Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I ISTANBUL

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Leiebil i Istanbul – Finn din perfekte leiebil

  Med din leiebil i Istanbul kan du oppleve alle byens åtte distrikter. Istanbul er i dag en spennende kombinasjon av historie, religion og moderne storby. Med sine 14 millioner innbyggere er Istanbul en av verdens største byer. Med en bilutleie fra Auto Europe får du med deg det beste av Istanbul og området rundt. Byen ligger på to forskjellige kontinenter og bindes sammen av to broer.

  Sultanahmet er gamlebyen og steder der du vil finne mest å se av historiske bygg. På Sultanahmet plassen finner du Hagia Sophia, Topkapi Palace, Sultanahmet Moskè som og så er kjent som den Blå Moskeen og Basilica Cistern. Her er det vel verdt å tilbringe en dag for å virkelig få med seg alt. Et besøk på Grand Bazaar er også varmt å anbefale. Det er en av verdens største markedsplasser med 60 gater og 5000 butikker. For å komme hit kan du ta trikk til Beyazit, Üniversite eller Sirkeci. Grand Bazaar er ca 15 minutters gange fra Aya Sofiya og den blå moskeen.

  Tyrkia har mye god mat; döner kebab har blandt annet sitt opphav her og en döner i Tyrkia er en helt annen opplevelse enn i Norge, for den beste kebaben anbefales det å velge små kjøkken i boligområder. Ved middagstid anbefales små Lokantas sterkt som et alternativ til dyre turistrestauranter. Det er her tyrkerne spiser og det er ikke uten grunn. Prisene er lavere og maten er mye bedre.

  Når du først er i Tyrkia er hamam nesten obligatorisk. Hamam er et tradisjonelt tyrkisk bad som med en kombinasjon av damp, vann, skrubb og spesiell hamam-såpe fjerner døde hudceller og gir en herlig følelse etterpå. Det anbefales å gjøre dette før soling slik at brunfargen sitter lenger. Det kan også kombineres med massage og leirebehandling og er den perfekte måten å slappe av etter reisen.

  Trafikk

  Trafikken i Istanbul kan være hektisk. Tyrkerne er glad i å bruke bilhornet og gater er ofte dårlig skiltet. Det anbefales å ha med GPS og planlegge ruten i forkant. Følg trafikken og hold hodet kaldt. Det kan være slitsomt å kjøre i et fremmed land så ta deg tid til en pause innimellom. Dersom du skulle kjøre deg vill er det helt vanlig i Tyrkia å stoppe og spørre om veien, til og med taxisjåfører gjør dette til stadighet. Byen ligger på to kontinenter og er bundet sammen av to broer. Begge broene tar bompenger ved krysning. Du kan betale manuelt med KGS-kort (som må fylles med minst 50 lire på forhånd) eller med en OGS som er en brikke montert på bilen. I ukedagene, spesielt i rushtiden om morgenen og kvelden er det mye trafikk på broene så det er lurt å planlegge rundt dette. Les vår kjøreguide for råd og tips om å kjøre i Tyrkia for å få mest mulig ut av din bilutleie i Istanbul.

  Parkering

  Parkering i Istanbul kan være vanskelig å finne. Enkelte hoteller tilbyr gratis parkering, og det kan være lurt å sjekke dette før du velger hotell. Hvis du skal til Sultanahmet anbefales det å parkere i parkeringshuset Eminonu og ta trikken til Sultanahmet.

  Geografisk informasjon

  Istanbul har regnfulle vintre med jevnlig regn og sporadisk snøfall. Temperaturen ligger som regel rundt 7 grader om dagen i vintermånedene. Om sommeren er det varmt med temperaturer rundt 25-27 grader. Istanbul ligger en time foran Norge i tidsforskjell. Istanbul ligger 449 km fra Ankara, 715 km fra Antalya, 558 km fra Sofia i Bulgaria, 62 km fra Gebze, 480 km fra Izmir, 732 km fra Marmaris, 156 km bra Bursa og 208 km fra Karasu.

  Flyplasser i nærheten av Istanbul

  Istanbul flyplass (IST)
  Ligger 23 km fra Istanbul.
  Offisielt navn: Istanbul Airport
  Adresse: Tayakadın Mahallesi, Terminal Caddesi No:1, 34283 Arnavutköy/İstanbul, Tyrkia
  Hjemmeside: istairport.com
  Telefon:+90-4441442

  Sabiha flyplass (SAW)
  Ligger 46 km fra Istanbul.
  Offisielt navn: Sabiha Gökcen International Airport
  Adresse: Sanayi Mh., 34906 Pendik/Istanbul, Turkey
  Hjemmeside: www.sabihagokcen.aero
  Telefon:+90 216 588 8000

  Offentlig Transport

  Det offentlige transportsystemet i Istanbul kan være komplisert. Merk at du ofte må bytte transportmiddel og innimellom betale på nytt for å komme dit du skal.

  Tog
  Det går lokale tog til og mellom forstedene. De er en rask måte å komme seg fram på men det er best å unngå dem i nattetimene. Dersom du skal være i Istanbul noen dager er et Istanbulkart en god investering. Det er gyldig på busser, trikker, metro og enkelte ferger.

  Buss
  Det er to typer offentlige busser i Istanbul; de som er drevet av privat sektor og offentlig eide IETT. Du kan skille dem ved fargene; de private er blågrønne mens bussene til IETT eofte er nyere og har mange forskjellige fargekombinasjoner. Metrobüs er nye lange hybridbusser som går på egne strekk borte fra ennen trafikk og sparer deg mye tid når du skal reise i bykjernen. De fleste busslinjene går fra 06:00 til midnatt. De bussene som går om natten krever dobbel billettpris. Merk at bussene ofte er veldig fulle i rushtiden og lommetyver ikke er uvanlige. Det er lurt å holde verdisaker på innerlommene.

  Båt/Ferge
  Det går båter mellom den asiatiske og den europeiske siden av byen. Krysningen tar 20 minutter og koster 1,50 TL.

  Trikk
  Trikkelinje T1 går til mange turistattraksjoner, deriblant Sultanahmet. Merk at du må betale på nytt hver gang du bytter trikk.

  Metro
  Metrosystemet kan viske forvirrende så planlegg godt for å spare tid. I rushtiden er alle avgangene veldig fulle og det kan være like raskt å gå dersom du bare skal et par stopp. Du må kjøpe billett på maskiner på stoppene kalt Jetonmatic.

  Dolmus
  Dolmus betyr «full» på tyrkisk og det er en god beskrivelse. De begynner å kjøre når bussen er full og holder faste ruter. Når du vil av roper du til sjåføren: Inecek var, som betyr «noen skal ut» og han stopper da på første og beste sted.

  Taxi
  Taxi er en enkel og billig måte å komme seg rundt på en enveisreise fra Taksim til Sultanahmet koster rundt 10-15 TL. Pass på at du kun tar de gule drosjene ettersom andre taxier enn disse kommer fra andre byer og har en annet pris-system.

  Nyttige Linker

  Turistinformasjon Istanbul

  Leiebil fra Istanbul Flyplass

  Leiebil fra Istanbul Sabiha Gokcen Flyplass