Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I OTTAWA

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Leiebil i Ottawa – Beste pris garantert

  Den engelske dronningen Queen Victoria gjorde Ottawa til Canadas hovedstad i 1857, og er i dag en fargerik storby med sterke europeiske influenser. Med en leiebil i Ottawa så kan du utforske og oppleve alt som denne canadiske metropolen har å by på!

  Ottawa er stappfull av spennende turistattraksjoner, kulturelle severdigheter og historiske landemerker. Flotte bygninger er det ikke mangel på i denne byen, og parlamentsbygningen Parliament Hill, embetsbygningen Rideau Hall, høyesteretten Supreme Court og katedralen Notre Dame Cathedral Basilica er noen av Ottawas arkitektoniske severdigheter. Ottawa er et kultursentrum, og har et stort antall museer i verdensklasse. Noen museer verdt å nevne er Canadian Museum of Civilization, Canadian Museum of Nature, Canadian War Museum og The National Gallery of Canada. Ved sistnevnte finner du den berømte, og ti meter høye, edderkopp-statuen Maman. Ottawa liker fest og moro, og det kan man merke under de mange festivalene som holdes under året. Ottawa Jazz Festival (juni), Bluesfest (juli), Tulip Festival (mai) og Winterlude (februar) er noen av festlighetene som Ottawa kan by på.

  Utendørsaktiviteter er populært i Ottawa, og takket være en plan som ble lagt tidlig på 1900-tallet så har byen i dag et meget stort grøntareal og hele 160 kilometer med gangveier som slingrer seg gjennom byen. På Ottawa River/Rivière des Outaouais så er det mulig å bli med på en adrenalinfylt Whitewater-rafting-tur. Et noe mer rolig alternativ er å stå på skøyter på den vakre elven Rideau Canal (som er på Unescos verdensarvlisten) som renner gjennom Ottawa.

  Drøye 80 kilometer fra Ottawa ligger Omega Park, et naturreservat med et rikt dyreliv. Her kan du blant annet se bjørn, ulv, moskusokse, bever og elg. En femten kilometer lang vei tar deg gjennom et vakkert landskap, og hvis du har med deg gulerøtter er det mulig at du blir ønsket velkommen av noen sultne dyr. Dersom du ønsker å besøke andre canadiske storbyer så kan vi anbefale Montreal, Quebec og Toronto. Med en Yleiebil i Ottawa booket hos Auto Europe så får du en frihet som er uvurderlig!

  Trafikk og parkering

  Bortsett fra under rushtiden så flyter trafikken på som oftest relativt bra i Ottawa. Parkering i byen betaler man for i en parkeringsautomat eller med mobiltelefon.

  Makstid pleier å være tre timer (gjeldende mellom 07-19), men sjekk alltid nærmeste parkeringsskilt for mer informasjon. Noen steder i sentrum er det gratis parkering under helgene. Ottawa har også hele 7000 Park & Ride-parkeringer (tilhørende OC Transpo).

  Geografisk informasjon

  Denne vakre byen tilhører Ontario og ligger i provinsens østlige deler. Ottawa består av bydelene Bank Street, ByWard Market, Chinatown, Downtown Rideau, Glebe, Preston Street BIA - Little Italy, Sparks Street og Westboro Village. Vinteren i Ottawa byr på mye snø og temperaturer som kan gå ned mot -20. Sommeren er varm og temperaturene stiger opp til 30 plussgrader. Fra Ottawa er det 450 km til Toronto, 440 km til Quebec City, 200 km til Montreal, 175 km til Kingston, 500 km til Sudbury, 100 km til Cornwall og 360 km til North Bay. Avstandene føles kortere, lommeboken tjukkere og luksusen mer håndgripelig når du lar Auto Europe hjelpe deg med bilutleie i Ottawa!

  Ottawa flyplass

  Ottawa International Airport er Ottawas nærmeste, internasjonale flyplass (kun 14 km fra sentrum). Du kan fly hit fra Oslo med blant annet Air Canada

  Ottawa flyplass (YEG)
  Adresse: 1000 Airport Parkway Private, Ottawa ON K1V 9B4, Canada
  Telefon: 613 248 2125 / 613 248 2141

  Offentlig transport

  Selskapet OC Transpo står for kollektivtransporten (buss og tog) i Ottawa. Det er tilsammen fem O-Train togstasjoner i byen; Greenboro, Confederation, Carleton, Carling og Bayview. Byens sentralstasjon ligger på 200 Tremblay Road (K1G 3H5). Herfra kan man ta tog til både mindre og større canadiske byer, blant annet Toronto og Montreal.

  Nyttige linker

  Turistinformasjon Ottawa

  Ottawa flyplass