Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I CANADA

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Leiebil i Canada – Beste pris garantert

  Når du booker en leiebil i Canada gjennom Auto Europe så er du garantert alle fordelene 60 fremgangsrike år i bransjen kan tilby deg som kunde: de laveste prisene, en stor bilpark og super kundeservice. Auto Europe samarbeider med internasjonale utleiere, og kan tilby deg leiebiler i Canada som passer dine reiseplaner og din lommebok perfekt. For Auto Europe er det ingenting som betyr mer enn en fornøyd kunde.

  Få det meste ut av din bilutleie

  For å forsikre deg at du får en smidig bilutleie i Canada, så kan du hos Auto Europe velge å hente din leiebil på et flertall steder. Canada er et stort land med 10 provinser, hele 7.885 km fra kyst til kyst. Fra Novia Scotia til British Columbia, et eventyr venter på deg i hver provins. For naturelskere er Canada et paradis. Hva med en kajakktur i Novia Scotia eller en tur i Canadian Rockies i British Columbia. Man trenger ikke reise langt for å nyte vakker utsikt i dette flotte landet.

  Hvis du vil oppleve kultur og underholdning, så har Canada mye å tilby på dette området også. Canadiske byer er kjent for å benytte hver anledning til å feire noe. Hvert år så fylles Montreals gater for å feire alt ifra Jazz til øl. Vancouver holder i den største kinesiske nyttårs feiringen, i tillegg til blant annet også kunst og farfatterfestivaler. I Canada er det ikke noe mangel på talent å beundre eller skjønnhet å nyte.

  Veiregler og Bensinstasjoner

  Canada har et stort nettverk av veier, inkludert kyst-til-kyst Trans-Canada Highway. Siden været til tider kan være barskt så er det lurt å holde seg oppdatert på veiforholdene og værmeldingene. Flere tips om kjøring finner du her.

  • Man kjører på høyre side av veien.
  • I de fleste provinser er det er ikke lov til å bruke mobiltelefon når du kjører.
  • I de fleste provinser er radarvarsel ulovlig.
  • Alle i bilen må bruke sikkerhetsbelte.
  • Det anbefales at alle barn under 12 år sitter i baksete.
  • Barn som veier mindre enn 36kg, eller er under 45cm, eller er yngre enn 8 år bør sitte bak i bilen i et passende barnesete.
  • Motorsyklister må bruke hjelm.

  I Canada er promillegrensen 0,8mg/ml. Om du blir stoppet av politiet og ikke kan blåse så vil du bli straffet like hardt som om du skulle vært over promillegrensen. Om du har kjørt påvirket, og blitt dømt for dette de seneste 10 årene så vil du ikke bli tillat adgang til landet.

  Bensinstasjoner

  I de fleste urbane steder så selges drivstoff per liter, og man kan betale ved pumpen hvis kortet ditt har chip og pinkode.

  Veiavgifter

  Det er ikke vanlig med veiavgifter i Canada. En vei som krever en avgift er Highway 407/ETR i Ontario, som går rundt Toronto. Det er en elektronisk bomstasjon som registrerer eventuell bombrikke eller registreringsnummer på bilen. Om du skal kjøre i dette området så er det lurt å finne ut på forhånd hvilke priser og betalingsmetoder som gjelder.

  Aldersrestriksjoner

  Aldersgrense for å kjøre bil i Canada varierer avhengig av provinsen, men generelt må man være over 16 år for å lære seg å kjøre, og 17 år for å kjøre selv. For å leie bil må du være mellom 21-25 år, men de fleste utleierne har en minimumsalder på 25 år. Et ekstra gebyr kan tilkomme for førere under 25 år. Husk at restriksjonene kan variere fra provins til provins.

  Valuta

  Akkurat som i USA, Australia og New Zeeland så bruker Canada dollar og cents. Canada har 1 dollar mynt (loonie) og 2 dollar mynt (toonie), tillegg til 0.01¢, 0.05¢, 0.10¢ og 0.25¢ mynt.Sedlene er i forskjellig farge og design.

