Det er viktig å kose seg på ferie, og Europa er synonymt med god mat, her tar vi en titt på våre spisevaner på ferie, basert på resultatene i en undersøkelse gjennomført i regi av Auto Europe.
Resultatene viser at de fleste europeere konsumerer rundt 500 ekstra kalorier hver dag når de er på ferie. Den samme studien viser også at 41,3% av deltakerne ikke passer på hva de spiser i denne tiden. Kun 6,7% oppgir at de prøver å begrense kaloriinntaket på ferie.
Er det mulig å finne en balanse? Det er mange ting du kan gjøre for å få mest mulig ut av ferien uten å få skyldfølelse. For eksempel kan vi adoptere de sunne vanene til tyskerne, som oppgir at de går i 3,1 timer daglig når de er på ferie. Gå turer, svøm eller prøv deg på en ny sport eller aktivitet; alle monner drar.Du kan også prøve å begrense porsjonene, slik som 2,9% av hollendere og franskmenn.
En ferie i Europa er et matparadis. De tradisjonelle matrettene er høyt ansett og hvert land har sin egen matkultur, tradisjonelle retter og egne ingredienser. Dette resulterer i varierte og smakfulle retter som absolutt må oppleves! Frankrike er kjent for baguetter og makroner, men det franske kjøkkenet er veldig rikt og variert og hver provins har egne spesialiteter. Å beskrive alle krever en kokebok med flere bind så vi velger heller å fokusere på grønnsaksstuingen «ratatouille» og «quiche lorraine» (en tradisjonell terte med egg, bacon og ost) og søte bakevarer kalt «éclairs» med kremfyll.
I Tyskland kan du nyte grillet bratwurst med verdens beste øl, «Spätzle»- vegetariske eggenudler, er også veldig vanlig i landet. I tillegg får du herlige «apfelkuchen», epleflyte, søte bakevarer.Turister på vei til Hellas må prøve deres berømte moussaka, med aubergine og krydret kjøtt. Som mellommåltid, spis «tiropites» - små munnfuller med ostefyll. Måltidet ville ikke være komplett uten dessert så prøv «baklava» for en herlig søt godbit.I Nederland er den tradisjonelle favoritten»stamppot» et must; en panne full av potetmos som er blandet med grønnsaker eller bacon. For deg som er glad i det søte, er de berømte «stroopwafels» perfekt. Vi må også nevne verdens beste snacks «bitterballen», det er umulig å bare spise en!
Det italienske kjøkkenet må også nevnes, og de regionale forskjellene er store. I tillegg til pasta og pizza, må risotto også prøves sammen med de fantastiske sjørettene. Prøv også de fantastiske dessertene som «tiramisu» og «panna cotta». Vi kan gå videre til å snakke om portugisisk, svensk og spansk mat, men sannheten er at det er for mange til å nevne og de bør alle prøves! Fortell oss hvilken delikatesser som er din favoritt i kommentarfeltet!