Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  KJØREINFORMASJON FOR PORTUGAL

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Trafikkregler i Portugal

  Generell informasjon
  Portugal kan by på sol, bad, kultur og storslått natur. Mellom de større byene Lisboa og Porto går det motorvei og i det store og hele er det er godt veinett landet over og det er enkelt å komme seg fram. Portugal er vel verdt å utforske og med leiebil er det du som styrer dagene. Dersom du lurer på å ta en road trip, er Portugal det perfekte valget!

  Regler ved bilutleie i Portugal
  For å leie bil i Portugal må føreren være minst 18 år gammel (ytterligere alderskrav finnes for visse bilkategorier). Sjåføren må ha hatt førerkort i minimum 1 år. For førere under 25 år tilkommer ekstra avgifter som betales direkte til utleier ved opphenting. I Portugal er det påbudt med bilbelte og barn under 150cm skal sitte i barnestol eller på beltestol i baksetet.

  Fartsgrenser

  • By/tettsted: 50 km/t
  • Landevei: 100 km/t
  • Motorvei: 120 km/t

  Trafikkregler
  I Portugal gjelder høyretrafikk. Bruk av mobil uten hands-free medfører bot. Vær oppmerksom på scootere og motorsykler. Trikk har forkjørsrett.

  Bensinstasjoner
  Bensinstasjoner er normalt åpne mellom 07:00-22:00. På motorveiene finner du døgnåpne stasjoner.

  Veiavgifter
  Motorvei A1 mellom Lisboa og Porto er avgiftsbelagt.

  Parkering
  I Portugal kan du parkere i markerte soner dersom du har P-skive godt synlig i vinduet. I Lisboa kan det være vanskelig å parkere på gaten, se heller etter parkeringshus. Dette gjelder også med parkering over natten. Som de fleste steder er det lurt å fjerne verdisaker fra bilen.

  Forsikringsinformasjon

  Generell informasjon
  Forsikringsreglene varierer fra land til land. I alle våre priser inngår brann- og ansvarsforsikring. Ved bilutleie i Portugal inngår også ulykkes- og tyveriforsikring i prisen. Alle detaljer rundt forsikringen kan du lese om på voucheren du får ved booking.

  Restriksjoner ved bilutleie

  Generell informasjon
  De aller fleste leiebiler kan kjøres fritt innen vest-europa. For enkelte bilkategorier finnes det spesielle restriksjoner. Kontroller dette online ved booking.

  Innreise til andre land
  Ønsker du å krysse grensen til et annet land med leiebil? Kanskje til Spania eller Frankrike? Vennligst kontakt oss så sjekker vi hvilke regler som gjelder for akkurat din bilutleie.

  Enveisleie
  Enveisleie mellom steder i Portugal er tillatt for visse kategorier og kan noen ganger medføre ekstra kostnader. Internasjonal enveisleie mellom ulike land er mulig for utvalgte kategorier og her vil det alltid medføre ekstra avgifter. Kontakt oss så beregner vi kostnadene.