Auto Europe

  • NORGE
  • Kontakt våre bilutleiespesialister

    BILLIG LEIEBIL I DANMARK

    Leiebil verden over
    Alamo Rental Car
    Avis Car Rental
    Budget Rental Car
    Dollar Car Rental
    Europcar
    Hertz
    National Car Rental
    Sixt Rent a Car
    Leiebil verden over
    Hvorfor booke med oss
    • Sammenlign selskaper for å få beste rate
    • Ingen avbestillingsavgift opp til 48 timer før avhenting
    • Ingen kredittkortavgifter
    • Kundesenter åpent 7 dager i uken
    • 24 000 stasjoner verden over

    Leiebil i Danmark - book og spar med Auto Europe

    Auto Europe er en internasjonal leiebilmegler som har kunnet tilby bilutleieservice i mer enn 60 år. Vi gjør billeie enkelt og smidig med over 8 000 stasjoner over hele verden. Auto Europe tilbyr høy kvalitet og fleksibilitet slik at din reise blir så smidig som mulig, enten om du vil hente din bil på en flyplass, togstasjon eller på et av våre mange bykontor. Den beste måten å bli klar for å oppleve alt dette vakre landet har å by på er å bestille en leiebil i Danmark. Du kan utforske hovedstaden København eller ta en tur til Legoland i Billund. Uansett hvor veien fører deg vil du aldri kjede deg i Danmark.

    Danmark er fordelt mellom Jylland og 443 øyer, hvorav 76 er bebodde, så her er det mye å oppleve, med lange strender og koselige småbyene. Uansett om det er din første tur til Danmark, eller du har vært der utallige ganger før, vil du uansett finne noe spennende å gjøre. Hovedstaden København har flere ganger blitt kåret til verdens beste by å besøke, og her det mye å få med seg.

    Hva er de viktigste trafikkreglene i Danmark?

    Her er noen nyttige tips for å gjøre din bilutleie i Danmark så smidig som mulig. For mer informasjon, klikk deg inn på vår kjøreinformasjonsside.

    • Man kjører på høyre side av veien i Danmark.
    • Fartsgrensen i tettsteder er 50 km/t, på landeveier 80 km/t og på motorveier er 130 km/t, dersom ikke annet er skiltet.
    • Det er obligatorisk å bruke bilbelte.
    • Barn under 6 år skal sitte i barnestol eller på bilpute.
    • Promillegrensen er 0,5‰.
    • Det er ikke lov til å bruke mobiltelefon når du kjører. Hands-free er tillatt.
    • Kjørelys må være på til alle tider når du kjører i Danmark.
    • Bensinstasjoner finner du hver 20-50. km langs med de fleste større motorveiene. Mange av disse bensinstasjonene har automatiske betalingssystemer som kan brukes når stasjonene er stengt.
    • Førere må alltid ha med seg gyldig førerkort, registreringsbevis og forsikringspapirer.

    Ting å gjøre i Danmark

    Det er deilig å være norsk i Danmark, og det er mange attraksjoner man må få med seg når man er der. Enten om du vil på en avslappet badeferie, ønsker å lære noe nytt eller vil ha en fartsfylt spenningsferie, har Danmark noe for deg. Vi har listet opp noen av våre anbefalinger, så her er det bare å bli inspirert.

    • Tivoli er et obligatorisk stoppested når man besøker København. Fornøyelsesparken, som ble grunnlagt i 1843, er den mest besøkte i Skandinavia, og det med god grunn. Dæmonen er en ellevill berg-og-dal-bane uten gulv, som vil si at føttene dine bare dingler i alle retninger mens du raser opp og ned i 70 km/t. Du opplever her 4G på kroppen, og siden 2017 har man kunnet legge en virtuell virkelighet-opplevelse til berg-og-dal-banen. Man får da utdelt et VR-hodesett som vil få deg til å tro at du er omringet av drager og andre kinesiske fabelvesen. Dette adrenalinkicket vil du ikke gå glipp av!

    • Christiania er et frilynt nabolag i København du må besøke. Det var en militær sone som ble forlatt og overtatt av lokalfolk som ønsket en lekeplass til barna sine, og siden det har hippier, sosialister og andre som ville ha et alternativt styresett, flyttet inn. Kunstneriske tagginger på murer og vegger avslører at hippiekulturen fortsatt er høyst levende her. Tanken bak Christiania er at det skal være et autonomt samfunn som livnærer seg selv, og er et særegent område du må oppleve.

    • Vikingskipsmuseet i Roskilde er et utrolig lærerikt museum med rester av fem vikingskip, og totalt mer enn 40 rekonstruerte skip. Flesteparten av disse er vikingskip, men de har også rekonstruert handelsskip fra middelalderen. Å besøke Vikingskipsmuseet er både spennende og givende for hele familien, så sørg for å sette av nok tid her.

