førerkort utover ditt nasjonale. Sikkerhetsbelte er obligatorisk og barn under 5 år må sitte i barnesete.

  Fartsgrenser

  • By/tettsted: 40km/h/25mph
  • Landevei: 90-100km/h/55-65mph
  • Motorvei: 112km/h/70mph

  Trafikkregler
  I USA er det høyretrafikk. Ge fri vei til fotgjengere, syklister, skolebusser, ambulanser, politibiler og brannbiler.

  Bensinstasjoner
  Bensinstasjoner er meget enkle å finne og mange er åpne døgnet rundt og tilbyr også en mini-dagligvarehandel. Bensinprisene er lavere i USA enn i Norge.

  Veiavgifter
  På flere amerikanske veier må du betale bompenger. Du tar en billett ved innkjøring og betaler i veiboms luken før utkjøring.

  Parkering
  I USA får du oftest ikke parkere på veien. Parker der det tydelig fremgår at det er tillatt. Ikke parker ved gul eller hvitmalt fortauskant. Ellers er det meget enkelt å finne parkering i USA. Hoteller, fornøyelsesparker, kjøpesentre - alle tilbyr parkering.

  Forsikringsinformasjon

  Generell informasjon
  Forsikringsreglene variere fra land til land. I alle våre priser inngår brann- og ansvarsforsikring. Ved leie i USA inngår også ulykkesforsikring og tyveriforsikring i alle priser. Alle detaljer rundt forsikringsreglene kan du lese på din voucher som du får ved booking.

  Restriksjoner ved bilutleie

  Generell informasjon
  For noen leiebilskategorier finnes spesielle reiserestriksjoner og ekstra gebyrer kan tilkomme. Kontroller online ved booking, hvilke reiserestriksjoner som gjelder for din valgte leiebilskategori. Vennligst vær oppmerksom på at det aldri er tillatt å ta leiebilen på en ferge.

  Innreise til andre land
  Vill du krysse grensen til et annet land med din leiebil? Kanskje planlegger du å kjøre til Canada eller Mexico? Innreise til Mexico er kun tillat fra noen steder i USA og bare med visse kjøretøyskategorier. Vennligst kontakt oss så kan vi kontrollere hvilke regler som gjelder for akkurat din bilutleie.

  Enveisleie
  Enveisleie mellom byer i USA er tillatt og kan noen ganger koste ekstra. Internasjonale enveisleier mellom forskjellige land er ikke tillatt. Kontakt oss så beregner vi kostnadene.