Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL PÅ ISTANBUL FLYPLASS

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Leiebil på Istanbul flyplass - Utforsk Tyrkia

  Nesten ingenting kan måle seg med Istanbuls sjel og fantasi, det er en metropol med utrolige 15 millioner mennesker, og kan skryte av talløse eksotiske herligheter og en helt unik stemning. Istanbul har vært bosatt i tusener av år, og er den eneste byen som strekker seg ut over to kontinent - Europa og Asia - som gjør det mulig for besøkende som henter sin leiebil på Istanbul flyplass muligheten til å kjøre over Bosporos-stredet og fordype seg i de kontrastfulle kulturene og atmosfæren på begge sider av byen.

  Det som en gang var hovedstaden i de mektige osmanske og bysantinske rikene, er nå et vindu inn i det urbane livet, med livlige, energiske og blomstrende turistdestinasjoner som på sømløst sett får frem det beste fra 25 århundrer. Sammen med dusinvis av minareter på en bakgrunn av den vanligvis intenst blå himmelen, slår byen pusten ut av besøkende med sin potpurri av palasser, moskeer og herregårder midt mellom viktige attraksjoner.

  For å oppleve essensen av Istanbul må du gå en tur (eller ta den historiske trikken) ned den livlige og fotgjengervennlige gaten Istiklal Caddesi, plassert i den gamle bydelen Beyoglu. Den er formet som en omtrent tre kilometer lang bue og har linet opp en rekke spennende butikker, stilige gallerier, biblioteker, kafeer, restauranter og en håndfull spillesteder der du kan høre live musikk.

  Rett i nærheten står Istanbuls (og Tyrkias) største skatt av alle, nemlig Hagia Sofia, en tidligere gresk-ortodoks patriarkalsk katedral som ble omgjort til en osmansk moske, og nå et museum. Med den skyhøye kuppelen og med en prektig arkitektur, for ikke å glemme den enestående mosaikksamlingen fra det bysantinske riket, er det uten tvil en av verdens mest utrolige basilikaer.

  Det er også mye historie på Topkapipalasset like ved, en bygning med vanvittig prakt midt i byens hjerte. Palasset befinner seg på odden i gamlebyen i Istanbul og var det osmanske maktsenteret i mer enn 400 år. Det er akkurat så praktfullt som man kan forvente av en kongelig residens og innehar enorme rikdommer, inkludert det som sies å være profeten Muhammeds sverd og kappe.

  Den blå moskeen, med den krummede og ikoniske utsiden, er plassert tett på Istanbuls andre toppattraksjoner, og har fått sitt navn fra over 24 000 blå teglsteiner og 200 fargede glassvinduer som preger bygningen. Moskeen er kjent lokalt som Sultan Ahmet Camii og ble bygget mellom 1609 og 1616 under styre av Ahmed I, hvis mausoleum befinner seg i bygningen.

  Og du må for all del ikke forlate byen uten å ha sett Basilikacisterna som ble bygget på 500-tallet og er den største av flere hundre eldgamle cisterner plassert under Istanbul. Denne strukturen dypt under bakken er på størrelse med en katedral og er ikke bare et storslått bysantinsk monument, men også en stor turistattraksjoner med 336 imponerende marmorsøyler arrangert i 12 rader med 28 søyler hver.

  For den ultimate shoppingopplevelsen innendørs, besøk Grande Bazaar, et av verdens eldste og mest stemningsfylte handleområder med mer enn 4 000 utsalg som selger alt fra tepper og klær til smykker og keramikk.

  Foruten alle de førsteklasses turistattraksjonene, har Istanbul også en overflod av tehager, tak-kafeer og århundrer gamle kaffehus hvor besøkende kan samle energi med en forfriskning før de tar turen videre til resten av byens museer og monumenter.

  Auto Europe er en internasjonal bilutleiemegler som for tiden har over 24 000 lokasjoner i 180 land rundt hele verden. Takket være vår erfaring over mange år med å håndtere alle de globale og lokale bilutleieselskapene, kan vi garantere de billigste prisene hvis du planlegger å leie bil på Istanbul flyplass. For å bestille leiebilen raskt og enkelt, bruk vår avanserte søkemotor for å finne de billigste prisene tilgjengelig online i dag eller ring våre prisvinnende utleiespesialister som hjelper deg syv dager i uken på +49 89 120 89 270. Dersom du vil vite mer om det å kjøre i Tyrkia, ta gjerne et titt på vår side om trafikkregler Tyrkia.

