Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I USA

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over
  Hvorfor booke med oss
  • Sammenlign selskaper for å få beste rate
  • Ingen avbestillingsavgift opp til 48 timer før avhenting
  • Ingen kredittkortavgifter
  • Kundesenter åpent 7 dager i uken
  • 24 000 stasjoner verden over

  Leiebil i USA - Opplev mer med leiebil

  Auto Europe er en internasjonal bilutleiemegler med over 24 000 stasjoner i 180 land verden over. Våre sterke samarbeid med internasjonale og lokale bilutleieselskaper gjør at vi kan tilby våre kunder de laveste prisene på markedet i kombinasjon med uovertruffen service. Auto Europe har flere tusen stasjoner der du kan starte din bilutleie i USA. Disse stasjonene er spredd utover de fleste amerikanske flyplasser i tillegg til på alternative stasjoner i bykjerner landet over. Du kan enkelt velge den stasjonen som sikrer deg en enkel og stressfri henting og levering av leiebilen. Vår flåte inkluderer et bredt utvalg av biler med alt fra familiebiler til bobiler og luksusbiler. Med Auto Europe er du garantert at du finner den leiebilen som passer dine behov til den laveste prisen på markedet.

  For deg som skal leie bil i USA tilbyr vi også vår praktiske Gold Rate pakke. Dette tilbudet inkluderer første tank drivstoff og tre ekstra sjåfører og gir store besparelser.

  Gold Rate pakke er et supert valg for deg som skal leie bil i USA. Å feriere i USA innebærer reise over lange avstander og ofte gjennom flere stater og byer så det å kunne bytte på å kjøre er en stor fordel. USA er et land fullt av kontraster; fra fredelig og storslått natur til pulserende storbyer. En reise i USA har noe for enhver smak og en leiebil er den perfekte måten å sørge for uendelig frihet og fleksibilitet på reise.

  Hva er de viktigste trafikkreglene i USA?

  • I USA kjører du på høyre side av veien, men det er ingen generell regel om høyre før venstre. Et svingende kjøretøy må gi forkjørselsrett til et kjøretøy som skal rett frem. Dersom veien er skiltet med "Yield" må du vike for andre kjøretøy. Om det ikke er skiltet må du alltid stoppe. I USA kan du svinge til høyre selv om det er rødt lys. 

  • Setebelter er obligatorisk i de fleste stater og dersom du blir tatt i å kjøre uten setebelte kan du bli stoppet og bøtelagt

  • Det er forbudt å snakke i mobiltelefon mens du kjører

  • Bensinstasjoner er generelt åpne fra 06:00 til 22:00 og i byer kan du ofte finne døgnåpne stasjoner. Det er et stort antall bensinstasjoner langs motorveiene. Dersom du vil betale drivstoff med kredittkort må du forhåndsbetale.

  • Sjåfører er pålagt å ha med seg gyldig førerkort, forsikringsdokumenter og vognkort i bilen

  Ting å gjøre i USA

  • New York: Det er vanskelig å finne ord for å beskrive New York. Byen er en global metropol som trekker besøkende, turister og tilflyttende uten ende eller opphold. New York blir stadig større og travlere. New Yorkere betrakter byen som et ideelt sted å bo og stifte familie mens andre flytter hit for å bygge karriere eller for å bo og leve i byen som aldri sover. Prøv å flette inn et besøk i New York når du skal på reise i USA. Spaser nedover Brooklyn Bridge, beundre taket i Grand Central Terminal og få med deg et show på Broadway. Du kan også booke en tour i Soho, Little Italy og i mange andre berømte New York områder.

  • San Francisco: Den verdenskjente broen Golden Gate Bridge er blitt selve symbolet på San Francisco og krysses av millioner av biler og fotgjengere hvert år. Du kan tilbringe ukesvis i San Francisco uten å se alt byen har å by på så det anbefales at du leser seg opp på forhånd om attraksjoner slik at du ikke går glipp av noe. Start utforskningen av denne spennende byen ved å reise rundt i byen med trikk, besøke Alcatraz og stoppe på Fisherman's Wharf for å se sjøløvene.

  • Yellowstone National Park: En tur til Yellowstone er en uforglemmelig opplevelse for hele familien. Verdens første nasjonalpark er en oase av varme kilder, geysirer og dyreliv. Yellowstone er utvilsomt en av de vakreste stedene i USA og trekker besøkende fra hele verden hvert eneste år. For friluftsglade anbefaler vi på det varmeste at dere planlegger en utflukt her mens dere er i USA. Husk å planlegge ruten nøye før dere legger ut på oppdagelsesferd i parken.

  • Yosemite National Park: Yosemite nasjonalpark ligger i Mariposa county. Her finner du et fint nettverk av turstier gjennom storslåtte naturlandskap. Her har dere muligheten til å leie sykler, ri turer med hest, spille golf, rafte, fiske, dra på fjellklatring og mye mer. Utvilsomt en av reisens høydepunkt for en aktiv familie.

  • Las Vegas: Las Vegas ligger midt i Nevadas ørken og er for tilreisende synonymt med neonlys, gambling og et spennende uteliv. Et besøk i Las Vegas er skjeldent en avslappende ferie og det krever mye energi å holde følge med byens høye tempo. Sørg for å få med deg noen av byens show og attraksjoner.