    • ARoS Aarhus Kunstmuseum er en ti etasjers høy bygning formet som en kube med en spektakulær sirkel i regnbuefarger på taket. Museets kunstsamling består av over 8 000 verker, noen så gamle som 250 år. Samlingen består hovedsaklig av verker fra den danske gullalderen, ca 1800-1850. Navnet ARoS er en sammenblanding av det latinske ordet 'ars' som betyr kunst, og det gammeldanske navnet på Aarhus, nemlig Aros. ARoS har årlig nesten en million besøkende, og er dermed Danmarks neste største museum. Museet skifter ut utvalget som vises frem med jevne mellomrom, så dette er et sted du kan besøke igjen og igjen for flotte opplevelser og utvidede horisonter.

    • Sykle rundt i Køben: Med tanke på hvor flatt Danmark er, kunne det knapt tenkes et bedre sted å sykle. Hovedstaden er ikke noe verre, og myndighetene har dessuten bygget nesten 40 mil med sykkelvei, så det er nok å ta for seg! Det omfattende nettverket brukes godt av innvånerne, og omtrent halvparten av alle reiser i København er nettopp med sykkel, så en weekend i København er ikke komplett uten en sykkeltur. For korte avstander kan det være vel så raskt å sykle som å kjøre bil, så det er bare til å hive seg på sykkelen når du skal på korte ærend. Det er flere sykkelutleiere tilgjengelig i København, for eksempel Bycyklen, som opprinnelig var en gave fra København by til President Bill Clinton. Disse er elektriske og har innebygd GPS, så her er det bare å ta seg ut!

    Road Trips med leiebil i Danmark

    For å oppleve mest mulig lønner det seg å leie bil i Danmark. I landet hvor du slipper å tenke på bakkestart, er det mye å ta for seg, og vi har her laget en liten oversikt over hva vi anbefaler sterkest å besøke.

    Djurs Sommerland er Nordens største sommerland og oser av glede og spenning. Her kan du boltre deg i moro, med blant annet Piraten, Danmarks største og raskeste berg-og-dal-bane, du kan grave etter gull eller begi deg utpå en runde med elverafting. Her er det definitivt moro for hele familien! Parken åpnet i 1981, og var en braksuksess fra dag en, og har siden utvidet og får stadig flere og større attraksjoner. Djurs befinner seg under en time fra Aarhus og halvannen time fra Ålborg.

    Kronborg slot er kanskje Nord-Europas vakreste renessanseslott, og er kjent som slottet der handlingen i Shakespears berømte skuespill Hamlet finner sted. Drøm deg bort til fordums tid med all pomp og prakt som hørte med for adelen i Danmarks storhetstid. Slottet ligger bare en 45 minutter lang kjøretur fra København, og fra slottet kan du se over til Helsingborg i Sverige. Slottet ble bygd mellom 1574 og 1585, men dens historie går tilbake til tidlig på 1400-tallet, da danskekongen bygde en festning som innkrevde toll for skip som seilte ut og inn av Østersjøen. Siden årtusenskiftet har Kronborg Slot vært på Unescos verdensarvliste.

    Legoland er ønskedrømmen til alle barn og voksne med et barnlig sinn. Siden 1968 har den begeistret byggelystne i alle aldre. Det er den største turistattraksjonen i Danmark utenfor København, og har nesten to millioner besøkende i året. Dersom du ikke har fått nok på en dag kan du overnatte på et av Legolands egne hoteller, for eksempel LEGOLAND Castle Hotel, der du kan innkvarteres på et prinsesseværelse eller et drageridderværelse og sove med ildsprutende drager på den ene siden og tapre helter på den andre. Legoland er omtrent en tre timer kjøretur unna København og befinner seg omtrent midt i Jylland.

    Camp Adventures er en treklatrepark en liten times kjøretur fra København, som spenner ut 7,5 hektar. Det mest spektakulære der er et 45 meter høyt tretårn som du kan klatre opp og få en 360 graders utsikt helt til Øresundsforbindelsen og Malmö. Dette er en ekte naturopplevelse hvor du kan utforske skogen og få deg et adrenalinkick i en av de ti hinderløypene i ulike vanskelighetsgrader og som befinner seg mellom halvannen og 25 meter over bakken. Det er ikke uten grunn Camp Adventures har blitt kåret til et av de 100 beste stedene i verden av Times Magazine.

    Hvor gammel må jeg være for å leie bil i Danmark?

    Man må være minst 21 år gammel for å leie bil i Danmark og for visse bilkategorier finnes det ytterligere alderskrav. Sjåføren må ha hatt førerkortet i minimum 1 år. For førere under 25 år tilkommer en ekstra avgift som betales direkte til utleier når du henter din leiebil i Danmark. Enkelte utleiere har også en maksalder på 80 år.

    Må jeg betale bompenger når jeg kjører leiebil i Danmark?

    Man må generelt ikke betale bompenger i Danmark, men på noen broer er det unntak. Det mest kjente er Øresundsforbindelsen til Sverige, som bruker AutoPASS.

