Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  PORTUGAL ROAD TRIP - LISBOA TIL SINTRA

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Biltur i Portugal: Fra Lisboa til Sintra

  Helt på tuppen av den iberiske halvøyen i Atlanterhavet, hersker Portugal over den vestlige delen av øya. Landet har en spennende historie, fantastisk landskap, og bare en tiendedel av befolkningen til nabolandet Spania! Oppdag Portugal under en road trip gjennom de bølgende åsene rundt hovedstaden Lisboa og opplev alt dette vakre landet har å tilby.

  Lisboa har historiske rester på hvert hjørne. De mange trange gatene gjennom Alfama-distriktet er bare ett eksempel. Under din road trip til Lisboa bør du definitivt ta en tur i en av de fargerike trikkene som går gjennom gatene opplyst med lykter.

  Når Lisboa har gjort sitt inntrykk på deg, kan du booke en leiebil i Portugal gjennom Auto Europe og legge ut på eventyr gjennom landet. Vår road trip oversikt for Lisboa guider deg gjennom den perfekte ruten fra Lisboa til Sintra, rett gjennom den sentrale regionen Extremadura og langs storslåtte, kystnære klipper. Reis med leiebil i Lisboa mot nord til historiske Óbidos og se de middelalderske bymurene. Fortsett til kystbyen Nazaré og nyt fersk fisk og deilig sjømat, vi anbefaler spesielt torsk, som er Portugals best kjente fisk. I Portugal sies det at det finnes like mange måter å tilberede torsk på som det er dager i året. Avslutt turen i den eventyraktige byen Sintra, en fjellandsby ved inngangen til en vakker nasjonalpark. Ikke begrens deg til urbane gleder under turen til Portugal! Utforsk hele den vakre regionen og landskapet rundt Lisboa og nyt fleksibiliteten som kommer med en leiebil i Portugal.

  Route Avstand Reisetid
  Lisboa - Obidos 84 km 1 time
  Obidos - Nazare 41 km 29 minutter
  Nazare - Sintra 132 km 1 time 20 minutter
  Total: 257 km 2 timer 49 minutter

  Dag 1: Lisboa

  Road Trip Lisboa, Portugal Road Trip Lisboa, Portugal

  Verdt å oppleve i Lisboa

  Portugal har omtrent syv millioner turister i året, og de fleste av dem velger Lisboa som sin feriedestinasjon. Dette er absolutt ikke uten grunn! Hovedstaden i Portugal fortryller besøkende med en sjarm fra fordums tid, fra de imponerende historiske landemerkene og melankolsk fadomusikk til tradisjonelle restauranter. Lær alt om den gamle arbeiderklassen i Museu do Fado i Alfama-distriktet, eller opplev en av verdens mest underholdende utelivstilbud på En Baiuca eller Clube de Fado.

  Den gotiske Sao Jorge-borgen og Largo das Portas do Sol har fantastiske motiv for amatørfotografer, det har også det nærliggende historiske Belém der du finner klosteret Jerónimos og Torre de Belém som begge har fortjent en plass på UNESCOs verdensarvliste. Hvis du ønsker å utforske de ulike nabolagene på en litt annen måte, anbefaler vi sykkelutleie hos Bike Iberia nær Cais do Sodre. De har over 15 års erfaring med sightseeing i og rundt Lisboa. Fordyp deg i romersk historie med en gratis omvisning i de underjordiske tunnelene i Nucleo Núcleo Arqueológico. Kunstelskere er ikke glemt; Du finner portugisisk kunst på museet Centro de Arte Moderna, og muligheten for gratis inngang på Berardo der du finner en surrealistisk, abstrakt pop-kunstsamling, det er også et fantastisk utvalg av østlige og vestlige mesterverk og antikviteter på museet Museu Calouste Gulbenkian. Gjør det meste av tiden på road trip i Lisboa med et Lisboa-kort. Dette passet gir deg gratis eller rabattert inngang til alle viktige museer og attraksjoner i byen.

  Hvis du har litt ekstra tid, sørg for å besøke den nærliggende byen Evora og dens berømte palass der Vasco da Gama pleide å bo i sine glansdager.

  Spisesteder i Lisboa

  Det portugisiske kjøkkenet er legger stor vekt på sjømat. Spesielt utmerkede retter serveres på restauranten Rosa dos Mares. For mer tradisjonell men rimelig mat, ta et besøk til Santo Antó nio de Alfama, Antigo Primeiro de Maio eller Zé Varunca. De fleste tradisjonelle portugisiske restauranter har et utsøkt men rimelig vinutvalg på menyen, og hjelper deg gjerne med å velge riktig vin til maten. For spesielt krevende gourmeter, anbefaler vi Tavares Rico eller den kritikerroste bel canto. For desserter som kjeks og terter anbefaler vi at du drar til Belem distriktet. Vi anbefaler spesielt Antiga Confeitaria de Belém.

