Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I PORTO

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Leiebil i Porto – Finn din perfekte leiebil

  Portugals nest største by Porto (også kjent som Oporto) er portvinets fødeby. Porto har fine museer, et fantastisk nattliv og langs med elven Douro finner du lange, herlige strender. Hvis du er fotballinteressert så kan du ta en tur til stadion og se FC Porto spille kamp. En tur til bydelen Ribeira, som er på verdensarvlisten, er en reise tilbake i tiden der du går blant pittoreske hus og koselige kaféer. Porto kan også by på mange nytelser når det kommer til mat og drikke. Å leie bil i Porto er enkelt med Auto Europe. På vår hjemmeside kan man sammenligne bilkategorier, utleiere, og priser. Alt for at du enkelt skal kunne finne den leiebilen som passer din reiseplan og lommebok perfekt. Vi samarbeider med bilutleiere i 180 land verden over, i tillegg til at vi har en prisvinnende kundeservice. En leiebil i Porto fra Auto Europe er alltid et godt valg! La deg inspirere på våre sider som guider deg på road trip i Portugal, på vintur og i Dao.

  Trafikk

  Selv om Porto ikke regnes som en storby så kan det til tider være en del trafikk. Trafikkstilen er noe mer aggressiv enn i Norge så kjør rolig og hold avstand til andre biler. Vær oppmerksom på mopeder og fotgjengere i veibanen. I city er det en del smale og enveiskjørte veier, og det kan være lurt med enten kart eller GPS. I Porto har trikkene forkjørsrett. De generelle fartsgrensene i Portugal er 50 km/t i tettbygde strøk, 90 km/t på landeveier/motorveier, og på noen motorveier er det 120 km/t. Følg alltid trafikkskiltenes anvisninger. Man kan enkelt ta seg en dagstur til andre destinasjoner i Portugal, for eksempel til Lisboa, en kjøretur som tar rundt ca. 2t 45 min (315 km). En road trip til Faro på sør-kysten tar ca. 5 timer (553 km).

  Parkering

  Det finnes parkeringsområder av både større og mindre størrelse i Porto. Inne i city så finnes det parkeringsområder med overvåkning som er noe dyrere, men samtidig så står bilen din trygt. En del veier kan være ganske smale, noe som gjør parkering til en utfordring. I blå soner, zonas azuis, så må man betale for parkering i en parkeringsautomat. Vanligvis så må man betale for parkering mellom mandag og fredag 08:00-20:00, og 08:00-18:00 på lørdager. Les alltid parkeringskilt nøye. Det er ikke tillat å stå ved gule linjer.

  Geografisk informasjon

  Porto er den nest største byen i Portugal etter hovedstaden Lisboa. Byen ligger ved Atlanterkysten, der elven Douro renner ut i havet. Porto ligger på granittknauser i vakre omgivelser i Nord-Portugal, og Porto sentrum har rundt 260 000 innbyggere. Det finnes et stort antall historiske bygninger og kirker som imponerer både på utsiden og innsiden. I nærheten av byen så finnes det også mange fine strender. Med en leiebil fra Auto Europe så tar man seg enkelt ned til Lisboa eller Faro via motorveiene E80 og E1.

  Flyplasser i og rundt Porto

  Porto Flyplass
  Ligger ca. 12 km fra Porto
  Hjemmeside: www.aeroportoporto.pt
  Telefon: +351 22 9432400

  Lisboa Flyplass
  Ligger ca. 310 km fra Porto
  Hjemmeside: www.aeroportolisboa.pt
  Telefon: +351 21 8413500

  Offentlig transport

  T-banen ble åpent i 2002, og den kjører rundt i Porto og omegn. Trinidad er sentralstasjonen. T-banen har tre linjer som går til blant annet Matosinhos, Vila do Condo, Aliados og Maia. Den går fra 06:00 til 01:00. Bussene, STCP, går fra 06:00 til 21:00. Bussene tar deg rundt Porto og Gaia i tillegg til byens forsteder. Man kan kjøpe billett om bord på bussen, på et STCP kontor eller på diverse kiosker. De større stasjonene ligger på Praça Almeida Garrett, Cordoaria og Praça da Liberdade. Tog (CP) er et godt alternativ hvis du skal til en destinasjon utenfor Porto. Det er også mulig å ta trikk. Det finnes tre trikk linjer; 1, 1E og 18. Disse går til blant annet Praça Infante Dom Henrique, Foz Duoro, Igreja do Carmo og Jardim do Cordoaria. Taxiprisene er rimelige og de fleste taxibilene er beige.

  Bobilutleie i Porto

  Å leie bobil i Porto gjør ferien til noe helt unikt. Utvid horisontene og reiseplanene dine med en bobil fra Auto Europe i Portugal. Vi hjelper deg gjerne med å velge riktig kjøretøy og våre bobilspesialister sitter klar til å svare deg på alle spørsmål du måtte ha. Les mer her.

  Nyttige linker

  Leiebil fra Porto flyplass

  Turistinformasjon Porto