Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister
  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Bloggsøk


  Kategorier

  Søker etter blogginnlegg......

  Min første leiebil - Leie bil som ung sjåfør

  Med stresset rundt teoriprøven og oppkjøring endelig lagt bak deg er du eier av førerkortet. Du har friheten til å dra ut på veiene og kjøre hvor du vil, også med leiebil! Du kan selvfølgelig ikke vente med å bruke det på en road trip med dine beste venner. Som ung sjåfør med et års praksis har du grønt kort for å leie bil i Norge og ellers i verden. Auto Europe tilbyr unge sjåfører muligheten til å leie bil med flere utleiere verden over. Bilene tilgjengelige for unge sjåfører er som regel biler i mini- og økonomiklassen. Noen ganger oppgraderer utleier deg til en bil i kompaktklassen. Som ung sjåfør må du møte noen basiskrav når du leier bil.

  Minimumsalder

  Bilutleieselskapene regner sjåfører i alderen 19 (noen ganger 18) til 25 eller 26 som ung sjåfør.

  ID og førerkort

  Ved avhenting må du presentere ID eller pass avhengig av hvilket land du leier bil i. I de fleste tilfeller må du ha hatt gyldig førerkort i over ett år.

  Kredittkort

  Du må ha med et gyldig kredittkort i navnet til hovedsjåføren for å kunne hente ut bilen. Dette er obligatorisk for sikkerhetsdepositum. Uansett betalingsmetode du brukte når du bestilte leiebil via nettet må du legge igjen depositum når du henter bilen. Dette tar form i et beløp (minimum egenandel depositum + drivstoff + moms) som blir blokkert på et internasjonalt kredittkort (kontantinnskudd , Maestro, Switch, Visa Electron, forhåndsbetalte kredittkort og debetkort godtas ikke). Dette kan ikke være dine foreldres kredittkort, sjåførens for- og etternavn må stå på det. Det blokkerte beløpet returneres i sin helhet når leieperioden er over og bilen er returnert i samme stand som da den ble utleid. Noen utleiere tilbyr ekstra forsikring for å kunne blokkere en lavere sum på kredittkortet, men dette må sjekkes før du booker bilen.Du kan ringe oss gratis på +49 89 120 89 270 for mer info.

  Ung sjåfør gebyr

  Alle unge sjåfører må betale et gebyr for ung sjåfør når de leier. Gebyret varierer fra 30 til 40 pund om dagen i Storbritannia og fra 5 til 30 euro dagen i Europa.

  Tilleggssjåfør

  Dersom en tilleggssjåfør er lagt til for å kunne kjøre bilen tilkommer et beløp for ekstra sjåfør. Dette kommer i tillegg til gebyret for ung sjåfør dersom sjåføren er 26 år eller yngre. Husk å alltid lese vilkår og betingelser for din bilutleie slik at du vet hva som gjelder for din utleier på din destinasjon. På den måten kommer det ingen overraskelser. Du kan selvfølgelig ringe oss gratis når som helst dersom du lurer på noe.

  Bloggsøk


  Kategorier