Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister
  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Bloggsøk


  Kategorier

  Søker etter blogginnlegg......

  Våre favorittdestinasjoner i Spania!

  Spania er en av verdens aller mest populære turistdestinasjoner, og det perfekte landet å utforske med leiebil! Dette store landet har så mye å se og oppleve at det er vanskelig å velge hva man skal prioritere på ferie. I dette blogginnlegget viser vi dere våre favoritter, det var vanskelig å velge men vi presenterer dere nå for Mallorca, Malaga, Alicante, Ibiza og Barcelona. Alle verdt et besøk neste gang du er i Spania.

  Mallorca

  Palma er hovedstaden på den største øya på Balearene, Mallorca. Balearene er en liten øygruppe av Spanske øyer i middelhavet. Byens midtpunkt er en mektig Gotisk katedral som ble bygget i 1587 og er regnet som en av landets mest imponerende bygninger. En annen av Palma sine mest kjente bygninger er Fundació Pilar I Joan Miró som huser kunstnerens studio og noen av hans arbeider. Akvariet i Palma har ikke mindre enn 25 tanker av varierende størrelse, ikludert den 9 meter dype Nig Blue som inneholder flere haier og mange andre spennende arter.

  Malaga

  Malaga er portalen til Costa del Sol og en av Spania sine topp-feriebyer. Malaga er en pulserende by med med en av de varmeste og mest stabile klimaforholdene i middelhavet. Pablo Picasso ble født her i 1881 og hans barndomshjem er nå hovedkvarteret til Picasso-organisasjonen. Et museum i nærheten dedikert til hans kunst huser rundt 150 av Picassos verker. En annen av byens populære attraksjoner er Alcazaba; en enorm festning bygget mellom det åttende og ellevte århundre og somnå innholder en flott kunstsamling. Sist men ikke minst nevner vi Malagas katedral som er bygget på restene av en gammel moske.

  Alicante

  Hovestaden i sør-øst Spanias solrike Costa Blanca region er Alicante. Kystbyen er et mekka for strandløver og familieferier med noen av de vakreste strendene på den Iberiske halvøya. Det gamle slottet som rager over byen er vel verdt et besøk og huser et fasinerende historiemuseum. En annen av byens mest populære turistattraksjoner er MARQ, som er en av Spanias beste arkerologimuseer og ble vinner av årets museum i 2004. Alicantes eldste kvarter (kjent lokalt som El Barro) er en labirynt av gater med kafeer og tapasbarer i nærheten av San Nicolás katedral.

  Ibiza

  Den vakre øyen Ibiza er populær for sitt yrende natteliv og vakre strender. Få turister drar vekk fra strendene og inn i fjellene på øya, men det er så absolutt verdt innsatsen. Øyas hovedstad, Evissa eller Ibiza Town er en vakker by med en nydelig katedral og og mange koselige gater. Dalt Villa er byens hovedattraksjon. I en vakker naturpark finner du Ses Salines med en av øyas vakreste strender.

  Barcelona

  En av middelhavets travleste havnebyer, Barcelona har noe av landets vakreste arkitektur og en spennende historie å skilte med. Antoni Gaudfis uferdige basilika La Sagrada Família er kanskje Barcerlonas mest ikoniske bygning. Han har sitt hvilested i krypten, i nærheten av et museum som viser hvordan han forestilte seg at kirken ville se ut før prosjektet ble stoppet når han døde i 1926. Barcelona er fylt med kulturopplevelser og kunst og du bør heller ikke gå glipp av Picassomuseet som viser noen av kunstnerens beste verker. God tur!

  Bloggsøk


  Kategorier