  Tidsforskjell

  Canada har 6 av de 24 tidssoner som finnes i verden. Fra øst til vest, disse er:

  • Newfoundland Time (Newfoundland and Labrador) - 4.5 time etter Norge
  • Atlantic Time (Nova Scotia, New Brunswick, Prince Edward Island) - 5 timer etter Norge.
  • Eastern Time (Ontario, Quebec) - 6 timer etter Norge.
  • Central Time (Saskatchewan, Manitoba, Ontario) - 7 timer etter Norge.
  • Mountain Time (Alberta, Northwest Territories, Nunavut) - 8 timer etter Norge.
  • Pacific Time (Yukon, British Columbia) - 9 timer etter Norge.
  • Noen provinser har mer enn én tidssone.
  • Vær oppmerksom på at i de fleste steder i Canada så bruker man 12 timers klokker, med unntak for Quebec og New Brunswick, der fransk er det offisielle språket og de bruker 24 timers klokker.

  Med unntak for Saskatchewan, så har Canada sommertid fra andre søndagen i mars til første søndagen november. Saskatchewan har ingen sommertid.

  Ordliste

  Selv om engelsk er det offisielle språket i Canada, så er over 25% tospråklige eller flerspråklige. I Quebec snakker de fleste fransk. Mange i Montreal, Ottawa og Quebec city er tospråklig.

  Ord og uttrykk på fransk

  Vær så god - De rien
  Vær så snill - S'il vous plaît
  Ja - Oui
  Nei - Non
  Unnskyld meg - Excusez-moi
  Beklager - Pardon
  Unnskyld meg - Excusez-moi!
  Jeg skjønner ikke - Je ne comprends pas
  Jeg snakker ikke fransk - Je ne parle pas français
  Snakker du engelsk? - Parlez-vous anglais?
  Kan du snakke langsommere, vær så snill? - Pourriez-vous parler plus lentement, s´il vous plaît?
  Kan du gjenta det, vær så snill? - Pourriez-vous répéter, s´il vous plaît?
  Hva heter du? - Comment vous appelez-vous?
  Hvordan har du det? - Comment allez-vous?
  hvor mye koster det? - Combien ça coûte?
  Kan jeg bruke internett? - Puis-je me connecter à l´Internet?
  Kan du hjelpe meg, vær så snill? - Pouvez-vous m´aider, s´il vous plaît?
  Hvor er toalettet? - Où sont les toilettes?
  Hvor er...? - Où se trouve... / Où est...?
  Hvor my koster...? - Combien coûte...?
  Jeg finner ikke... - Je ne peux pas trouver...
  Jeg har gått meg vill? - Je suis perdu Pouvez-vous m'aider?
  Kan du hjelpe meg? - Pouvez-vous m'aider?
  Hjelp! - Aidez-moi! Au secours!

  I de fransktalende delene snakker man med en unik, fransk dialekt som ikke er den samme som moderne fransk i Europa.

  Volt & Elektrisitet

  Man bruker 120 Volts (60Hz). Pluggene bruker to parallelle flate ben.

  Visum & Ambassade informasjon

  Før du lander i Canada så må du fylle ut et innreiseskjema som du får på flyet. Du trenger ikke visum hvis du skal være i Canada i mindre enn 6 måneder. Du må kunne bevise att du har nok penger for å klare deg under ditt besøk. Om du har prikker på rullebladet eller har blitt arrestert (selv om du ikke har blitt straffet), så bør du kontakte Canadian High Commission for å forsikre deg om at du er tillat adgang inn i landet. Om du reiser med barn uten din partner eller ektefelle så bør du ha med deg et dokument der det er gitt samtykke fra den som ikke er med på reisen, siden immigrasjonen på flyplassen har rett til å intervjue barn for å utelukke eventuell barnebortføring.

  Her har du kontaktinformasjonen til norske ambassaden i Canada:

  Adresse: 150 Metcalfe Street
  Suite 1300, Ottawa, Ontario K2P 1P1
  Telefon: 613-238 6571 / (+47) 23 95 28 00
  Fax:613-238 2765
  Email: emb.ottawa@mfa.no
  Hjemmeside: www.norway.no

  Bobilutleie i Canada

  Hvorfor ikke leie bobil neste gang du skal til Canada? Reis landet rundt med total frihet og opplev natur og storbyer, alt på egen timeplan. Auto Europe tilbyr rimelig bobilutleie gjennom flere samarbeidspartnere, som Cruise Canada og Canadadream for at du skal få muligheten til å oppleve de krystallklare innsjøene og grønne skogene fra Nova Scotia til British Columbia. Du kan blandt annet hente din bobil i Montreal, Toronto eller Vancouver.

  Nyttige Linker

  Touristinformasjon Canada