Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  ROAD TRIP I DAO

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Dao Road Trip: Fra Porto til Coimbra

  Portugal ligger på vestspissen av Europa, og landet er rikt på historie, vakker natur og kultur. I likhet med nabolandet Spania, er den romerske og mauriske historie en integrert del i historien til Portugal. De fleste turister velger Lisboa, og selv om de gamle brosteinsbelagte gatene definitivt står på planen, har Portugal så mye mer å oppleve og se enn bare hovedstaden.

  Portugal har et fremragende rykte blant vinkjennere for sine søte og sterke portviner, produsert i den nordlige byen Porto. Den kystnære beliggenheten gjør Porto til det perfekte startpunkt på din reise gjennom Douro-dalen og den sentrale regionen av Dao. Selv en kort tur til Porto vil gi deg et godt inntrykk av hva resten av landet har å tilby. Vi inviterer deg til å legge ut på en road trip i Dao!

  Med en leiebil i Portugal fra Auto Europe kan du se hele Dao-regionen på en uforglemmelig reise. Etter et par dagsturer fra Porto, for eksempel til koselige Foz do Douro, kan du ta turen mot den sentrale delen av landet. Den gamle byen Vila Real er et imponerende eksempel på en av de mange historiske byer og landsbyer i Portugal. Kjører du litt videre vil du nå skogen i Luso Bucacoa, hvor du vil finne et tempel fra århundreskiftet. Avlegg et besøk til naturskjønne Serra da Estrela, dypt i hjertet av portugisiske skoger, før du drar videre sørover til den livlige universitetsbyen Coimbra. Med den overflod av inntrykk som du vil ha mens du kjører langs de svingete veiene, vil du ikke savne de kommersielle rutene fra turoperatører litt engang!

  Route Avstand Reisetid
  Porto - Vila Real 98.2 km 1 time 13 minutter
  Vila Real - Luso 159 km 1 time 41 minutter
  Luso - Coimbra 27.5 km 36 minutter
  Total: 284.7 km 3 timer 30 min

  Dag 1: Porto

  Road Trip Porto, Portugal Road Trip Porto, Portugal

  Verdt å oppleve i Porto

  Porto er kjent hovedsakelig for portvin, som er preget av en sterk søt smak og dermed er godt egnet for en slurk etter et overdådig måltid. Hvis du er interessert i produksjonen av disse vinene, har Museo do Vinho do Porto all informasjon du kan ønske deg.

  Etter dette kan du smake på typiske portviner på Port Wine Lodge. Du er garantert en uforglemmelig opplevelse på road trip i Porto. Kunstelskere kan besøke Dos Reis National Museum og beundre kunstgjenstander fra det 19. og 20. århundre. Moderne kunst, på den annen side, finner du på Museu Arte Contemporanea. Karedralen Sé er rikt dekorert og er et virkelig blikkfang, kjent som en av de vakreste i landet. Test utholdenheten din ved å klatre mer enn 225 meter til toppen av Torre dos Clérigos. Du vil bli belønnet for innsatsen med en fantastisk utsikt over Porto. Partyløver bør legge sin ferie til sommerstid når de fleste av musikk- og kunstfestivalene finner sted. Festa de Sao Joao er bare en av dem. Kjør din leiebil i Porto, til strendene i Foz do Douro, for en avveksling fra sightseeing.

  Spisesteder i Porto

  Porto er i toppsjiktet når det gjelder vin, men den nytes best sammen med et skikkelig måltid! Ekte gourmeter vil kunne la seg imponere av den elegante spisesalen til O Paparico,og den utsøkte maten vil leve opp til alle forventninger.

  Den litt mer rustikke ODE Porto er også et godt alternativ. Selv om tapas stammer fra nabolandet Spania, har Portugal sin egen vri som absolutt bør prøves. Dersom du vil tilbringe en hyggelig kveld med venner eller familie anbefaler vi vinbarer som Quay, Jimao Tapas e Vinhos eller Portu.

  Overnattingstips i Porto

  Etter en lang dag kan du slappe av på et av Portos elegante og moderne hotell. Porto Palacio Congress Hotel & Spa eller HF Ipanema Park anbefales på det varmeste. Par på bryllupsreise kan dyrke romantikken på Pousada do Porto.

  Reisende på et budsjett kan sjekke inn på Praiagolfe ved havet, eller enkle og rene Quality Inn Portus Cale. Begge tilbyr komfortable rom til rimelige priser. Kunstelskere som ikke har fått nok av besøkene til museene i Porto, kan velge å sjekke inn på Castelo de Santa Catarina. Den behagelige atmosfæren er innrammet av slående ornamenter, farget glass og antikk innredning gir hotellet sin helt egen personlighet.


