Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I PORTUGAL

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over
  Hvorfor booke med oss
  • Sammenlign selskaper for å få beste rate
  • Ingen avbestillingsavgift opp til 48 timer før avhenting
  • Ingen kredittkortavgifter
  • Kundesenter åpent 7 dager i uken
  • 24 000 stasjoner verden over

  Leiebil i Portugal – Beste rater med Auto Europe

  Auto Europe ble grunnlagt i 1954, og har i årenes løp vokst fra å være etlite selskap med 10 ansatte til å bli en multi-nasjonal bilutleiemegler med kontor på 3 kontinenter og stasjoner i 180 land. Takket være vårt samarbeid med både internasjonale og lokale bilutleiere kan vi tilby våre kunder de beste bilutleietilbudene verden over. I Portugal tilbyr vi bilutleie landet overr, både på kontinentet og i Azorene og på Madeira. Flyplasser pleier å være mest populært blant reisende, men vi tilbyr også leiebiler på et flertall bykontor og togstasjoner, noe som gir våre kunder maksimal fleksibilitet når det kommer til å bestemme hvor man vil hente kjøretøyet. Du kan bruke skjemaet på toppen av siden for å raskt og enkelt gjøre et søk på hvilke kjøretøy vi har tilgjengelig i Portugal. Les også våre sider med guider til road trip i Portugal.

  Valuta

  I Portugal er Euro gangbar valuta. Sjekk gjerne gebyrene banken din tar for uttak i utlandet slik at du sparer på avgifter og gebyr ved kortbruk. Restauranter, supermarkeder og dagligvarebutikker tar vanligvis bank- eller kredittkort. Vær oppmerksom på at det ofte er minimumsbeløp for betaling med bank- eller kredittkort.

  Tidsforskjell

  Lisboa ligger en time bak Norge, likeså med Madeira. I Azorene er tidssonen GMT-1, altså same tid som i Norge. Sommertid gjelder både på fastlandet, i Madeira og Azorene. Den er fra siste helgen i mars til den siste helgen i oktober hvert år.

  Ordbok

  Her er noen vanlige ord og uttrykk:
  Hei - Olá
  God morgen - Bom dia
  God ettermiddag - Boa tarde
  God kveld - Boa noite
  Hvor er nærmeste politistasjon? - Onde fica a esquadra de polícia mais próxima?
  Hvor er nærmeste sykehus? - Onde fica hospital mais próximo?
  Hvor er nærmeste minibank? - Onde fica o multibanco mais próximo?
  Hvor er [sted]? - Onde fica (sted)?
  Kan jeg betale med kredittkort? - Posso pagar com cartão de crédito?
  Kan jeg betale med kort? - Posso pagar com multibanco?
  Hvor my koster det? - Quanto custa?
  Takk - Obrigado
  Behold veksel – Pode ficar com o troco

  Elektrisitet

  I Portugal er det 220-240 Volt og stikkontakt typen er, som mange steder i Europa, Euro Plug Type C eller Schuko Type E og F.

  Visum & Ambassade informasjon

  Alle som reiser må ha gyldig pass. Observer at spedbarn også må ha gyldig pass med foto. Kontroller at passet ditt er gyldig under hele oppholdet. Visum kreves ikke.

  Norges ambassade i Lisboa:
  Avenida D. Vasco da Gama 1,
  P-1400-127 Lisboa
  Tel: +351 21 300 9100
  E-post: emb.lisbon@mfa.no

  Aldersrestriksjoner
  Minimumsalderen for å leie bil i Portugal er 18 år og førere må ha hatt førerkortet i minst 1 år (alderskrav og førerkortkrav kan variere avhengig av bilutleier og kjøretøyskategori). Førere under 25 år kan kreves på et ekstra gebyr som betales lokalt.

  Bompenger

  Med få unntak kreves bompenger på portugisiske motorveier. På de eldre motorveiene er det bomstasjoner der du må betale manuelt. De nyeste veiene har et automatisk system hvor det kreves at bilen enten har en bombrikke, eller så må du gå til et postkontor alternativt pay shop som du finner på bensinstasjoner og større dagligvarebutikker for å kunne få betalt bompenger (noe som må være gjort innen 5 dager, men ikke tidligere enn 48h).

  De fleste bilutleiere i Portugal har biler med bombrikke, og tilbyr kunder valgmuligheten å få den aktivert mot en avgift. Du kan lese mer om å kjøre bil i Portugal her.

  Veiregler og Bensinstasjoner

  • Biler i Portugal kjører på høyre side av veien og kjører om på venstre.
  • Bruk av mobiltelefon når du kjører er forbudt uten hands-free.
  • Bruk av sikkerhetsbelte er obligatorisk for både fører og passasjerer.
  • Barn yngre enn 12 år må sitte i baksetet.
  • Promillegrensen i Portugal er 0.5 mg/ml, noe som er høyere enn i Norge. Vær obs på at alkoholholdig drikke i Portugal pleier å være sterkere enn i Norge. Vi anbefaler på det sterkeste at du ikke kjører når du har drukket alkohol.
  • Du finner bensinstasjoner langs med portugisiske motorveier og i alle byer og tettsteder. Bensinstasjoner er normalt sett åpne fra 08:00 til 20:00. På motorveier og i større byer er noen bensinstasjoner åpne 24/7.

  Bobilutleie i Portugal

  Noen av de beste måtene å se Portugal involverer en bobil. Auto Europe tilbyr nå bobilutleie i Portugal i tillegg til bilutleie. Reis med hotellrom på hjul og utforsk landet med total frihet. Moderne bobiler i topp kvalitet kan hentes i Lisboa, Porto eller Ponto Delgada.

  Nyttige linker

  Turistinformasjon