Med en leiebil i København kan du utforske den danske hovedstaden og oppleve dens unike sjarm og mange ikoniske severdigheter i byen. Besøk fornøyelsesparken Tivoli, ta bilder av den berømte severdigheten Den Lille Havfruen eller spis frokost i Kongens Have. Det danske kjøkkenet er i seg selv en opplevelse, du kan både spise klassiske danske smørrebrød eller nyte det seneste innen kulinariske opplevelser på restauranter i verdensklasse. Enten du trenger en større minibuss med plass for hele familien eller ønsker å kjøre rundt i en kabriolet med din kjære, så kan du være sikker på at du finner det du leter etter hos oss!
Auto Europe kan skryte av over 60 års erfaring med å leie ut biler av høy kvalitet til en billig penge. Vi gjør alt vi kan for å overgå våre kunders forventninger og tilbyr utleie fra over 24 000 lokasjoner. Vi samarbeider med et enormt nettverk av utleiere fra hele verden og kan dermed hjelpe deg med de leiebilbehovene du måtte ha.
Resten av Danmark har et stort og hovedsaklig bomfritt veinett, og København er ikke noe verre. Med god standard på veiene er det bare i rushtiden det vanligvis oppstår mye kø, og det anbefales da å planlegge kjøreturen på forhånd. Husk på at syklister har forkjørsrett i København. De generelle fartsgrensene i Danmark er: 130 km/t på motorveier, 80 km/t på landeveier og 50 km/t i tettbygde strøk. Husk på at alle i bilen må ha på seg sikkerhetsbelte og at det ikke er tillatt å snakke i mobiltelefonen hvis den ikke er håndfri når du kjører. For mer informasjon om å kjøre i Danmark, kan du gjerne ta en kikk på vår gaid om dette.
København er godt sammenkoblet med resten av landet, og man kan også ta Øresundsbroen over til Malmö og utforske Sverige. Fra Malmö går motorvei E4 til Stockholm og E20 til Göteborg. Det er også mulig å kjøre motorvei E45 til Hamburg via Jylland.
Det er fire parkeringssoner i den danske hovedstaden: rød, grønn, gul og blå. Jo nærmere man er sentrum, jo mer må man betale for parkering. Skal du være i byen i mer enn fem dager så kan du kjøpe periodekort som tilhører hver enkelt sone. Det kreves en avgift hele døgnet fra mandag 08:00 til lørdag 17:00. Fra klokken 17:00 på lørdag til 08:00 på mandag morgen så er det gratis å stå parkert. På helligdager er det også gratis. Les parkeringskilt nøye for å unngå bot! For elbiler er det gratis gateparkering, men i parkeringshus må også elbilister betale.
København flyplass er Nordens travleste flyplass og har rundt 30 millioner reisende hvert år. Flyplassen har tre terminaler, men siden 2015 har Terminal 2 og 3 håndtert alle innsjekkinger. Flyplassen er hovedbase til SAS, og også Norwegian, Widerøe og Icelandair har base her. Danskene er kjent for sin arkitektur, og deres største flyplass er et utstillingsvindu for nettopp dette, blant annet med et praktfullt parkettgulv i transferområdet.
København International Airport (LAX)
Adresse: Lufthavnsboulevarden 6, 2770 Kastrup, Danmark
Telefon:+45 32 31 32 31
Hjemmeside: cph.dk
I København er det mye du må få med deg, så utnytt tiden du har der godt! København har røde pølser, tivoli, Christiania, eventyrlige slott, flotte handlegater, fine restauranter og naturlig skjønnhet. Vi har samlet våre høydepunkt, slik at du kan få med deg det viktigste når du har en leiebil i København.
Det er mer enn nok å oppleve i København for en lang ferie, men av og til vil man komme seg ut av storbyen og oppleve resten av landet. Vær oppmerksom på at dersom du skal ta Storebæltsbroen fra Sjælland til Fyn, må du ut med noen hundrelapper i bompenger. Her har vi samlet noen av våre beste tips til dagsturer med utgangspunkt i å leie bil i København. Byen ligger sentralt i Skandinavia og er også lett tilgjengelig fra kontinentet.
Legoland
Legoland er obligatorisk for de fleste familier som besøker Danmark. Helt siden 1949 har barn lekt med Lego-byggeklosser, og for mange ble drømmen deres oppfylt i 1968 da fornøyelsesparken Legoland åpnet i Billund. Med nesten to millioner besøkende hvert år er det den største danske turistdestinasjonen utenfor København og noe man ikke kan gå glipp av! Legoland er et eventyrlig sted med noe for hele familien: berg-og-dalbaner, 4D-kino, akvarium, for ikke å glemme de ulike temalandene, som Ninjago World, Piratland eller Miniland med kjente landemerker som Trafalgar Square, Mount Rushmore og Bryggen i Bergen. Det er også flere hoteller tilknyttet Legoland, som kan anbefales om man vil oppleve mest mulig fra Lego-universet. Det tar omtrent tre timer å kjøre fra København til Legoland, som ligger sentralt i Jylland.