    Litt historie

    Arkeologiske utgravninger viser at det har vært menneskelig bosetning i Danmark i 12 000-15 000 år. Forfedrene til dagens dansker, danerne kom først til Danmark 500 år etter vår tidsregning, og rundt år 700 startet vikingtiden, med handel og plyndring. Dette knyttet Skandinavia nærmere Europa, og det var i denne perioden Danmark ble kristnet. Området som nå er Danmark besto av mange små kongedømmer, men for rundt 1000 år siden samlet Kong Harald Blåtann Danmark til et rike. I 1397 ble Kalmarunionen inngått, og Danmark, Sverige og Norge var samlet under en monark. Sverige syntes Danmark hadde for mye makt og trådte ut av unionen i 1523, og restene ble Danmark-Norge, som inkluderte Island, Grønland og Færøyene som alle tre ble styrt fra Norge. Etter denne omstillingen fikk Norge mindre makt, og den danske kongen mer. Fra år 1660 var Norge bare å regne som en provins i Danmark, da de danske unionskongene ikke var særlig opptatte av norske affærer.

    Danmark-Norge var lenge nøytrale i napoleonskrigene, og nøt gode handelsbetingelser med resten av Europa. Etter at franskmennene fikk tillatelse til å bruke norske havner for å angripe britiske handelsskip, gikk britene til angrep på den dansk-norske flåten i København, og tvang Danmark-Norge til å velge side. Sammen med Frankrike og Russland kjempet de mot Storbritannia og Sverige, men kom tapende ut av krigen. Som en del av krigsoppgjøret måtte Danmark gi avkall på Fastlands-Norge til Sverige, men Island, Grønland og Færøyene forble en del av Danmark.

    På midten av 1800-tallet ble Danmark ytterligere svekket etter de slesvigske kriger, da de mistet Slesvig til Preussen. I 1849 fikk Danmark sin første grunnlov, blant annet inspirert av Norges, men det var fortsatt kongen som utnevnte regjeringen, parlamentarismen ble ikke innført før 1901. Stemmerettsalderen har ved flere anledninger blitt senket fra opprinnelige 30 år til nåværende 18 år, og kvinnelig stemmerett ble innført i 1908. Island ble uavhengig i 1944, og i senere tid har både Færøyene og Grønland har fått mer selvstyre. Danmark ble medlem i EU i 1973.

    Hva er lokal valuta i Danmark?

    Valutaen i Danmark er danske kroner (DKK). Du kan finne minibanker rundt omkring i byene, og de aller fleste butikker og restauranter aksepterer debetkort, men vi anbefaler at du sjekker med din bank om det tilkommer en ekstra avgift for bruk av kortet ditt i utlandet.

    Hvilken tidssone ligger Danmark i?

    Danmark følger GMT+1, altså samme tidssone som Norge. De opererer med sommertid akkurat som oss, og skrur klokken frem en time på den siste søndagen i mars, og tilbake igjen den siste søndagen i oktober.

    Nyttige ord og fraser i Danmark

    Det danske språk ligner mye på norsk, men ikke alle ord betyr det samme. Vi har samlet et knippe av ord som er nyttige å kunne:

    Bra - Godt
    Snakke - Tale
    Kan - Må
    - Skal
    Le - Grine
    Søt - Rar
    Frokost - Morgenmat
    Lommebok - Pung
    Middag - Aftensmad
    Godteri - Slik
    Søt - Rar
    Minibank - Heveautomat

    Strøm – Trenger jeg adapter i Danmark?

    I Danmark er det 230 V og 50Hz som er standard, akkurat som i Norge. Stikkontaktene som brukes er Type C, F og K. Hvis du besøker Danmark vil du ikke få noen problemer med dine norske støpsler.

    På denne siden finner du nyttig informasjon om hvordan det er å reise i Danmark. Besøk vår FAQ-side eller ring oss for mer informasjon.

    Trenger jeg visum for å reise til Danmark?

    Du trenger ikke visa for å reise til Danmark, kun et gyldig pass. Hvis du skulle trenge assistanse fra Den Norske Ambassade når du er i Danmark, finner du deres kontaktinformasjon her:

    Kongelig norsk ambassade i København
    Adresse: Dampfærgevej 10, 4. sal, 2100 København, Danmark
    Tlf.: +45 7211 1900
    E-post: emb.copenhagen@mfa.no

    Kan jeg leie bobil i Danmark?

    Auto Europe tilbyr også bobilutleie i Danmark. Dette er den perfekte måten å se Danmarks natur, øyer, strender og koselige gamle byer. Å reise med bobilutleie i Danmark er oppskriften på en fantastisk familieferie, ikke bare på grunn av den urørte naturen men også på grunn av Legoland. Klikk her og begynn å planlegge eventyret med bobil i Danmark.

    Nyttige linker

    Danmark Turistinformasjon