  Overnattingstips i Lisboa

  Etter en travel og begivenhetsrike dag i Lisboa er det viktig med en god natts søvn i en komfortabel seng. På moderne og sentralt plasserte Radisson Blu får du beste service for pengene. For en fantastisk utsikt over akvedukten og Montesanto Park, bestill et rom på det elegant innredde Corinthia Hotel. Hvis rundturen med din leiebil i Lisboa har tømt deg for energi og du vil skjemme deg selv litt bort, sjekk inn på til det luksuriøse Dom Pedro Palace eller Avenida Palace som begge er perfekte steder å slappe av. Åpensinnede og sosiale reisende vil føle seg som hjemme på Alfama Patio Hostel, hvor grilling, pub crawls og mange andre aktiviteter blir organisert for gjestene; perfekt dersom du reiser alene og vil skape nye vennskap!


  Dag 2: Óbidos

  Road Trip Obidos, Portugal Road Trip Obidos, Portugal

  Verdt å oppleve i Obidos

  På rundtur i Lisboa vil du få god oversikt over byens severdigheter, men det er så mye mer å se og med leiebil står du fritt til å reise som du vil og se mer av Portugal! Fortsett reisen mot middelalderbyen Óbidos og de gamle, velbevarte bygningene. Strekk på beina med en sparsertur langs bymurene og se de vakre hvite husene og det storslåtte slottet som strekker seg mot himmelen. Med en leiebil i Óbidos får du mest mulig ut av oppholdet og du er sikker på å skape minner som aldri glemmes. Ikke glem å stoppe ved Igreja de Santa Maria, der Alfonso V giftet seg med sin brud Isabel i det 15. århundre, denne sjarmerende renessansekirken er imidlertid ikke det eneste stedet med historisk betydning - hele byen var en bryllupsgave fra Dom Dinis til Isabel av Aragon i 1282. En road trip til Óbidos vil garantert imponere kunstelskere - byen er hjem til mange kunstnere som for eksempel Josefa av Óbidos, hvis verker finnes blant annet i Santa Maria og Museu Municipal. Utenfor byens sentrum, some er bygget i barokk stil, vil du finne den ærverdige Santuário do Senhor da Pedra. Byen Caldas da Rainha er verdt en dagstur - den ligger kun 15 minutter fra Óbidos.

  Spisesteder i Obidos

  Nyt deilig og stilfullt presentert sjømat i en eventyrliknende atmosfære på Castelo. O Alcaide tar deg imot med en storslått atmosfære og tilbyr rustikke portugisiske retter som stekt torsk med serraost, kastanjer og bakte epler. Du får god service og deilige retter på O Caldeirao, og et besøk her anbefales. På Cantina criativa kan du forvente et stort utvalg enkle, men nyskapende retter. For en middag med en hyggelig og intim atmosfære, anbefaler vi at du spiser på Petrarum Dormus og nyter deres tradisjonelle, portugisiske retter, eller at dere deler ulike tapasretter midt i middelalderinteriøret på baren Arco da Cadeia.

  Overnattingstips i Obidos

  De fleste turer til Óbidos gjøres som en endagstur fra Lisboa. Med en leiebil i Óbidos, kan du bo i denne vakre lille middelalderbyen litt lenger. For et romantisk opphold, bør du vurdere å sjekke inn på Rainha Santa Isabel som ligger innenfor festningens murer. Trepanelrommene med tradisjonelle azulejofliser har en helt spesiell sjarm. Hvis du er fasinert av religiøst dekor anbefaler vi Estalagem do Convento som ligger i et klosteranlegg fra det 19. århundre. For litteraturelskere finnes det et helt spesielt sted å bo: Pousada do Castelo, et tidligere palass fra det 15. århundre med kunstnerisk arkitektur. Dette var en gang bostedet til den berømte forfatteren Graham Greene. Du finner rimeligere overnatting under din road trip i Óbidos på koselige Obido Sol eller botiquehotellet Casas das Senhoras Rainhas.


  Dag 3: Nazaré

  Road Trip Nazaré, Portugal Road Trip Nazaré, Portugal

  Verdt å oppleve i Nazaré

  Neste del av din ferie tar deg på road trip til Nazaré! Nazaré har alt en kan ønske seg på besøk til en kystby. Det er mange turistattraksjoner langs de brosteinsbelagte gatene i Nazaré og i hele Ekstremadura-regionen. Naboen Alcobaça huser Mosteiro de Santa Maria de Alcobaça, en vakker kirke fra det 12. århundre. Mesterverket Mosteiro de Santa Maria de Vitória er et majestetisk syn og et yndet turistmål. Et annet trekkplaster er selvfølgelig de mange strendene rundt byen. Her kan du surfe eller bare nyte sol og strand, men vær forsiktig når du svømmer - vannet under klippene i Nazaré har farlige strømninger.