Kronborg slot
Bare 45 minutt med bil fra København finner du Nord-Europas kanskje vakreste slott fra renessansetiden. Slottet er kjent for den luksuriøse ekstravagansen under storhetstiden i Danmark. Slottet ligger rett ovenfor Helsingborg i Sverige, og ble opprinnelig bygd som en festning som hadde i oppdrag å innkreve toll for forbipasserende skip. Festningen ble bygd på 1400-tallet og ble mellom 1574 og 1585 omgjort til slottet man i dag kan besøke og som gir et glimt inn i livet til adelen under den danske storhetstiden.
Camp Adventures
En liten time sør for København finner du Camp Adventures, en stor treklatrepark som er kåret til et av verdens 100 beste steder å besøke. Området er kupert og de har bygget ti fargekodede klatrebaner i ulike vanskelighetsgrader, fra 3-6 år og nybegynner til kategoriene adventure og sport. Høydepunktet er derimot Skovtårnet, et tårn på 45 meter med 360 graders utsikt. Etter en tur gjennom bøkeskogen, som tar omtrent to timer, klatrer man opp i tårnet og får utsikt helt over til Sverige på klare dager.
Området som nå er København ble formet av den siste istiden, og er følgelig temmelig flatt. Det finnes noen kuperte områder i nord og vest for hovedstaden med bakketopper på opptil 50 meter over havet, og det er flere innsjøer i området. Været preges av mye lavtrykk, som gjør det noe ustabilt, men forholdsvis lite nedbør foruten juni til september som kan oppleve litt mer regn. Juni og juli er de varmeste månedene med gjennomsnittstemperatur på rundt 22 grader. De kaldeste månedene er januar og februar som har gjennomsnittstemperatur rett under nullpunktet. Københavns kommune består av tre områder: det centrale byområde, brokvarterene og Yderdistriktene. Det er 40 km til Malmö (Sverige), 35 km til Roskilde, 162 km til Odense, 303 km til Aarhus og 413 km til Aalborg.
Det har blitt funnet spor av menneskelig aktivitet i København helt tilbake til år 4 000 før vår tidsregning, men arkeologiske utgravning tilsier at det ikke var før på 1 000-tallet at det ble en permanent bosetning der. Københavns viktighet vokste på 1100-tallet, da det ble et midtpunkt mellom katedralene som ble bygd i Roskilde og Lund. Etter en periode med uroligheter og mange maktovertagelser på 1200-tallet, vokste byen i størrelse og betydelighet. Hanseatene var ikke tilhengere av denne utviklingen og angrep byen flere ganger. Etter hvert fikk den danske kronen kontroll over København, og fra eneveldet ble innført i 1660, da kong Frederik III styrte den førmoderne enhetsstaten fra hovedstaden. 1700-tallet var preget av en pestepidemi som drepte en tredjedel av befolkningen og en bybrann som ødelagte en fjerdedel av byen. Byen var også viktig under napoleonskrigene, da britene angrep byen i Slaget om København, hvor Danmark tapte og måtte gi fra seg Norge til Sverige og hele flåten til Storbritannia.
København er er storby, men det er lett å komme seg fra et sted til et annet. Kollektivtransporten i København er effektiv og består av bussruter, metro, S-Tog og havnebuss. Dessuten er sykkelveier stadig mer populære, og brukes av københavnere flest. Bilutleie i København er også en praktisk måte å komme seg frem i og rundt den danske hovedstaden.
Metro og S-Tog
Med Metroen kommer man seg raskt rundt i bysentrum uten å måtte stå i kø i trange gater. Togene er moderne, rene og tilbyr gratis trådløst internett. De går med en frekvens på hvert tiende minutt på dagtid, og hvert 20. minutt på kveldstid. I helgene går de en gang i timen om natten. S-Toget fungerer ypperlig til å komme seg til utkanten av byen, og blant annet til flyplassen. Som all offentlig transport i Danmark er prisene basert på et sonesystem, der den billigste billetten koster 24 danske kroner. Billettene virker på all offentlig transport, også buss. Metroen er førerløs og går hvert fjerde minutt, og i rushtiden går den annet hvert minutt. Du kan laste ned appen Rejseplanen for å følge med på reisetider, og du kan kjøpe billett på holdeplassen eller i en kiosk.
Buss
København har tre sett med busser. A-bussene er hovedbussene i København sentrum og går mellom hvert tredje til syvende minutt i rushtiden, og omtrent hvert tiende minutt utenom og kjører hele døgnet. S-bussene kjører hvert femte til tiende minutt i rushtiden og hvert 20. minutt utenom. De stopper ikke på like mange holdeplasser, og kommer dermed raskere frem. Du kan også bruke nattbussene som går mellom 01:00 og 05:00, som er lette å gjenkjenne med den grå fargen. Det er til og med mulig å ta havnebussen, en buss til sjøs som går innom blant annet Nyhavn og Islands brygge. Her kan du få en fantastisk opplevelse i kanalene på samme billett som annen kollektivtransport.
Taxi
Taxiflåten i København er av høy standard, og det går for det meste i BMW og Mercedes. Det kan være dyrt å ta taxi i København, med en gjennomsnittspris på 150-300 danske kroner. Hvis du ønsker å bruke kredittkort må du fremvise dette når du setter deg i bilen.