  Dag 2: Vila Real

  Road Trip Vila Real, Portugal Road Trip Vila Real, Portugal

  Verdt å oppleve i Vila Real

  Som navnet kanskje allerede antyder, er Vila Real i nord en by med majestetisk sjarm. Kongelige pleide å bo i byen i middelalderen. Casa de Mateus fra det 18. århundre er et godt eksempel på Vila Real sin majestetiske historie. Med din leiebil i Vila Real kan du enkelt besøke denne vakre, historiske bygningen. Gå inn i herskapshuset gjennom stallen og kapellet eller ta en spasertur gjennom de vakre hagene på eiendommen. Inngangsprisene her er noe dyre, men dette høydepunktet bør ikke forbigås.

  Casa de Mateus er også kjent for sin Rosévin. Ta med en flaske hjem som en suvenir hvis du kan motstå trangen til å åpne den på hotellet. Videre utforskning av byen bør lede deg til Capela Nova. Kapellet fra det 17. århundre er kjent ved mange navn: clérigos kirke, Igreja de São Pedro Novo og Igreja de São Paolo. Den imponerende fasaden, det forgylte renessansealteret og de tradisjonelle blå flisene gir kapellet et slående utseende du sent vil glemme. På Teatro de Vila Real møter historie modernitet, og du vil ikke angre på et besøk hit.

  Spisesteder i Vila Real

  Unn deg selv et kongelig måltid på Cais da Villa! Restauranten tilbyr tradisjonelle portugisiske retter kombinert med et moderne kjøkken og et utsøkt vinutvalg. Alt i en trendy, behagelig atmosfære. På Chaxoila kan du velge mellom alt fra fra svinekjøtt og innmat til torsk og blekksprut.

  Terra de Montanha gir deg tradisjonell portugisisk mat i en herlig rustikk atmosfære. For en spesielt god dessert bør du prøve bakverk på Casa Lapão.

  Overnattingstips i Vila Real

  Nyt den fantastiske utsikten fra et av rommene på hotellet Miracorgo, et fire-stjerners hotell med rimelige priser. Quinta do Paco Hotel er mindre luksuriøst, men har en rustikk og tradisjonell stil som garanterer deg en god natts søvn og et hyggelig opphold under din road trip til Vila Real. Casa Agricola da Levada lokker besøkende med sin gammeldagse sjarm og får plusspoeng av oss for å ha vin og ost i resepsjonsområdet - Det perfekte supplement til en piknik på en solrik ettermiddag i byens historiske sentrum. Casa da Quinta de Sao Martinho tilbyr komfortable og koselige rom til sine gjester. Alle hotellene er lette å komme til og fra med en leiebil i Vila Real.


  Dag 3: Luso & Serra de Estrala

  Road Trip Serra de Estrela, Portugal Road Trip Serra de Estrela, Portugal

  Verdt å oppleve i Lusossa & Serra de Estrala

  En liten landsby kalt Luso ligger på de skogkledde åsene i sentrale Portugal. Landskapet rundt Luso gjør byen til det perfekte tilfluktssted fra hverdagens stress og støy i storbyene. Luso er en liten hemmelighet og er sjelden nevnt av turoperatører på deres Portugal-turer. Kjør din leiebil i Luso langs svingete veier gjennom Buçaco-skogen og stopp på Palace Hotel do Buçaco, uansett om du har planer om å bli natten over eller ikke. Det manueline palasset med sine utsmykkede hager er et viktig landemerke i regionen, og et syn du ikke bør gå glipp av.

  For litt luksus kan du unne deg en spa-behandling på Maloclinic Spa. Dersom du ikke ønsker å bli værende i Luso og Buçaco- skogen er det bare å kjøre videre, din road trip fra Luso fortsetter til Coimbra gjennom naturskjønne Serra da Estrela. Denne praktfulle fjellkjeden har et sammensurium av brede og velholdte turstier, perfekt om du er glad i fjellturer men vil ha en avveksling fra den norske fjellheimen. Din leiebil i Portugal gir deg muligheten til å utforske hjertet av Iberia i ditt helt eget tempo.

  Spisesteder i Lusossa & Serra de Estrala

  Uavhengig av om du har planer om å bo på Palace Hotel do Buçaco, bør du ikke gå glipp av muligheten til å spise middag i den romslige og storslåtte spisestuen på det mektige slottet. Kokkene tilbereder et utmerket utvalg av gourmetretter, og du er garantert en gastonomisk opplevelse du sent vil glemme.

