Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  KJØREINFORMASJON FOR CANADA

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Trafikkregler i Canada

  Generell informasjon
  Naturen i Canada kan minne om Norge men noen vil si den er enda mer storslått. Lei bil i Canada og kjør i vakre naturreservater, ut til kysten eller noen av de flotte innsjøene. Hvis du setter pris på nærhet til naturen og litt eventyr på ferien er Canada riktig for deg. Det er enkelt å kjøre bil i Canada. Det kan være lange avstander men veistandarden er bra og du vil se og oppleve nye ting hele veien.

  Regler ved bilutleie i Canada
  For å kunne leie bil i Canada må du være minst 21 år gammel(kan variere ut fra valg av bilkategori) samt hatt førerkort i ett år. Enkelte steder kan sjåfører under 25 år ilegges en ekstra avgift som betales ved opphenting.Bruk av sikkerhetsbelte er påbudt og barn under tre år må sitte i barnestol tilpasset bilen. Barn under 13 år skal sitte i baksetet.

  Fartsgrenser

  • By/tettsted: 50 km/t
  • Motorvei: 100 km/t

  Trafikkregler
  I Canada er trafikken høyrestyrt som i Norge. Canada bruker det metriske systemet så alle skilt viser fartsgrenser eller avstand i kilometer.

  Bensinstasjoner
  Bensinprisene i Canada er høyere enn i USA men likevel langt under norsk prisnivå. Mange av bensinstasjonene langs motorveien er døgnåpne. Dersom du ferdes ute i distriktene kan det være lurt å ha oversikt over avstand til neste bensinstasjon.

  Veiavgifter
  I Canada finnes det enkelte avgiftsbelagte veier. Eksempelsvis Highway 407ETR(Express Toll Route). Det varierer om det finnes bom for betaling eller om registrering og betaling skjer ved automatisk identifisering. Avgiften varierer etter tid på døgnet.

  Parkering
  I større byer i Canada er det relativt dyrt å parkere. Et alternativ er å parkere litt utenfor bykjernen og reise inn med kollektivtrafikk.

  Forsikringsinformasjon

  Generell informasjon
  Forsikringsreglene varierer fra land til land. I alle våre priser inngår brann- og ansvarsforsikring. Ved bilutleie i Canada inngår også ulykkesforsikring og tyveriforsikring i prisen. Du kan lese mer om detaljene rundt forsikringsreglene på din ordrebekreftelse.

  Restriksjoner ved bilutleie

  Generell informasjon
  De aller fleste leiebiler kan kjøres fritt til USA fra Canada. Sjekk uansett alltid med oss, da det kan være spesielle restriksjoner for enkelte bilkategorier. Du kan kontrollere dette online eller ved å ringe oss på +49 89 120 89 270.

  Innreise til andre land
  Uansett hvor du befinner deg, bør du sjekke med oss eller utleier dersom du ønsker å kjøre med leiebilen over grensen. Vi har oversikt over hvilke restriksjoner som eventuelt gjelder for akkurat din leieavtale, kontakt oss for mer informasjon.

  Enveisleie
  Enveisleie mellom steder i Canada er mulig, sjekk med oss for eventuelle ekstra kostnader.