Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  KJØREINFORMASJON FOR DANMARK

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Trafikkregler i Danmark

  Generell informasjon
  Vårt naboland i sør består av hele 72 bebodde øyer. Mange av disse er bundet sammen med broer fra fastlandet. Lei bil i Danmark og besøk København for storbyopplevelser eller dra med familien til Legoland. Det er dessuten enkelt å kjøre over Øresundsbroen for et besøk til Sverige, eller videre sørover til Tyskland. Gi oss alltid beskjed dersom du planlegger å reise utenfor Danmark- visse restriksjoner kan forekomme.

  Regler ved bilutleie i Danmark
  For å leie bil i Danmark må føreren være minst 21 år gammel(ytterligere alderskrav finnes for visse bilkategorier). Sjåføren må ha hatt sitt førerkort i minimum 1 år. For førere under 25 år tilkommer ekstra avgifter som betales direkte til utleier ved henting. Enkelte utleiere har også en maksalder på 80 år. I Danmark er det obligatorisk med bilbelte i for-og baksete og barn under 6 år skal sitte i barnestol eller på bilpute.

  Fartsgrenser

  • By/tettsted: 50 km/t
  • Landevei: 80 km/t
  • Motorvei: 110 km/t

  Trafikkregler
  I Danmark gjelder høyretrafikk og bilbeltebruk for alle passasjerer. Som i Norge skal halvlyset være på hele døgnet. Husk at det er forbudt å prate i mobilen mens du kjører, handsfree er påbudt.

  Bensinstasjoner
  Bensinprisene ligger litt lavere enn de norske. Du finner bensinstasjoner overalt i Danmark og mange tilbyr selvbetjening dersom butikken er stengt.

  Veiavgifter
  Det kreves betaling for å kjøre på Øresundsbroen og Store Bältbroen.

  Parkering
  Bruk av parkeringsskive er vanlig i Danmark. Denne kan kjøpes ved servicetorg og bensinstasjoner, og er først og fremst for parkering på gratisplasser med tidsbegrensning. Ellers er parkeringsplasser generelt tydelig markert, på sentrale plasser må man oftest betale avgift.

  Forsikringsinformasjon

  Generell informasjon
  Forsikringsreglene varierer fra land til land. I alle våre priser inngår brann- og ansvarsforsikring. Ved leie i Danmark inngår også ulykkes- og tyveriforsikring i alle priser. Alle detaljer rundt forsikringen kan du lese om på voucheren du får ved booking.

  Restriksjoner ved bilutleie

  Generell informasjon
  De aller fleste leiebiler kan kjøres fritt innen vest-europa. For enkelte bilkategorier finnes det spesielle restriksjoner. Kontroller dette online ved booking. Vær oppmerksom på at leiebilen ikke kan tas med på ferje.

  Innreise til andre land
  Ønsker du å krysse grensen til et annet land med leiebil? Kanskje til et øst-europeisk land? Vennligst kontakt oss så sjekker vi hvilke regler som gjelder for akkurat din bilutleie.

  Enveisleie
  Enveisleie mellom steder i Danmark er tillatt for visse kategorier og kan noen ganger medføre ekstra kostnader. Internasjonal enveisleie mellom ulike land er tilgjengelig for utvalgte kategorier og her vil det alltid medføre ekstra avgifter. Kontakt oss så beregner vi kostnadene.