  • Hollywood: En tur til LA er for mange et must når man besøker USA. Los Angeles kan tilby alt fra avslappende dager på stranden til organisert sightseeing i Hollywood til fots eller med buss. Planlegg et besøk til Mulholland Drive og Walk of Fame. For filmfans er et besøk i Paramount Studios en uforglemmelig opplevelse.

  • Niagara Falls: Spektakulære Niagara Falls kan besøkes fra både Canada og USA men uansett hvor du kommer fra er et besøk her et absolutt høydepunkt. Tre tusen tonn vann passerer over fossen hvert sekund. vannet kommer fra små fjellstrømmer og elver som går til Great Lakes og videre til Niagara River. Fra elven går de enorme vannmassene over Niagara Falls og videre til Lake Ontario før det ender i Atlanterhavet.

  • Grand Canyon: Grand Canyon National Park er et av naturens absolutte underverk og er et spektakulært syn. De fleste besøkende stopper på South Rim som er åpen året rundt; du kan stoppe her gratis eller melde deg på en guidet tur i området.

  Road Trips med leiebil i USA

  En road trip i USA er uten tvil den beste måten å reise over store avstander i Nord-Amerika. Vi anbefaler at du planlegger reisetiden nøye for å sørge for at du får tid til alt du har planlagt. USA er et stort land med enorme avstander og variert landskap med ørkener, hav, fjell og grønne marker. Valgmulighetene er uendelige når du skal planlegge din road trip. Dersom du ikke har tidspress og er glad i å kjøre bil kan du planlegge en reise gjennom flere stater. Dersom dere ønsker å reise med ekstra komfort foreslår vi at dere vurderer bobilutleie i USA. Under finner du en kort guide over våre favorittruter i USA;

  • Route 66: Route 66 er kjent som USAs Main Street og er en diagonal vei som strekker seg på tvers av kontinentet og knytter Los Angeles på vestkysten med Chicago. Route 66 er verdens mest ikoniske road trip rute og er en del av USAs første motorveisystem. Route 66 tar deg til noen av de mest kjente turistattraksjonene i USA.

  • Southern Pacific: Hvis du velger denne spennende ruten på tvers av landet vil du passere San Diegos myke sandstrender og ørkener. På veien vil du oppleve en helt spesiell mix an texansk og meksikansk kultur. Noen av statene du vil passere inkluderer California, Arizona, Texas, Louisiana, Mississippi og Alabama.

  • The Appalachian Trail: The Appalachian Trail har hele 3218 km med fantastiske turveier og er ekstremt populær blant turgåere og naturelskere. Denne veien går fra Maine til Georgia og går gjennom et variert og storslått naturlandskap. Du kan velge å kjøre langs Skyline Drive i Virginia som går langs Shenandoah National Park, eller Blue Ridge Parkway, som gåt fra Blue Ridge til Black Mountains i North Carolina.

  • The Pacific Coast: Forestill deg en kjøretur langs den vakre kysten i California i en kabriolet eller kanskje en bobil. The Pacific Coast Highway er også kjent som California State Route 1 og et uslåelig valg for enhver road trip. Start i San Francisco og cruise hele veien ned til San Diego langs Stillehavskysten.

  • The Atlantic Coast: Følg atlanterhavskysten på din road trip i USA for et innblikk i USAs historie. Du vil kunne besøke et stort antall vakre småbyer på veien i tillegg til storbyer som New York. Start på Plymouth Plantation i Massachusetts for å forstå mer om amerikansk historie. Ruten går sørover mot Miami.

  Hvor gammel må jeg være for å leie bil i USA?

  De fleste stater krever at leietaker og alle sjåfører er minst 21 år gamle for å kjøre leiebil i USA. Sjåfører under 25 år kan bli ilagt gebyr for unge sjåfører. Vi anbefaler at du sjekker de vilkår og eventuelle gebyr som gjelder for akkurat din leieavtale slik at du ikke får noen overraskelser. Du finner mer informasjon om dette på våre nettsider under "ratedetaljer" i vår søkemotor og på din voucher. Et internasjonalt førerkort kan være påkrevd. Kontakt oss gjerne via telefon eller e-post dersom du har spørsmål.

  Må jeg betale bompenger når jeg kjører leiebil i USA?

  Mange av motorveiene i USA krever bompenger. Det er for øyeblikket mer enn 8046 kilometer med motorveier som krever bompenger i USA; disse kalles ofte "turnpikes". For det meste betales bompenger med elektroniske brikker som plasseres i frontruten. Noen steder kan du betale kontant. Avgiftene som gjelder for reise på motorveien varierer fra stat til stat så det er lurt å sjekke priser og ruter på forhånd.

  Klikk her for en liste over veier som krever bompenger i USA.

  Litt historie

  USA (The United States of America) er en føderal republikk om består av 50 stater på det nordamerikanske kontinentet fra Alaska i Nord til Hawaii i Sør. USA er et land med store kontraster og landskapet varierer fra store urørte skoger, til ørkener og livlige storbyer.