  Informasjon om flyplassen

  Istanbul flyplass ble åpnet i april 2019 og er en av verdens største og mest moderne knutepunkt innen luftfarten. Den holder til på den europeiske siden av byen og avløser den eksisterende Atatürk flyplass, som var nær ved å sprenge kapasiteten uten mulighet for å ekspandere. Når Istanbul flyplass er helt ferdig i 2027 skal den etter planen har seks rullebaner og fire terminaler som kan håndtere opptil 200 millioner passasjerer i året.

  Istanbul flyplass (IST)
  Adresse: Tayakadın Mahallesi, Terminal Caddesi No:1, 34283 Arnavutköy/İstanbul, Tyrkia
  Telefon: +90-4441442
  Flyselskap som holder til på Istanbul flyplass: Listen av flyselskap som opererer på Istanbul flyplass inkluderer Aeroflot, Air France, British Airways, China Southern Airlines, Egyptair, Emirates, Etihad Airways, Gulf Air, KLM, Korean Air, Lufthansa, SAS og det nasjonale flyselskapet, Turkish Airlines.

  Hvor henter jeg leiebil på Istanbul flyplass?

  For at bilutleie på Istanbul flyplass skal være så enkelt som mulig, er alle de viktigste leiebilskrankene samlet i den store ankomsthallen mellom innenlands- og utenlands-avdelingen. Biler hentes ut fra den turkise parkeringsplassen ovenfor terminalen. Husk å ta med deg nødvendige dokumenter som voucher, førerkort, pass og kredittkort i hovedsjåførens navn. Dersom flyet ditt forsinkes, vennligst ring utleieren slik at de kan planlegge deretter. Telefonnummeret finner du på voucheren din og for en håndfull utleiere nedenfor.

  Bilutleiernes åpningstider

  Avis billeie på Istanbul flyplass Avis på Istanbul flyplass
  Tayakadin Mh. Ulubatli Hasa
  Istanbul, Tyrkia 34283

  +905498271110
  Åpningstider:
  Man-søn hele døgnet
  Budget billeie på Istanbul flyplass Budget på Istanbul flyplass
  Ankomsthallen, Arnavutkoy Istanbul,
  Istanbul, Tyrkia 34149

  +90 216 465 6909
  Åpningstider:
  Man-søn hele døgnet
  Europcar billeie på Istanbul flyplass Europcar på Istanbul flyplass
  Tayakadin MH. Terminal Cd,
  Istanbul, Tyrkia 34283
  +90 530 7608498
  Åpningstider:
  Man-søn hele døgnet
  Hertz billeie på Istanbul flyplass Hertz på Istanbul flyplass
  Tayakadin Mahallesi
  Istanbul, Tyrkia 34283

  +90 212 465-5999
  Åpningstider:
  Man-søn hele døgnet

  Terminaler

  Istanbul flyplass har en veldig stor og moderne terminal som består av en avgangsetasje og en ankomstetasje. En annen mindre terminal skal klargjøres innen 2025. Avgangshallen er tilgjengelig fra syv inngangsdører, 1 og 2 for innenlandsflyvninger, 3, 4, 5, 6 og 7 for utenlandsflyvninger. Hvis du skal fly med Turkish Airlines bruker du inngang 3, 4 eller 5. Innsjekkingsskrankene for alle andre flyvninger er lettest tilgjengelig gjennom dør 6 og 7. Den 1,4 millioner kvadratmeter store terminalbygningen har store områder for taxfree, en dyr restaurant, en snackbar, en kafeseksjon, flere butikker, lounger, vekselkontor, bønnerom og lekeområder for barn.

  Flyplassens fasiliteter

  Siden det er en såpass stor flyplass vil man ikke slite med mangel på fasiliteter, hverken for passasjerer som ankommer eller reiser fra flyplassen. Istanbul flyplass kan faktisk tilby en temmelig unik shoppingopplevelse med mange spesielt utvalgte merker og moderne butikkonsepter som balanserer et godt utvalg av tyrkiske og internasjonale produkt. Mat- og drikkeavdelingen består av en rekke kafeer og restauranter i ulike stiler som representerer tallrike konsept og tilbyr nyskapende retter fra Tyrkia, Midtøsten og mange andre deler av verden, inkludert bakerier, konditorier, kaffehus, barer, restauranter, hurtigmatkjeder og populære ta-med-buffeer. Shoppingområdet er like stort og har et omfattende utvalg av lokale og internasjonale motebutikker med all slags utstyr, smykker, klokker barneklær, leketøy, tekstiler og elektronikk. For å komme til de tyrkiske flyselskapenes lounger, ta rulletrappen ovenfor gate E1 i etasjen med internasjonale avganger.