  Et annet høydepunkt - bokstavelig talt - finner du høyt oppå Sitio: en fantastisk utsikt over rorbuer som ligger tett sammen på kysten av Nazaré. Sørg for at du besøker Ermida da Memória men du er der. Ifølge en legende ble noen reddet fra den visse død av Jomfru Maria på dette stedet. Dette mirakelet er avbildet i den nærliggende kirken Nossa Senhora da Nazaré, hvor du også vil kunne se fantastiske barokke klokketårn og mosaikker fra det 18. århundre.

  For bademoro for hele familien, bør du ta turen videre til Sao Martinho do Porto kun noen få kilometer sørover med leiebil fra Nazaré. Den gylne sanden og skjermede bukten vil gi deg en flott strandopplevelse. Byen Coimbra er bare en kort kjøretur unna, og på bare to timer kan du nå Porto og tilbringe en fantastisk dag der.

  Spisesteder i Nazaré

  Med sin beliggenhet på på kysten av Atlanterhavet er det neppe noen overraskelse at den lokale gastronomien i Nazaré hovedsakelig består av sjømat. Den populære matretten Arroz de Marisco, laget av krabber, muslinger, reker og ris er spesielt god på familiekroen A Tasquinha. På Rosa dos Ventos, får du fisk som er grillet og servert i tradisjonell stil. For familier er det perfekt å dele tapas på sitiado. For en spesiell og minneverdig smaksmix; reserver et bord på Tosca Gastro Bar og prøv geitostballer med gresskarsyltetøy.

  Overnattingstips i Nazaré

  Hotel Mare bor du midt i smørøyet, dersom dette blir for hektisk kan du slappe av på det pittoreske hotellet Vila Conde Fidalgo Turistica. På det moderne hotellet Praia har de enkle og rimelige rom med god komfort. Du kan også utsikten fra et av rommene på vandrerhjemmet Albergaria Mar Bravo eller unn deg en god natts søcn på det komfortable hotelley Miramar Sul.


  Dag 4: Sintra

  Road Trip Sintra, Portugal Road Trip Sintra, Portugal

  Verdt å oppleve i Sintra

  Din road trip i Portugal ender i den idylliske fjellandsbyen Sintra. Mange vil føle seg som Alice i Eventyrland ved synet av "Quinta da Regaleira", et neo-Manuelint herskapshus med labyrintiske hager og kunstnerisk innredning. "Palacio Nacional de Sintra" er også eventyrlig vakkert - dens klare mauriske stil i kombinasjon med tradisjonell renessansekeramikk gjør huset til noe helt spesielt. Et annet innblikk i Portugals mauriske historie er det mauriske slottet.

  Få frisk luft i den eksotiske parken "Parque de Pena" som strekker seg over 30 hektar skog. "Monserrate Park" er en park i lignende størrelse hvis romantiske hager ble bygget i engelsk stil på det 18. århundre. Her vil du kunne se subtropiske trær, en liten foss og et falleferdig kapell. Test dine ferdigheter bak rattet i din leiebil i Sintra ved å kjøre gjennom hårnålsvingene i fjellandskapet. Legg inn en pause slik at du kan nyte den fantastiske utsikten over kysten og attraksjonene du møter på veien. Franciscan Convent dos Capuchos, det spektakulære flislagte kapellet Peninha, og det ensomme fyrtårnet Cabo da Roca er absolutt verdt et besøk!

  Spisesteder i Sintra

  På slutten av din road trip til Sintra, kan du slappe av etter en begivenhetsrik dag i den gammeldagse resteuranten Tulhas, som er utformet som et gammelt kornmagasin. Restauranten er kjent for sin Bacalhau com Natas. Nau Palatina serverer portugisisk mat i flere små porsjoner så du kan prøve deg frem og velge en favoritt. De enorme biffporsjonene på Moinho Iberico er spesielt godt egnet for store grupper. Dersom du enda ikke har fått nok sjømat etter ditt opphold i Nazaré, kan du nyte grillet fisk og blekksprut på restauranten da Adraga.

  Overnattingstips i Sintra

  På slutten av turen kan du unne deg et luksuriøst opphold på Penha Longa. Hvis du ønsker å unngå mer tid i bilen, hvorfor ikke bestille et rom på sentralt beliggende og moderne Tivoli i Sintra? For mer fred og ro bør du bestille rom på Residential Sintra, et rolig, familiedrevet hotell med en fantastisk utsikt over Castelo dos Mouros (se ovenfor). For historiefans, anbefaler vi Tivoli Palácio de Seteais; det kan dateres tilbake til det 18. århundre og sies å være det eldste hotellet i Portugal.


  Nyttig reiseinformasjon om Portugal

  Road Trip Tips
  Road Trip Tips - Portugal
  Leiebil enveisreise
  Leiebil enveisreise

  Utforsk andre road trip ruter i Portugal

  Dao Regionen De beste strendene i Portugal Vinreise