Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I SOFIA

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over
  Hvorfor booke med oss
  • Sammenlign selskaper for å få beste rate
  • Ingen avbestillingsavgift opp til 48 timer før avhenting
  • Ingen kredittkortavgifter
  • Kundesenter åpent 7 dager i uken
  • 24 000 stasjoner verden over

  Leiebil i Sofia til beste rate

  Sofia er Bulgarias hovedstad og en av Europas eldste byer. Sofia består av en fascinerende kombinasjon av moderne bygninger og ruiner som forteller byens lange historie. Sofia har mye å by på, ikke minst i form av vakre kirker; gå ikke glipp av den storslåtte Alexander Nevski katedralen og Hagia Sofia kirke. Hagia Sofia ga navn til byen; kirken har flere ganger blitt ødelagt og gjenoppbygget og er er et verdsatt kulturmonument.

  Sofia er bygget over ikke mindre enn 49 mineralkilder, og et besøk til Sofia offentlige mineralbad er virkelig å anbefale når du besøker byen . Med en leiebil i Sofia fra Auto Europe får du sett alt av byen og det vakre landskapet rundt. Du vil ikke angre på å kjøre ut av byen en dag eller to for å utforske den vakre naturen.

  Sofia ligger omkranset av fjell på alle kanter, og for å komme inn eller ut av byen må du gjennom et av tre fjellpass. Fjellene og skogene rundt Sofia er vel verdt et besøk sommer som vinter. Om sommeren er det et fantastisk sted å gå på tur og nyte en dag i friluft. Dersom du er glad i å stå på ski har Vitosha et flott skianlegg. Med bilutleie i Sofia har du friheten til å oppleve byen på egne premisser og skape minner ved å reise slik du selv vil til ethvert tidspunkt samtidig som du sparer tid og penger.

  Trafikk

  Trafikken kan virke noe mer kaotisk enn vi er vant til i Norge, og det er viktig å følge med på skiltingen og holde hodet kaldt når du kjører din leiebil i Sofia. En viktig regel er at dersom en trikk, buss eller trolleybuss stopper på venstre side av bilen må du stoppe bak den. Det vil si: Det offentlige transportmiddelet skal være foran deg og på venstre side. Dette er fordi linjene går på venstre side og passasjerer går ut på høyre side ut i veien. Selv busser har busstopp midt i veien så dersom du kjører bak en buss, trolleybuss eller trikk; Hold utkikk etter neste stopp slik at du er forberedt. Veiene er i varierende stand og det er ofte ingen veimerkinger så følg med på trafikk som kommer motsatt vei.

  Parkering

  Som i alle andre store byer kan det være vanskelig å finne parkeringsplass i Sofia. Det er blå og grønne parkeringssoner. Du kan kjøpe parkeringsbillett fra parkeringsvakter i grønne jakker som befinner seg på parkeringsplassen. Plasser parkeringsbiletten godt synlig i vinduet. Prisen er 2 leva per time i blå sone og 1 leva per time i grønn sone. Soneparkering er gyldig mandag til fredag fra 08:00 til 19:00 og lørdag 08:00 til 14:00.

  Geografisk informasjon

  Sofia har et kontinentalt klima med kalde vintre og varme somre. Om våren og høsten er være svært varierende. Fra Sofia er det 300 km til Thessaloniki, 559,7 km til Istanbul, 357,8 km til Bucharest, 394,8 km til Beograd, 150 km til Plodiv og 121 km til Vidin.

  Flyplassen i Sofia

  Sofia Flyplass (SOF)
  Ligger 5 km fra Sofia.
  Offisielt navn: Sofia Airport eller Sofia-Vrazhdebna Airport
  Adresse:bul. "Christopher Columbus" 1, 1540 Sofia, Bulgaria
  Hjemmeside: sofia-airport.eu
  Telefon: +359 2 937 2211

  Offentlig Transport

  Det offentlige transportsystemet i Sofia er velutviklet og effektivt. Det går offentlig transport fra 05:00 til 00:00. Om natten er Taxi eneste alternativ. Merk at dersom du har bagasje må du ha egen billett til denne. Hele byen tilhører en sone med samme tariff.

  Buss
  Det går flere busser til andre store byer. Disse finner du på Sentralstasjonen i Sofia. Det går også busslinjer inne i byen.

  Taxi
  Taxiene er gule. Du kan praie en på gaten eller ringe etter en. Det er viktig å ikke ta taxier som stopper deg på gaten og tilbyr deg skyss, disse er ofte svært dyre.

  Tog
  Det går tog mellom Sofia og blandt annet Varna, Kiev, Istanbul, Wien, Beograd, Bucharest og Moskva. Hovedtogstasjonen i Sofia heter Tsentralna Gara. Dersom du kjøper tur-retur billett er det viktig at du stemplet billetten før du går på toget begge veier.

  Trikk
  Trikkesystemet er stort og det går 15 trikkelinjer over hele byen. Du kan kjøpe billett på busstoppet for 1 leva. Det er veldig viktig å stemple billetten når du er ombord.

  Trolleybuss
  Det er 9 trolleybuss-linjer i Sofia.

  Undergrunnsbane
  Undergrunnsbanen i Sofia har to linjer; Rød (M1) og Blå (M2). Du må kjøpe billett til undergrunnen på eget billettsystem og billetten er gyldig i 30 minutter etter kjøp. Det går en bane hvert 8 minutt. Det koster 1 leva per tur.

  Nyttige Linker

  Turistinformasjon Sofia

  Leiebil fra Sofia Flyplass