Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I SAN FRANCISCO

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over
  Hvorfor booke med oss
  • Sammenlign selskaper for å få beste rate
  • Ingen avbestillingsavgift opp til 48 timer før avhenting
  • Ingen kredittkortavgifter
  • Kundesenter åpent 7 dager i uken
  • 24 000 stasjoner verden over

  Leiebil i San Francisco med Auto Europe

  Om du planlegger en tur til California så bør du kontakte Auto Europe. Med en leiebil i San Fransisco så kan du komfortabelt reise rundt denne herlige byen og til andre amerikanske stater. Nærhet til natur, liberal kultur, berømte severdigheter og rik historie gjør denne byen til en ypperlig feriedestinasjon for både familier, kjærestepar og vennegjengen. San Francisco består av mange unike bydeler som hver enkelt har sitt egne særpreg og sjarm, alt fra kjærlighetsfulle Castro til energiske Chinatown. Hvis du ønsker en smidig og ukomplisert leiebilsopplevelse, en prisvinnende kundeservice og et stort utvalg av biler så bør du ta kontakt med Auto Europe i dag. Vi har over 60 år med erfaring fra bransjen og et godt samarbeid med bilutleiere over hele verden. Så hva venter du på? Kontakt oss i dag, vi har prisene du leter etter.

  Hvordan er trafikken i San Francisco?

  Det er noen ting som kan være bra å tenke på når du skal kjøre i San Francisco. Det er en del enveiskjørte gater og bratte bakker så det kan være lurt å planlegge turen. Husk å se opp for trikkene i byen! Det kan være en del trafikk ved broene som går over vannet til byen. Veiene 101, 80 og 280 tar deg inn og ut av San Francisco. Du kan enkelt ta kjøreturer til andre spennende byer. Det er 615 km til Los Angeles, 910 km til Las Vegas, 807 km til San Diego, 1300 km til Seattle og 1200 km til Phoenix. Det er viktig å være klar over bruk av bilbelte er obligatorisk, og telefon kan bare brukes med håndfri. Ta en kikk på våre tips om trafikkregler i USA for mer informasjon om hvilke regler du må forholde deg til i USA.

  Hvor kan jeg parkere min leiebil i San Francisco?

  Man må vanligvis betale for gateparkering mandag til lørdag mellom 09:00-18:00. De fleste steder har en 2 timers parkeringstid. Du kan betale med mynter eller med et SFMTA parkeringskort i en parkeringsautomat. Noen steder tar kort og det er også mulig å betale med mobilen. Husk å parkere i den retningen som trafikken går. Det kan være vanskelig å finne parkering i sentrumsnære strøk, og i "Permit Areas" så må du flytte bilen din etter at tiden har gått ut og parkere den et annet sted, enten på en annen gate eller 500 feet (ca. 152 meter) unna. Det er forskjellige farger på fortauskanten som informerer om parkeringsrestriksjonene som gjelder i det området. Rød betyr parkering forbudt, hvit - 5 minutter, grønn -parkering tillatt i 10, 15 eller 30 minutter (les skilt), gul - kun for biler med tillatelse og blå - handikapparkering. For de som kan parkere utenfor sentrum, kan det være å anbefale.

  San Francisco flyplass

  Flyplassen i San Francisco er en stor internasjonal flyplass, med to terminaler for innenriksflyvninger, og en for utenriks. Sistnevnte har flyvninger til destinasjoner verden over, som Europa og Asia. For å komme seg til sentrum kan man bruke BART, et togsystem for San Francisco og omegn, buss eller leie bil i San Francisco og ta hovedvei 101 nordover i omtrent et kvarter.

  San Francisco internasjonale flyplass (SFO)
  Nettside: www.flysfo.com
  Telefonnummer:+1 800 435 9736

  Hva å gjøre i San Francisco

  • Golden Gate: Denne nesten tre kilometer lange broen er berømt verden over, og danner et vakkert bakteppe for mange settinger i byen. Du kan for eksempel se den ikoniske broen fra Baker Beach, om du ikke ønsker å ta deg over til fots eller med bil.

  • Haight Ashbury: Dette er nabolaget i San Francisco som var fødestedet til hippiekulturen på 1960-tallet, og man finner fortsatt etterlevninger av The Summer of Love her. Navnet kommer fra de to kryssende gatene Haight og Ashbury. Du kommer til å angre om du ikke tar med deg et kamera for å fotografere de spennende rekkehusene i viktoriansk stil i alle regnbuens farger.

  • Alcatraz: Alcatraz er et verdenskjent fengsel på en øy utenfor San Fransisco. Her var sikkerheten særlig høy, og for at fangene ikke skulle bli vant til det kaldt vann, og dermed lettere kunne finne på å svømme fra fengselet, fikk de innsatte dusje i varmt vann. Fengselet er kjent blant annet fra filmen Flukten fra Alcatraz, og man kan nå få en gaidet tur på øyen!

  • Twin Peaks: Dette må ikke forveksles med TV-serien med samme navn, dette er nemlig to bakketopper på 281 meter over havet, med flott utsikt over byen. Her kan du ta kjøre din leiebil i San Fransisco eller ta buss opp og ta vakre panoramabilder og få oversikt over byen. San Francisco er kjent for sin tåke som siger inn hver morgen, så vær oppmerksom på det når du velger når du planlegger turen.

