Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I CALGARY

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Leiebil i Calgary med Auto Europe

  Calgary ligger mellom prærier og fjelltopper, sør i den vakre provinsen Alberta. Med en leiebil i Calgary kan du utforske det storslåtte landskapet rundt byen med egen timeplan samtidig som du får tid til å oppleve storbyens attraksjoner. Dersom det er uforglemmelige friluftsopplevelser du ønsker deg kommer Calgary ikke til å skuffe! Canadian Rockies er på UNESCO sin verdensarv liste, og kan by på alt av friluftsaktiviteter fra tur med hundeslede, til fjellklatring, rideturer og kajakkturer. Enten du ønsker en adrinalinsfylt raftingopplevelse eller nyte stillheten på fisketur, mulighetene står i kø. Calgary kombinerer storslått natur med storbyfølelse; fantastiske shoppingmuligheter og en pulserende natteliv. Med en leiebil i Calgary fra Auto Europe er veien mellom storby og naturen kort.

  Trafikk

  I Canada måles fart i km/t, og ikke i mph som i USA. Standard fartsgrense i Calgary er 50km/t, men følg med på skiltingen ettersom det er 15km/t i smale gater og 30km/t fartsgrense rundt skoler og lekeplasser. På motorveien er fartsgrensen 100km/t. I Calgary er det mange tiltak for å sørge for at fartsgrensene overholdes så følg med på skilting og vær foreredt på fartshumper, hevede forgjengerfelt og utvidede fortau. Med bilutleie fra Auto Europe får du hjelp til å finne den perfekte bilen for både bykjøring og utflukter.

  Parkering

  I Calgary kan du parkere på gaten, parkeringsplasser og parkeringshus gjennom ParkPlus System. På ParkPlus System sine maskiner kan du betale i maskin eller med mobiltelefon. Pass på at du noterer deg hvilken sone du har parkert i. På www.calgaryparking.com finner du live-data der du til en hver tid kan skjekke hvor mange plasser det er ledig i parkeringshusene i byen.

  Geografisk informasjon

  Calgary er den største byen i Alberta, og er kjent for å ha flest solskinnsdager av Canadas 100 største byer. Calgary har de varmeste vinterne av alle præriebyene, mye på grunn av de varme Chinook-vindene som blåser inn i byen over fjellene. Disse vindene kan noen ganger heve temperaturen med mellom 20-30°C på bare noen timer. Klimaet er generelt tørt, og gjennomsnittstemperaturen om sommeren ligger på 24 °C på dagtid (juli) og -3°C om vinteren (januar). Fra Calgary er det 973 km til Vancouver, 125 km til Banff, 147 km til Red Deer og 662 km til Montana, USA. Norge ligger 8 timer foran Calgary i tidsforskjell

  Flyplasser i nærheten av Calgary

  Calgary Internasjonale Flyplass
  Ligger 17 km fra Calgary.
  Adresse: 2000 Airport Rd NE, Calgary, AB T2E 6Z8, Canada
  Hjemmeside: www.yyc.com
  Telefon: +1 403-735-1200

  Calgary/Springbank Flyplass
  Ligger 10 km fra Calgary.
  Adresse: 175 MacLaurin Dr, Calgary, AB T3Z 3S5, Canada
  Hjemmeside: www.ybw.ca
  Telefon: +1 403-286-1494

  Offentlig Transport

  Tog
  Du kan ta toget, CTrain (LRT) hvor det skulle være i Calgary sentrum helt gratis. Gå på toget på et hvilket som helst stopp langs 7 Ave og pass på at du hopper av før toget forlater bykjernen. Pass på at du kjøper billett dersom du skal ut av sentrumsområdet. CTrain har 56 kilometer med jernbane og 44 stasjoner så det er en flott måte å komme seg rundt i Calgary på.

  Buss
  Calgary har 160 bussruter som tar deg rundt I hele byen. Du kan betale med kontanter eller kjøpe en dagspass dersom du skal kjøre buss flere ganger den dagen.

  Taxi
  Det er en rekke taxiselskaper I Calgary. Bestill en taxi via nettet eller ring en av de mange selskapene. Du finner dem ogs å på taxiholdeplasser rundt i byen.

  Bobilutleie i Calgary

  Det er ingenting som å reise med bobil i Canada og en bedre familieferie finnes ikke. Les mer her om å dra på campingferie i og rundt vakre og spennende Calgary. Vi hjelper deg gjerne med å planlegge turen.

  Nyttige Linker

  Turistinformasjon Calgary

  Leiebil fra Calgary Flyplass