Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister
  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Bloggsøk


  Kategorier

  Søker etter blogginnlegg......

  Europeiske retter alle burde prøve

  Det er viktig å kose seg på ferie, og Europa er synonymt med god mat, her tar vi en titt på våre spisevaner på ferie, basert på resultatene i en undersøkelse gjennomført i regi av Auto Europe.

  Europeiske spisevaner utenlands

  Resultatene viser at de fleste europeere konsumerer rundt 500 ekstra kalorier hver dag når de er på ferie. Den samme studien viser også at 41,3% av deltakerne ikke passer på hva de spiser i denne tiden. Kun 6,7% oppgir at de prøver å begrense kaloriinntaket på ferie.

  Energi inn, energi ut

  Er det mulig å finne en balanse? Det er mange ting du kan gjøre for å få mest mulig ut av ferien uten å få skyldfølelse. For eksempel kan vi adoptere de sunne vanene til tyskerne, som oppgir at de går i 3,1 timer daglig når de er på ferie. Gå turer, svøm eller prøv deg på en ny sport eller aktivitet; alle monner drar.Du kan også prøve å begrense porsjonene, slik som 2,9% av hollendere og franskmenn.

  Mat i paradis

  En ferie i Europa er et matparadis. De tradisjonelle matrettene er høyt ansett og hvert land har sin egen matkultur, tradisjonelle retter og egne ingredienser. Dette resulterer i varierte og smakfulle retter som absolutt må oppleves! Frankrike er kjent for baguetter og makroner, men det franske kjøkkenet er veldig rikt og variert og hver provins har egne spesialiteter. Å beskrive alle krever en kokebok med flere bind så vi velger heller å fokusere på grønnsaksstuingen «ratatouille» og «quiche lorraine» (en tradisjonell terte med egg, bacon og ost) og søte bakevarer kalt «éclairs» med kremfyll.

  I Tyskland kan du nyte grillet bratwurst med verdens beste øl, «Spätzle»- vegetariske eggenudler, er også veldig vanlig i landet. I tillegg får du herlige «apfelkuchen», epleflyte, søte bakevarer.Turister på vei til Hellas må prøve deres berømte moussaka, med aubergine og krydret kjøtt. Som mellommåltid, spis «tiropites» - små munnfuller med ostefyll. Måltidet ville ikke være komplett uten dessert så prøv «baklava» for en herlig søt godbit.I Nederland er den tradisjonelle favoritten»stamppot» et must; en panne full av potetmos som er blandet med grønnsaker eller bacon. For deg som er glad i det søte, er de berømte «stroopwafels» perfekt. Vi må også nevne verdens beste snacks «bitterballen», det er umulig å bare spise en!

  Det italienske kjøkkenet må også nevnes, og de regionale forskjellene er store. I tillegg til pasta og pizza, må risotto også prøves sammen med de fantastiske sjørettene. Prøv også de fantastiske dessertene som «tiramisu» og «panna cotta». Vi kan gå videre til å snakke om portugisisk, svensk og spansk mat, men sannheten er at det er for mange til å nevne og de bør alle prøves! Fortell oss hvilken delikatesser som er din favoritt i kommentarfeltet!

  Bloggsøk


  Kategorier