  Fine dagsturer med min leiebil i San Francisco

  • Muir Woods nasjonalmonument: Bare to mil nord for San Francisco finner man et naturvernområde med trær på opptil 80 meter, hvorav de fleste er mer enn 500 år gamle, og noen mer enn 1 200 år gamle. Disse mektige trærne tiltrekker seg nesten en million besøkende i året, og man bør være tidlig ute, da det er kamp om parkeringsplassene. I 1908 ble parken erklært et nasjonalmonument, men først da Golden Gate Bridge åpnet i 1937 tok populariteten virkelig av.

  • Carmel-by-the-Sea: På bare to timer er du i den kunstneriske og hundevennlige byen ved havet. Byen er kjent for sine gode restauranter, fine butikker og flotte kunstgallerier. Den vakre sandstranden er perfekt for rusleturer, volleyball og frisbeekasting.

  • Silicon Valley: Silicon Valley er en dal utenfor San Francisco med høy tetthet av teknologiselskaper. Her kan du blant annet besøke verdensberømte bedrifter som Google, Apple og Facebook. For å lære mer om historien til Silicon Valley anbefaler vi å besøke Computer History Museum, som har nesten 90 000 objekter og flere hundre gigabyte med programvare.

  • Napa Valley: Denne dalen er en av verdens mest berømte vindistrikt, og er kjent for sine amerikanske, breiale tolkninger av europeiske vinstiler. Mange av vinene er i verdensklasse, og er noe man må prøve. Man må ikke kjøre etter å ha drukket vin, så om man ønsker å besøke flere vingårder på en dag kan man for eksempel ta et vintog, der man får med seg flere gode vingårder.

  Geografisk informasjon og historie

  San Francisco ligger på en halvøy på USA sin vestkyst. Det er mange flotte broer som går over San Francisco-bukta: San Mateo, San Francisco-Oakland Bay Bridge, Richmond-San Rafael Bridge og ikke minst Golden Gate Bridge. Byen ligger på et kupert terreng, og har berømte bakker der de ikoniske trikkene går. San Francisco består av mange spennende distrikt. I bydelen Castro vaier regnbueflagget stolt i vinden, i Fisherman´s Warf så kan du kjøpe fersk fisk på markedet, Union Square byr på bra shoppingmuligheter mens Haight-Ashbury var hippienes bydel på 60-tallet. Det er mye å utforske i byen! Det varmeste været er mellom juni og september, og man bør forvente en del tåke i morgentimene.

  San Francisco vokste frem under gullfeberen i California på 1800-tallet, men grunnlagt av spanske kolonister allerede på 1700-tallet og har navn etter helgenen Frans av Assisi. San Francisco og omegn, kjent som Bay Area, er et metropolområde med mer enn syv millioner innbyggere, hvis andre store byer er Oakland og San José.

  San Francisco er kanskje mest kjent for å være stedet hvor hippiekulturen startet på 1960-tallet, nærmere bestemt i nabolaget Haight-Ashbury. Denne motkulturen kulminerte i The Summer of Love, med 100 000 folk som møtte opp på et kulturelt og politisk opprør, med mange kunstneriske uttrykk, fri seksualitet, og narkotikabruk. Siden den tid har Silicon Valley, som ligger rett sør for San Francisco, fostret mange av verdens ledende teknologiselskaper, og blir av mange regnet som verdens teknologihovedstad.

  Reise rundt i San Francisco

  San Francisco er kjent for sine karakteristiske trikker, men det er også mulig å ta seg rundt med buss, sykkel, tog eller drosje, for ikke å glemme bilutleie i San Francisco. I motsetning til mange andre amerikanske byer er det mulig å bevege seg til fots i San Francisco sentrum.

  Buss

  Bussene kjører på kryss og tvers over byen, til andre byer i California og til andre stater.

  Tog

  Tog går til blant annet San Francisco flyplass, Oakland flyplass i tillegg til et flertall steder i city og omegn som Pittsburg, Richmond, Peninsula og San Jose.

  T-bane

  Byens T-bane tar deg rundt byen og til flyplassene.

  Ferge

  Fergene tar deg til destinasjoner som Alcatraz, Angel Island, Sausalito, Vallejo og Oakland.

  Trikk

  Trikk er en fin måte å se byen på. De ikoniske trikkene, cable cars, som er et kjennetegn for San Francisco har følgende linjer: Powell-Mason, Powell-Hyde og California. Det kan være ganske lang kø til disse trikkene, spesielt til Powell linjene.

  Taxi

  Det er ukomplisert å ta taxi i byen. Mange av sjåførene har også mye spennende kunnskap om San Francisco.

  Kan jeg leie bobil i San Francisco?

  Hvis du planlegger å reise i gruppe og vil slippe å tenke på å finne overnatting, bobil en optimal løsning. Vi har samlet informasjon og tips om å leie bobil i San Francisco slik at du har en god oversikt når du skal organisere turen din.

  Nyttige lenker

  Turistinformasjon San Francisco