Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister
  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Bloggsøk


  Kategorier

  Søker etter blogginnlegg......

  Kroatias vakre byer

  Kroatia ligger ved Adriaterhavet og binder Balkan sammen med midteuropa. Kroatia har i mange år vært en av Europas største feriedestinasjoner, og med god grunn.; besøkende forelsker seg i det krystallklare vannet og hvite strendene og kommer tilbake år etter år. Pass på at du besøker flere av Kroatias vakre byer mens du er i landet; du vil ikke angre på det. Tilbring late dager på stranden, lær å snorkle, seile eller lei en kajakk for å utforske kysten. Reiser du innover i landet vil du finne De dinariske alper, fossefall og vakre landsbyområder, perfekt for spaserturer og en oppdagelsesferd med din leiebil fra Auto Europe. Kroatia har en rik og spennende kulturhistorie, og du bør planlegge nok tid til å reise i landet til å få se litt av alt. Å besøke et land som er så variert og spennende som Kroatia kan fort bli overveldende. Under finner du våre topp valg for byer å besøke på din ferie i Kroatia.

  Split

  Split er med sine 178 000 innbyggere Kroatias nest største by og ligger i Dalmatia-regionen. Byen er en populær destinasjon for turister fra hele verden. Det er mye å se og gjøre, men vi anbefaler spesielt:

  En gåtur gjennom gamlebyen: Det koster 13 EURO for en guidet tur gjennom gamlebyen, men det er vel verdt inngangspengene. Spaser gjennom de gamle, brosteinslagte gatene og lær om byens varierte historie og skikker. Du vil også se gamle monumenter og bygninger fra middelalderen.

  Diocletians Palass: Besøk palasset som byens grunnlegger; den romeske keiser Diocletian bodde i og lær mer om keiseren og byens grunnleggelse og historie.

  Galerija Mestrovic: Kunst- og kulturelskere vil elske en tur hit. Huset ble original designet og bygget som en sommerresidens men er nå en utstilling av Ivan Meštrović sine utskjæringer i marmor, bronse og tre. Huser er omgitt av frodige hager og har en fantastisk utsikt over sjøen.

  Øyene Brac og Hvar: De to øyene Brac og Hvar er flotte dagsturer fra Split. Øyene er bare en times fergetur fra byen og perfekt å besøke dersom du søker fester og yrende natteliv.

  Dubrovnik

  Dubrovnik ligger rett ved Adriaterhavet og er en av Kroatias største turistmagneter. Denne gamle havnebyen er full av sjarm og historie. Det er en liten by med et innbyggertall på bare ca 43 000 mennesker.

  Dubrovnik fjellheis: Å reise opp fjellet med kabelvogn er et absolutt must. Herfra vil du kunne se gamlebyen, øyen, havnen og havet. På toppen anbefaler vi deg på det varmeste å stoppe for en matbit! Dette er en populær attraksjon i Dubrovnik så vi anbefaler å booke i god tid. Her oppe kan du også besøke et museums dedikert til Kroatias krig for uavhengighet.

  Gornji Ugao tårnet: En skjult skatt midt i byen! Denne arkeologiske utgravningen fører det gjennom et fort fra 1500 tallet. En guidet omvisning koster 3 EURO.

  Pula

  Denne vesle byen har rundt 57 000 innbyggere og ligger i nærheten av byene Porec, Rovinj og Medulin. Pula er fullt av historiske og arkelogogiske skatter. Pass på at du setter av tid til å beslke markedsplassene.

  Pula Markedsplass: Her kan du kjøpe lokal fersk mat og spennende retter. Fargerike boder tilbyr fersk fisk, frukt, grønnsaker, kjøtt og mye annet. Du vil garantert noe som vekker nysjerrigheten eller smaksløkene.

  Pula akvarium: Med mer enn 200 marine arter og alt fra reptiler og amfibier til ferskvannsfisk er Pula akvarium et flott sted å tilbringe dagen. Lær mer om Marine arter mens du beundrer dem på nært hold. Akvariet i seg selv er også et imponerende syn; bygget i et gammelt fort og strukket over tre etasjer.

  Pula amfiteater: Dette er det 6. største romerske amfiteateret i verden og dateres tilbake til det første århundret. Inngang koster ca 6 EURO og om sommeren huser det konserter og eventer.

  Zagreb

  Nordvest i Kroatia finner du vakre Zagreb. Byen er landers største by og hovedstad med hele 810 000 innbyggere. Du trenger minst en uke om du vil se hele byen. Her er våre varmeste anbefalinger for et opphold i Zagreb:

  Zagreb must see tour: Vi anbefaler en guidet tur rundt byen. For kun 13 Euro får du en lyninnføring i byens historie og en titt på historiske monumenter, museer, markeder og arkitektur. Et flott utgangspunkt for å utforske byen på egen hånd.

  Kons Tomislav’s plass: Ligger omtrent 10 minutters gange fdea byens sentrum. Et besøk her en en fin pause fra den pulserende storbyen. Det kan være mye turister her om sommeren, men om du er i byen er en tur hit et must.

  Tkalciceva: Hvis du har lyst på en shoppingturer det få plasser i Zagreb som Tkalciceva. Du vil finne et område fullt av butikker, barer og kafeer. Gå en butikkrunde før du setter deg ned og spiser middag. Når energien kommer tilbake kan du kaste deg ut i Zagrebs uteliv.

  Museum of Illusions: En av Zagrebs største turistattrasjoner. Musemet er dedikert til illusjoner. Dette er et unikt museum som garantert vil glede både voksne og barn.Kroatia er et vakkert land med uendelig mye å se og gjøre. Ved å leie bil i Kroatia vil du kunne utforske dette vakre landet på egen timeplan. Dersom du har besøkt kroatia nylig vil vi gjerne høre om dine erfaringer.

  Bloggsøk


  Kategorier