Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister
  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Bloggsøk


  Kategorier

  Søker etter blogginnlegg......

  Toll og bompenger i Spania og Portugal

  I Norge er vi vant til bompenger, og det er kanskje ikke noen overraskelse at mange andre land også har lignende systemer. For å gjøre det enkelt for deg har vi samlet info om toll og veiavgifter i de populære ferielandene Portugal og Spania.

  Spania

  Selv om det er mange bomfrie motorveier i Spania, finnes det også noen veier med bompenger som får deg frem raskere, og kan derfor være verdt pengene. Det er to måter å betale bompenger: kort og kontant, eller elektronisk.

  På veier med bompenger må du ta en billett fra bommen når du kjører inn på motorveien, og så betale når du kjører ut fra veien, som bestemmes av billetten. Det er ulike køer for kort- og kontantbetalinger.

  Den automatiske bompengeinnkrevingen er på bomstasjoner skiltet med 'Telepeaje', 'VIA-T' eller 'T'. Beløpet blir da registrert og du kan kjøre gjennom uten å vente. En brikke for dette er tilgjengelig for banker i Spania, når du har en konto i banken, og er derfor bare relevant for de som ofte ferierer i Spania eller bor der.

  Portugal

  I Portugal, er det motorveier der du kan betale med kontanter eller debetkort; men det er stadig flere veier der tollen betales elektronisk.

  Easy Toll - Denne betalingsmåten ble introdusert i 2012 spesielt for utenlandske turister. Du må registrere deg med en konto ved grensen. Bilskiltet ditt blir registrert og koblet til kredittkortet ditt (MasterCard eller Visa), dette er gratis. Som bevis på registrering vil du motta en billett som er gyldig i tretti dager. Hvis du kjører på en motorvei hvor avgiften blir belastet elektronisk vil systemet gjenkjenne hvilket kredittkort som er koblet til bilskiltet og kostnadene trekkes fra ditt kredittkort. Sjekk nøye at skiltnummeret som registreres stemmer.

  Tollkort - En annen måte å betale toll og bompenger på er med betalingskort. Dette kortet aktiveres når du sender inn en kode på SMS sammen med ditt registreringsnummer. Du kan kjøpe disse kortene for gitte beløper på Easy Toll-salgssteder, online, på postkontorer og ulike bensinstasjoner, på turistkontorer og på enkelte hoteller. Du kan se gjenværende beløp på kortet ditt og holde oversikt over forbruk. Når saldoen er utløpt vil du motta en varsel på tekstmelding.

  Tolltjeneste - For utenlandske besøkende som oppholder seg i Portugal i en kortere periode, er det mulig å kjøpe en billett som er gyldig i tre eller fem dager med ubegrensede gjennomkjøringer eller forn en forhåndsvalgt rute. For eksempel kan du kjøre fra Spania til Faro flyplass på motorvei A22. Prisen på disse billettene avhenger av bilen din og på reisen du planlegger, dersom du har en forhåndsvalgt reiselade.

  Via Verde Visitors - Hvis du planlegger å bli lenger i Portugal, kan du velge å leie autopass-brikke for å betale bompenger. Denne enheten registrerer både bruken av veiene med elektronisk betaling og tradisjonell betaling. Når du registrerer deg må du oppgi et internasjonalt kredittkortnummer som vil belastes med avgiftene. Beløpet avhenger av lengden på leieperioden. Leieavtalen gjelder for nitti dager, men kan forlenges. Når du henter ditt autopass, må du betale et depositum som du vil få tilbake når du returnerer brikken i god stand. Disse brikkene kan leies på Via Verde-stasjoner, på bensinstasjoner langs motorveiene og på postkontorene.

  Vi håper denne posten var nyttig for deg og at nyter dine road trips langs Middelhavet!

  Bloggsøk


  Kategorier