Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister
  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Bloggsøk


  Kategorier

  Søker etter blogginnlegg......

  Det søte Italia - De beste dessertene

  Italias verdensberømte desserter er en av grunnene til at turistene kommer tilbake år etter år, for det er ingen bedre steder å spise italiensk dessert enn i Italia! Uansett om du er i den historiske byen Roma, den romantiske kanal-byen Venezia eller i den vakre regionen Toscana, du finner alltid gode desserter. Hver italiensk region har sine egne spesialiteter, og noen av de har spredt seg ikke bare nasjonalt, men også til resten av verden.Pass på slik at du har alltid litt plass i magen for italiensk dessert. Fra fritert Cannoli til fløyelsmyk Tiramisu, disse ti dessertene bare må du smake på når du er i Italia:

  Tiramisu

  En av de mest velkjente dessertene i verden er Tiramisu. Denne søtsaken kommer fra den nordlige regionen Veneto, og desserten er like populær i Italia som i resten av verden. Ordet Tiramisu betyr ”plukk meg opp” og det er akkurat hva den gjør – den gir deg en boost etter et måltid. Tiramisu består av et antall lager med fingerkjeks (savoiardi) duppet i kaffe, og en blanding av maskarpone-ost og eggeplommer som er smaksatt med kakao og likør. Oppskriften har under tidens gang blitt forandret og tilpasset, så man kan smake på forskjellige varianter av Tiramisu i de forskjellige italienske regionene.

  Gelato

  Ordet gelato kommer fra det latinske ordet gelatus som betyr 'frossen'. Den italienske desserten kan spores tilbake til Sicilia, antikkens Roma og Egypt der det ble laget av snø og is bragt ned fra fjellene. Etter Italiensk gelato blir iskrem aldri helt det samme igjen. Gelato inneholder mindre fett og mindre luft enn norsk iskrem. Italias varme sommer gjør gelato til et soleklart førstevalg når man trenger å avkjøle seg litt og det er fort gjort å kjøpe seg både to og tre beger når man vandrer i vakre, brosteinslagte gater i Italia.

  Cassata Siciliana

  En av Italias vakreste desserter er Cassata Siciliana. Denne tradisjonelle desserten stammer fra Palermo og Messina. Cassata Siciliana består av sukkerbrød som har blitt marinert i likør eller fruktjuice, og har lager med kandisert frukt, vanilje, sjokolade eller ricotta-ost. Denne velsmakende kaken er dekket av pastellfarget glasur og marsipan.

  Cannoli

  Cannoli er fritert butterdeig formet som en tube, og som er fylt med en krem som vanligvis er lagd av ricotta-ost. Cannolien stammer fra Sicilia, og Sicilianske bakerier er kjent for å bake meget gode Cannoli. I de virkelig tradisjonelle bakeriene  fyller de dem med krem etter at du har bestilt, slik at de er helt ferske. Dersom cannoli er din favoritt vil du finne mange steder som hevder de serverer Italias beste. Unn deg selv luksusen å smake når du får sjansen, det finnes mange små variasjoner. Du er jo på ferie.

  Panna Cotta

  Panna Cotta dukket ikke opp i Italienske kokebøker før i 1960, men den hevdes å stamme fra tidlig 1900-tall. Denne desserten kommer fra regionen Piemonte, og regnes som tradisjonell dessert her, men du kan bestille Panna Cotta over hele Italia. Panna Cotta består av sukker, melk, fløte og gelatin. Man kan også få den med kaffe, rom, vanilje eller andre krydder. Når ingrediensene er blandet sammen så lar man den stå slik at den stivner.Når den er kald serveres den oftest med fruktkompott, karamellsaus eller sjokoladesaus. Den kan også bli servert med frukt eller likør.

  Baba

  Denne desserten kommer faktisk fra Polen, og man mener franske kokker tok den til regionen Napoli, der den er veldig populær.Baba er en gjærbakst som ofte er fylt med enten eggekrem eller pisket krem. Noen ganger er denne desserten også dyppet i rom Det er meningen at man på en eller annen måte skal spise dem med hendene!

  Ciarduna

  Disse søtsakene kommer fra Palermo i Sicilia. Ciarduna er mandelkake-skjell fylt med mascarpone-ost eller ricotta-ost.Det finnes mange varianter i Italia i dag, fra de som er fylt med sjokoladeglasur til de som er dyppet i sjokolade. Benytt anledningen til å prøve alle sammen.

  Biscotti

  Biscotti di Prato, som kan oversettes til Prato sin kjeks. Disse kakene skal inn i ovnen to omganger og skjæres når de er varme og fortsatt ligger i ovnen. Det er dette som gir dem den herlige sprøheten.Mange italienere liker å dyppe sine biscottier i Vin Santo og ikke i kaffen som man kanskje kan tro. I Italia tar man gjerne en biscotti etter et måltid.

  Tartufo di Pizzo

  Denne desserten kommer fra regionen Calabria, og har en form av en ball. Midten av kaken består av smeltet sjokolade og utsiden er dekket med kakaopulver og sukker.I fiskebyen Pizzo finner du noen av landets beste Tartufo di Pizzo.

  Struffoli

  Den napolitanske desserten Struffoli består av friterte deigkuler servert med honning eller kanel.Mange italienere spiser denne desserten varm, og serveres oftest ved høytider som påske og jul, men du finner dem året rundt på italienske restauranter. Struffoli er meget populært i Sør-Italia.

  Med Italias lange dessertmeny i bakhodet er det nå på tide å planlegge en tur til dette flotte landet! Ring Auto Europe på +47 219 54 186 for de beste tilbudene på leiebil i Italia! Våre booking-agenter står klare 24/7, så ikke nøl – book din leiebil i dag!

  Bloggsøk


  Kategorier