Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister
  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Bloggsøk


  Kategorier

  Søker etter blogginnlegg......

  Nyt New Zealand

  Enda litt lenger sør enn Australia ligger landet som ble valgt som bakdropp da Tolkiens mesterverk „Ringenes Herre“ skulle bringes til live; New Zealand. Verden forelsket seg i det vakre landskapet de fikk innblikk i gjennom de tre filmene.New Zealand består av to hovedøyer og rundt 600 mindre øyer. Landet ligger fjernt fra alt som er kjent og kjært i Europa, og det er kanskje en av grunnene til at det lokker som et eksotisk og spennende feriested. Det er ingen farlige dyr eller giftige reptiler på New Zealand, og landet har et rikt og spennende dyreliv. Over 20% av landet er dekket av nasjonalparker, skoger så det gir også fantastiske muligheter for utendørsaktiviteter . I denne bloggposten skal vi gi deg et innblikk i hva en ferie på New Zealand har å by på med en fiktiv reise fra Wellington og Auckland på nordøya til Christchurch og Queenschurch på sørøya. Auto Europe tilbyr både bilutleie og bobilutleie på New Zealand.

  Wellington

  Wellington har vært New Zealands hovedstad siden 1865. Byen er også landets kulinariske hovedstad med berømte kafeer og restauranter. Innbyggerne i byen kjøper mer kaffe person enn noe annet sted i hele verden. Når det kommer til sightseeing i Wellington må du ikke gå glipp av parliamentbygningene, og Old St. Paul kirke med dens spektakulære eikeinteriør. Besøk også Te Papa Tongarewa for et innblikk i maorikunst- og kultur. Dersom du er Dersom du er fan av Tolkiens legendariske triologi anbefaler vi også at du blir med på en av de guidede «Ringenes herre»-turene du finner i byen.

  Auckland

  Auckland er New Zealands største urbane område og sentrum for vitenskap, kultur og økonomi. Arkitekturen, de historiske monumentene, kunstgalleriene og museene er alene verdt turen. Vi anbefaler spesielt Museum of Transport and Technology, MOTAT som en helt spesiell opplevelse. Vårt neste stopp er rådhuset; det ble bygget tidlig i det 20 århundret i Italiensk renessansestil. Nesten fra starten har det hatt en viktig kulturell og administrativ rolle som vert for flere viktige lokale eventer. Vårt neste valg er den største kunstinstitusjonen på New Zealand; Auckland Art Gallery Toi o Tāmak. Her finner du en stor samling av nasjonal og internasjonal kunst med over 14 000 utstillinger å se. Om du vil besøke filmsettet for 'the Shire' fra 'Ringenes Herre' og 'Hobbiten'- triologinene er Auckland flyplass ca 168 km unna med bil.

  Christchurch

  Den største byen på sørøyen. Med sin sterke økonomiske og kulturelle betydning lokker Christchurch tusenvis av besøkende hvert eneste år med sine mange attraksjoner og spennende kultur. Christchurch er hjem til mange katedraler, kirker, museer og kunstgallerier. Turister kan også besøke de mange parkene og hagene. Den mest berømte religiøse bygningen i byen er Christchurch katedral i byens sentrum. Uheldigvis ble den ødelagt i et jordskjelv i 2011 men rekonstruksjon er planlagt. Gå ikke glipp av muligheten til å se Canterbury museum som har fantastiske kunst- og naturhistoriske utstillinger. Christchurch Art gallery er også vel verdt et besøk med sine 5000 verker av berømte kunstnere.

  Queenstown

  Byen ligger vakkert til ved innsjøen Lake Wakatipu i de sørlige alpene. Queenstown er den mest “sporty” byen i Antipodene., noe som gjør at den trekker et hopetall av spørtsutøvere, adrenalinsøkere og amatørutøvere hvert eneste år. Listen over sports- og ekstremsportattraksjoner i Queenstown er lang; ski, rafting, hopping i fallskjerm, strikkhopp og mye mer. Det beste utsiktspunktet i byen er Skyline Queenstown, et aktivitetskompleks med en fantastisk panoramautsikt over regionen. Besøkende kommer seg til toppen ved hjelp av kabelvogn. Her finner du også en restaurant der du kan spise mens du nyter den spektakulære utsikten over by og natur. Et annet sted du ikke må gå glipp av er Milford Sound; det mest fotograferte stedet på New Zealand. Fjorden er en fire timers kjøretur nord-vestover fra Queenstown. Om du har sterk mage kan du prøve det originale Kawaru Bridge Bungy Jump ved Highway 6 i Gibson Valley, omtrent en og en halv time fra byen.

  Bloggsøk


  Kategorier