  For et noe mer beskjedent, men likevel tilfredsstillende måltid bør du prøve biff fra svart gris på Pedra de Sal. Du kan også nyte en velsmakende middag med tradisjonell portugisisk mat på Restaurante Lourenco. Prøv også Cesteiro, en koselig restaurant med vakker utsikt, som ikke er så godt kjent blandt turister. Restauranten tilbyr en hjemmekoselig atmosfære, velsmakende mat og rimelige priser.

  Overnattingstips i Lusossa & Serra de Estrala

  Drøm deg bort til eventyrland på Palace Hotel do Buçaco. Slottet er som tatt ut av et eventyr, og er perfekt for en bryllupsreise eller romantisk getaway. Alegre Hotel er et noe billigere alternativ, men vil gi deg et like behagelig opphold. Klassiske Grande Hotel de Luso, samt det sjarmerende og gammeldagse Luso, er begge optimale utgangspunkt for fotturer i skog og mark rundt landsbyen og i den skogkledde regionen. Dersom du vil ha nærkontakt med naturen bør du dra på camping i Covao da Ametade og nyte den storslåtte utsikten. Du kan også prøve glamping i terrassetelt på Quinta das Cegonhas. Dersom du ikke er så glad i å bo i telt kan du prøve Residencial Santos i Serra da Estrela som tilbyr komfortabel og rimelig innkvartering.


  Dag 4: Coimbra

  Road Trip Coimbra, Portugal Road Trip Coimbra, Portugal

  Verdt å oppleve i Coimbra

  Din biltur gjennom Dao nærmer seg slutten, og den pulserende universitetsbyen Coimbra er det endelige målet på turen. Velha Universidade er den eldste universitetsbyen i Europa, og hadde sin opprinnelse i det 13. århundre. Byen tar fortsatt imot nye kull med studenter hvert år. Som resultat av universitetet er Coimbra en herlig miks av ungdommelig energi og århundrer av historie! Campus er åpen hver dag for sightseeing. Hvert år yrer det av liv når Queima das Fitas feires e hel uke i mai hvert år.

  Et annet høydepunkt i byen er middelalderkirken Igreja da Santa Cruz. Kirken er et sant mesterverk og huser kryptene ril de kongelige. Dersom du er eventyrlysten har du muligheten til å leie en kajakk fra O Pioneiro do Mondego og padle langs Rio Mondego. Coimbras svingete gater er full av tavernaer og barer. Len deg tilbake i den trendy tesalongen Galeria Bar Santa Clara eller på studentvennlige Feitoconceito eller gå ut og dans til solen står opp på The Rock Planet.

  Historieinteresserte kommer til å elske Conimbriga, en liten by med gamle romerske ruiner og et historisk museum som ligger ca 16 km sør for byen. En dagstur hit vil være lett og raskt med en leiebil i Coimbra. Å leie bil til din road trip til Coimbra vil gjøre at du unngår overfylte busser, og at du kommer raskt og enkelt til Conimbriga der du kan beundre byens mosaikkgulv og utsmykkede fontener.

  Spisesteder i Coimbra

  Nyt tradisjonell portugisisk mat i den energiske atmosfæren på Restaurante Zé Manel. På Dux Petiscos e Vinhos kan du prøve deilig tapas som reker med karri eller bruschetta med sopp.

  Du finner et hav av velsmakende snacks kombinert med utsøkte viner på La Botiga Bistro & Mercearia. For et annet velsmakende måltid, bestill Francesinha på Compostu Tavern.

  Overnattingstips i Coimbra

  Rommene på hotellet Quinta das Lagrimas utstråler en makeløs sjarm med sin antikke innredning, slik man kan forvente fra et historisk herskapshus. Fasilitetene inkluderer en badstue, dampbad og svært komfortable salonger. For en litt mer moderne atmosfære, bestill et rom på Hotel Vitoria. Vila Gale Coimbra har fortjent fire-stjerners status gjennom sin eksepsjonelle service, sine komfortable rom og brede utvalg av fritidsaktiviteter. Den beste stedet å bo hvis du vil på fottur i historiske Coimbra vil være Central Hotel Oslo Coimbra.

  Vi håper du hadde en hyggelig reise på bilferie i Coimbra. Tilbring din neste ferie i et av nabolandene, Spania eller Marokko.


  Nyttig reiseinformasjon om Portugal

  Road Trip Tips
  Road Trip Tips - Portugal
  Leiebil enveisreise
  Leiebil enveisreise

  Utforsk andre road trip ruter i Portugal

  De beste strendene i Portugal Fra Lisboa til Sintra Vinreise