Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  KJØREINFORMASJON I BELGIA

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Trafikkregler i Belgia

  Generell informasjon

  I Belgia er avstandene små og det er også enkelt å besøke naboland som Nederland, Frankrike og Tyskland. Kjør til hovedstaden Brüssel for spennende shopping eller finn hvilepulsen ved en strand langs kysten. Med bilutleie i Belgia er det kun fantasien som setter grenser for dine opplevelser.

  Regler ved bilutleie i Belgia
  For å kunne leie bil i Belgia må du være minst 21 år gammel(kan variere ut fra valg av bilkategori) samt hatt førerkort i ett år. Enkelte steder kan sjåfører under 25 år ilegges en ekstra avgift. Bruk av sikkerhetsbelte er påbudt og barn under tre år må sitte i barnestol tilpasset bilen.

  Fartsgrenser

  • By/tettsted: 50 km/t
  • Landevei: 90 km/t
  • Motorvei: 120 km/t

  Trafikkregler

  I Belgia kjøres det på høyresiden som i Norge. Vik for trikkene og vær oppmerksom på syklister. Ved behov for mobilbruk må du bruke handsfree, ellers risikerer du å få bot.

  Bensinstasjoner
  Bensinstasjoner er vanligvis åpne mellom 08:00 og 20:00. På motorveiene kan du finne døgnåpne bensinstasjoner.

  Veiavgifter
  Det finnes ingen vei-toll i Belgia, men du må betale en avgift for å kjøre i Liefenhoeks tunnelen i Antwerpen.

  Parkering
  I Belgia kan du parkere i såkalte ¨blå soner¨eller ved å betale på parkeringsautomater. I sonene for parkering må du bruke et parkeringsbevis som kan skaffes på bensinstasjoner, kiosker eller politistasjoner. Plassér denne godt synlig på dashbordet.

  Forsikringsinformasjon

  Generell informasjon
  Forsikringsreglene varierer fra land til land. I alle våre priser inngår brann- og ansvarsforsikring. Ved bilutleie i Belgia inngår også ulykkesforsikring og tyveriforsikring i prisen. Du kan lese mer om detaljene rundt forsikringsreglene på din ordrebekreftelse.

  Restriksjoner ved bilutleie

  Generell informasjon
  De fleste leiebiler kan kjøres fritt innen vest-europa. Det finnes derimot noen restriksjoner for enkelte bilkategorier. Sjekk dette online, ved booking, så vet du på forhånd hva som gjelder for leiebilen du velger.

  Innreise til andre land
  Planlegger du å kjøre over grensen med din leiebil? Ønsker du å besøke et østeuropeisk land? Vennligst kontakt oss på telefon så kontrollerer vi hvilke regler som gjelder for din bilutleie.

  Enveisleie
  Enveisleie mellom steder i Belgia er tillatt men innebærer noen ganger et pristillegg. Internasjonal enveisleie er tilgjengelig for visse kategorier av kjøretøy, og innebærer alltid ekstra avgifter. Kontakt oss så beregner vi eventuelle ekstra kostnader for deg.