  Hvordan komme seg til og fra Istanbul flyplass

  Byen er lettest tilgjengelig med bil, med flere veier som leder til Istanbul så snart du har plukket opp din leiebil på Istanbul flyplass. Du kan også kjøre til flyplassen med den kjente Otoyol 7 som krysser Yavuz Sultan Selim-broen på veien. På den europeiske siden er avstandene til de viktigste interessepunktene veldig håndterlige, inkludert til Avcılar (53 kilometer), Gayrettepe (39 kilometer), Taksim (40 kilometer), Levent (35 kilometer) og Maslak (35 kilometer). For et asiatisk eventyr med utgangspunkt fra Istanbul flyplass anbefaler vi Kavacık (42 kilometer), Üsküdar (47 kilometer), Antalya (70 mil) og Pendik (72 kilometer). Det tar omtrent 50-60 minutter for å komme seg til bysentrum fra Istanbul flyplass, og siden hovedveien D020 bare er et kort stykke unna, gjør det enkelt å komme seg til og fra flyplassen. Flybussene driftes av HAVAIST og IETT, og har har 150 daglige avganger til både den europeiske og asiatiske delen av byen, med reisetid på mellom 30 og 90 minutt avhengig av din endestasjon. Det er også regulære bussruter mellom flyplassen og Besiktas, Mecidiyeköy og Taksim hvert 15. minutt. Den nye metrolinjen M11, som åpner i 2020 går fra flyplassen til İhsaniye, Işıklar Otogar, Göktürk, Kemerburgaz, Kağıthane og Gayrettepe metrostasjon i Şişli-distriktet, og kobles opp med M2 for destinasjoner i bykjernen. Fra Gayrettepe er det enkelt og greit å komme seg til turistområdene Taksim og Sultanahmet med M2-linjen, og gå av på stoppene Taksim og Şişhane. Fremtidige planer inkluderer også et høyhastighetstog mellom Istanbul flyplass via Yavuz Sultan Selim-broen, som gjør det enkelt å reise mellom den europeiske og asiatiske delen av byen.

  Parkering

  Hvis du ankommer Istanbul med bil uten at du er særlig gatekjent er det best å parkere bilen på en trygg parkeringsplass og ta kollektivtransport for å komme seg rundt, i alle fall til å begynne med. Den gledelige nyheten er at det er parkeringsplasser kalt IsParks i nesten hver eneste del av byen som driftes av byen selv, selv om det kan være veldig begrenset med ledige plasser i morgen- og ettermiddagsrushet. Parkeringsplasser i Istanbul kommer i mange fasonger, blant annet parkeringshus, åpne parkeringsløsninger og gateparkering. I populære turistområder som Sultanahmet kan det være vanskelig å finne parkering, men i næringslivs- og underholdningsområdene Taksim, Beşiktaş, Nişantaşı og Mecidiyeköy er det mange forskjellig alternativer til ulike priser. Parkeringskostnadene i Istanbul er vesentlig lavere enn i mange andre europeiske byer, med enda større forskjeller for langtidsparkering. Istanbul flyplass har et bra tilbud av utendørs og fleretasjers parkering som består av fem separate parkeringsanlegg, en med tre etasjer, og fire med syv etasjer, som gir totalt 40 000 parkeringsplasser. Man finner fasiliteter på premissene som for eksempel bilvask (innvendig og utvendig), dekkreparasjon og -skifte, og en hendig bensinstasjon. Det går raskt med ankomst og avgang med 23 innganger og 20 utganger tilgjengelig, og sjåfører med begrenset mobilitet kan bruke de 900 parkeringsplassene rett ved heisene.

  Nyttige lenker

  Istanbul flyplass


  Ekstra info om Istanbul flyplass

  Istanbul flyplass
  Tayakadın Mahallesi - Terminal Caddesi No:1
  İstanbul, Tyrkia 34283

  IATA-kode: IST
  IACO-kode: LTFM
  Wikipedia-side
  Høydegrad: 41.275278
  Lengdegrad: 28.751944

  Generell informasjon: Istanbul flyplass holder til i Arnavutköy-distriktet på den europeiske siden av byen og ble åpnet for offentligheten i april 2019.