  Nord-Amerikas historie startet ved at Spanjolene etablerte de første koloniene på 1500-tallet. De ble snart fulgt av andre europeere; spesielt pilgrimer fra England som flyktet i håp om religionsfrihet. På 1700-tallet ble uavhengighetserklæringen signert og dette markerte en ny begynnelse i amerikansk historie der landet ikke lenger var del av det britiske imperiet. Etter dette ble mer og mer lanbd tatt fra de innfødte og USA utvidet området sitt vestover. De første jernbanesporene ble bygget for å nå nye deler av kontinentet og de innfødte ble tvunget inn i reservater.

  Uenigheter om slaveri og andre saker skapte konflikter mellom Nord og Sør som endte med borgerkrig (1849-1865) i Amerika. I dette tidsrommet ble Abraha Lincoln USAs 16ende president og en av de mest innflytelsesrike personene i landet. Starten på 1900tallet førte til økt emigrering fra Europa som ble fulgt av industriell boom og ny velferd i landet. USA deltok i 1. verdenskrig og sluttet seg til de allierte. Endringene i amerikansk økonomi gjorde tilslutt til at næringslivet kollapset. I 2. verdenskrig sloss USA på siden med de allierte mot Japan og Tyskland. USA er i dag en internasjonal stormakt.

  Hva er lokal valuta i USA?

  Gangbar valuta i USA er United States Dollar (USD). Du kan ofte veksle norske kroner på flyplassen. De fleste kredittkort aksepteres i USA (Visa, Master Card & American Express). Husk å sjekke at kortene dine er låst opp for bruk utenfor Europa før avreise. Det er enbkelt å finne minibanker dersom du vil betale med kontanter.

  Hvilken tidssone er USA i?

  Norge har en tidssone og hele landet er på CET (Central European Time). USA er inndelt i ni tidssoner og de fire største er: Eastern Standard Time, Central Time, Mountain Time og Pacific Time. New York holder Eastern Standard Time, Las Vegas er på Mountain Time og er GMT -9, and San Francisco er på Pacific Time som er GMT -10. For å se hvilke byer som ligger i hvilken tidssone kan du klikke her.

  Nyttige ord og fraser i USA?

  Det offisielle språket i USA er engelsk. Her er noen nyttige ord og fraser på engelsk som kan komme til nytte når du skal reise med leiebil i USA:

  Bilutleie - Car rental
  Egenandel - Deductible
  Voucher - Confirmation
  Bensin - Gas
  Bagasjerom - Trunk Hvor er nærmeste politistasjon? - Where is the closest police station?
  Hvor er nærmeste sykehus? - Where is the closest hospital?
  Hvor er nærmeste minibank? - Where is the closest ATM machine?
  Hvor er [sted]? - Where is [sted]
  Kan jeg betale med kredittkort? - Can I pay by credit card?
  Kan jeg betale med debetkort? - Can I pay by debit card?
  Hvor mye koster denne? - How much does this cost?
  Takk - Thank you
  Behond vekslepengene - Keep the change

  Strøm – Trenger jeg adapter i USA?

  Norge og USA har ulik strømspenning og du vil trenge adapter for å bruke dine elektroniske produkter i USA. Du kan kjøpe adapter billig i de fleste elektrobutikker.

  Trenger jeg visum for å reise til USA?

  Norge er medlem av ESTA - Visa Waiver-programmet. Under dette programmet kan du oppholde deg i USA i opptil 90 dager uten visum. For å kvalifisere til ESTA som norsk statsborger trenger du pass med integrert chip, du må være registrert gjennom Electronic System for Travel Authorization (ESTA) og du må innfri VWP-krav. Du finner informasjon om å reise til USA med norsk pass her.
  Dersom du trenger hjelp av en norsk utenriksstasjon mens du er i USA finner du kontorer på følgende steder:

  Ambassaden i Washington
  2720, 34th Street N.W., Washington D.C. 20008-2714
  E-post: emb.washington@mfa.no
  Tlf: +47 23 95 42 00, +1 202 333 6000

  Konsulatet i Houston
  3410 West Dallas Street, Houston, TX 77019
  E-post: cg.houston@mfa.no
  Tlf: Tlf: + 1 (713) 620-4200

  Konsulatet i New York
  825 Third Avenue; 38th floor, New York, N.Y. 10022-7584
  E-post: cons.gen.newyork@mfa.no
  Tlf: Tlf: +47 23 95 45 00, Tlf : +1 212 421 7333

  Konsulatet i San Francisco
  575 Market Street, Suite 3950, San Francisco, CA 94105
  E-post: cons.gen.sanfrancisco@mfa.no
  Tlf: +1 415 882 2000

  Kan jeg leie bobil i USA?

  En reise i USA er det perfekte valget for deg som elsker road trips. Med tusenvis av kilometer med veien foran deg er mulighetene uendelige. For å gi reisen noe ekstra kan dere vurdere å leie bobil til deres neste reise i USA. Våre samarveidspartnere tilbyr et stort utvalg av bobiler av høyeste standard.

  Nyttige linker

  Turistinformasjon

  Reiseinformasjon